Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Marcel Țenter: „Când trebuiau să facă ceva, jucătorii făceau altceva. Cu toții purtăm această vină”

Paul Olar

Paul Olar
18.04.2015

U-Banca Transilvania și-a luat adio de la stagiunea 2014/2015. Formația de pe malul Someșului nu a emis pretenții în duelurile împotriva lui BC Mureș, pierzând seria cu 3-0.

Dezamăgit, antrenorul clujenilor, Marcel Țenter, recunoaște faptul că „tigrii” s-au impus meritat. Tehnicianul a explicat eșecul trupei sale, spunând că „alb-negrilor” le-a lipsit un factor vital, și anume disciplina.

Domnule Țenter, câteva impresii după partidă...

A fost un meci foarte disputat, însă o partidă în care nu am jucat la posibilitățile noastre. Sunt extrem de dezamăgit de faptul că preț de trei partide nu am reușit să ne revenim din șoc. După o perioadă de întrerupere a campionatului, în care noi ne-am antrenat bine, au venit cele două meciuri de la Cluj, unde efectiv am fost în șoc. Cu toții purtăm această vină, pentru că suntem un colectiv unit și ne pare rău că în acest sezon nu am putut să facem mai mult, deși tot ceea ce anunțase sezonul regulat îmi arăta că avem posibilități foarte bune. Din păcate, pur și simplu ne-am blocat jocul și nefăcând față la presiune am jucat trei meciuri slabe, iar echipa Târgu Mureșului a arătat că merită cu prisosință calificarea. Vreau să îi felicit pe jucători, dar și pe Audrius Prakuraitis, care a făcut o treabă foarte bună și a schimbat cu totul jocul mureșean.

BC Mureș a fost superioară la recuperări. V-ați așteptat la mai mult din partea propriilor pivoți?

Am jucat într-o variantă mai scundă, pentru că am vrut să avem o tranziție defensivă superioară și să putem alerga. Prin urmare, se poate întâmpla ca adversarii să aibă mai multe recuperări. În sfertul patru a fost evident faptul că mureșenii au fost mai lucizi, așa cum s-au prezentat în fiecare dispută de altfel. Mă așteptam să avem problemele acestea, mai ales că am disputat numeroase faze în schimbări de om. De multe ori, un jucător de talie mică era împotriva unuia mai înalt. Posibilitatea ca să pierzi recuperarea este, bineînțeles, mai mare.

Să înțelegem că din cauza formulei alese Cătălin Baciu nu a prins niciun minut?

Am ales patru pivoți ce să joace pentru acest meci. Optând să evoluăm într-o variantă mai scundă sigur că am vrut să joc doar cu un pivot mare și cu trei mobili, dintre care doi foarte buni aruncări. Energie a adus și Tudor Jucan, însă din păcate nici strategiile pe care le-am adoptat în apărare nu au dat rezultatul dorit. Am făcut foarte multe greșeli, referindu-mă și la disciplină. Când trebuiau să facă ceva, baschetbaliștii făceau altceva. A fost foarte greu de controlat jocul în astfel de condiții.

U-BT s-a remarcat cu un parcurs deosebit în retur. V-ați fi gândit, la momentul respectiv, că drumul se va sfârși în sferturi?

După cum am spus, returul anunța posibilități mult mai bune decât ceea ce am reușit să facem. Din păcate, nu am reușit să materializăm mare lucru. Eu sunt foarte dezamăgit, nu am asta este valoarea noastră și nu asta este echipa noastră. Trebuie să acceptăm realitatea, Mureșul a meritat mai mult decât noi.

*Foto: Mircea Roșca/sportpictures.eu

14 comentarii la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș bigiuly :

    Diciplina
    Prea mulți americani la echipa = indisciplina

    cu 9 ani în urmă (18.04.2015)
    • CSU Asesoft Ploiești ZZZ:

      Asa este
      Americanii din campionatul nostru sunt in cea mai mare parte circari. Ca valoare sunt peste media campionatului si cu siguranta peste majoritatea romanilor. Dar daca vrei ceva de valoare costa mai mult.

      cu 9 ani în urmă (18.04.2015)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea suporter oradean :

    prea mult strica,
    prea multi sarbi la echipa=pupat in cur antrenorul,linguseala sapaturi etc, .))))

    cu 9 ani în urmă (18.04.2015)
    • BC Mureș Târgu Mureș erebus:

      .
      Si atunci nu-ti ramane altceva de facut, decat sa alcatuiesti un mix care sa cuprinda cate ceva din fiecare, pentru a crea o echipa omogena !

      cu 9 ani în urmă (19.04.2015)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Aia prea multi sarbi si Achim au fost buni cand ati ajuns in semifinale si finala, acum ca au facut o adevarata minune si au ajuns in playoff cu cea mai carpita echipa din primele 8 nu e bine. Macar aprindeti o lumanare ca ati iesit decent, nu ca astialalti ca le-a dat Muresu cu terenul in cap.

