Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Marcel Țenter: ”Este un sezon special pentru mine ca antrenor. Niciodată nu am mai avut atât de multe accidentări!”

Emil Pop (Cluj Napoca)

Emil Pop (Cluj Napoca)
15.02.2012

Înaintea meciului cu BC PH Csickszereda Miercurea-Ciuc, antrenorul principal al campioanei, Marcel Țenter, a declarat conform siteului oficial al gruparii clujene:

Speram ca a doua deplasare la Miercurea Ciuc sa fie cu noroc si sa jucam pentru ca avem nevoie de aceasta partida. Pauza a fost destul de lunga. Este un meci pe care il tratam foarte serios, nu mai avem voie sa facem niciun pas gresit. Eu zic ca meciul cu Targu Mures ne-a trezit, acest lucru se vede si in antrenamente. Nu ne mai permitem pasi gresiti si mergem la Miercurea Ciuc cu gandul sa castigam. Nu este bine sa facem o pauza atat de lunga in timpul campionatului insa nu ne putem impotrivi naturii, toate echipele sunt afectate in aceeasi masura de aceasta vreme. Nu suntem nici noi romanii obisnuiti cu iarna aceasta grea, nu a mai fost cred ca de vreo 50 de ani astfel de vreme, asa ca pentru unii dintre jucatorii americani este cu atat mai greu. Anul acesta este un meci special din punctul meu de vedere, ca antrenor al acestei echipe, pentru ca nu am mai avut asemenea probleme de sanatate. In primii doi am avut doar o  accidentare  serioasa,  anul acesta am pierdut din echipa in jurul careia am construit nucleul de baza, am pierdut 4 jucatori daca nu 5. In aceste conditii sigur ca se schimba lucrurile si daca analizezi structura si chimia echipei aceasta s-a schimbat la fiecare doua luni. Nu este usor, nu ai continuitate si apar si surprizele. Eu sper sa nu mai avem accidentari, sa isi mai revina din jucatorii accidentati.

Partida dintre BC PH Csickszereda Miercurea-Ciuc și “U”-Mobitelco BT Cluj-Napoca se va disputa joi, 16 februarie cu începere de la ora 18, în transmisie directă pe postul de televiziune DigiSport 3.

Partida, programată în etapa a XII a actualei ediții de campionat, a fost inițial amânată datorită participării clujenilor în EuroChallenge Cup, urmând să se dispute în 10 ianuarie 2012. Nici la acea dată nu a fost posibilă disputarea partidei deoarece la unul dintre panourile sălii din Miercurea Ciuc au apărut probleme tehnice grave.

5 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe fuzzywuzzy :

    Penibil
    Stafful medical al echipei lasa de dorit, ba mai mult de atat, dupa cum reiese si din titlu, penibil. Nu se poate sa ai 4-5 accidentati in nici macar jumatete de sezon, mai bine zis, abia putin trecut de jumatatea turului de campionat. Tot se arunca cu praf in ochi, se mareste stafful echipei (adica mai vine un antrenor secund care se ocupa si de scouting, probabil asta este rolul unui antrenor secund si la Washington Wizards in NBA), dupa care mai exista inca un alt scouter al echipei, iar rezultatele extra transferurilor aproape dezastruoase. Un jumatate de jucator, iar aici ma refer la LeGrange, care face fata doar pe faza defensiva, pe faza ofensiva nu este mai presus nici macar peste un junior autohton, iar pivotul Jones este cam cu aproximativ 15 Kg peste greutatea unui luptator sumo dupa aproape 3 saptamani de cand a ajuns la Cluj si probabil a efectuat niste antrenamente si diete pentru a reveni in parametri de joc acceptabili. Dar bineinteles in tara noastra mult "iubita" amatorismul este in floare incepand de la FRB pana la echipele campioane, de restul nici nu mai merita amintit sau macar trecut cu vederea. Sunt din Cluj, sunt un fan al baschetului, imi place sa merg la meciuri, dar lucrurile care fac parte din managementul acestei echipe sunt peste puterile de intelegere ale oricarui om. Probabil ca acest campionat castigat a fost o mare gura de oxigen managementului din anii precedenti, iar ceea ce se intampla acum este doar o reluare a evenimentelor din anii trecuti cand se aduceau jucatori cum au reinceput sa se aduca si acum, supraevaluati, slabi, doar pentru a fi mancati niste bani ai sponsorilor. In incheiere as vrea sa spun un "Haide "U"" dar ma tem ca l-as spune doar de dragul trecutului, pentru ca prezentul nu onoreaza acest fapt.

    cu 12 ani în urmă (15.02.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    @fuzzy
    Consider ca vorbesti prostii in special in legatura cu staful medical... decizia de joc apartine jucatorului si antrenorului pentru ca altfel atat KD cat si Mita Paul ar fi