      Ca o paranteza...citeam cum ca azi vezi doamne Achim nu a jucta cu Tibarna mai mult. Voi realizati dupa ce accidentare vine omul asta, e o adevarata performanta ca a jucat azi 8-10 min. Silvasan dupa fiecare accidentare grea, de exemplu, a revenit la o forma acceptabila cdupa 6,7 luni sau chiar un sezon.

      cu 9 ani în urmă (19.04.2015)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      minune
      Sa nu exageram cu MINUNEA.A avut accidentati un 5 si 2 jucatori de poz 1 si a primit doi jucatori decenti pe aceste pozitii. Pe cine a depasit in campionat reusind calificarea in play -off ? Sibiu- un antrenor slab dominat de 2 jucatori avizi de statistica, Medias- o revelatie fara buget, Craiova - care s-a autoeliminat. Minune insemna sa elimine Steaua, o echipa SLABUTA si macinata la randul ei de accidentari.

      cu 9 ani în urmă (19.04.2015)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      totusi
      Accidentati : unul pozitia 5, doi pozitia 1 si unul pozitia 3. In plus 3 dintre accidentati sunt romani. Degeaba ai primit un 5 decent daca trebuie sa scoti alt jucator strain din echipa. Ai primit un jucator pe pozitia 1 decent dar a fost departe de ce juca la Ploiesti, poate de accea a fost si liber in timpul sezonului. Nu zic ca nu trebuia sa batem Steaua pt ca din punctul meu de vedere a fost o infrangere neasteptata. Daca te uiti la statistica in toate cele 3 meciuri am fost mai buni cu o singura exceptie : recuperarile. Daca am fi putut juca cu 2 pivoti la capacitate si cu Krapic poate ca am mai fi redus din deficit. Ca sa nu vorbim de Gutoiaia care sigur ar fi fost de mare ajutor la recuperari. Din pacate ramanem doar cu daca...
      Speram la un sezon mai bun.

      cu 9 ani în urmă (20.04.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe sandu79 :

    familia
    Cati dintre noi nu sunt niste tradatori? care pentru o masina mai buna sau o casa sau un salar mai mare sau chiar niste haine in plus..., fac pact cu dusmanul sacrificandu-si credinta, idealurile, coloana vertebrala, tot ceea ce ii defineste ca si oameni? Inchid ochii, urechile si gura... iar in mintea lor isi justifica actiunile si nu doar ca si le justifica dar si gasesc de bine ceea ce fac. Se spune ca strutul cand e urmarit, isi ascunde capul in nisip mergand pe ideea:"daca eu nu ii vad, nici ei nu ma vad". stupid, dar se practica..! Pentru Cristescu si colaboratorii lui un mesaj : PLECATI cu toti.... ne-am saturat !

    cu 9 ani în urmă (19.04.2015)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Scrii decent pentru un membru al galeriei lui U, iar asta nu e rau totusi. Se pare ca mai ii si cate unul care stie alfabetul, printre toti analfabetii aia. Plecati voi din Cluj mai bine...Marasti, Manastur ar fi 2 cartiere frumoase fara voi.

      cu 9 ani în urmă (19.04.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe sandu79 :

    familia
    Free62 esti penibil !

    cu 9 ani în urmă (19.04.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Don Ramon :

    Compoziție
    Sunt buni americanii pentru tehnica lor, sârbii pentru disciplină tactică și disponibilitatea de a se apăra, dar să nu uităm să punem în ciorbă și lituanieni, după gust. Cred că și mureșenii sunt de acord. Noi ne-am convins cu Cepulis și, mai ales, Runkauskas.

    cu 9 ani în urmă (19.04.2015)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      ciorba
      Ciorba ar iesi excelenta daca bucatarul ( antrenorul ) ar fi puternic si ar stapani bucataria. Daca nu... Se intampla ca la Mures cu Sekulovic sau la Oradea cu Achim

      cu 9 ani în urmă (19.04.2015)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @Don Ramon
    True! :)

    cu 9 ani în urmă (19.04.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe sandu79 :

    free62
    O sa vin personal la sala cu prima ocazie sa iti spun in fata ce am de zis Free62. Un uist nu ii poate jigni pe ceilalti suporteri care tin cu "U" niciodata, indiferent de culoarea pielii, intelect, religie sau orice alt aspect. O sa iti ceri scuze in fata galeriei si a adevaratilro uisti !

    cu 9 ani în urmă (20.04.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!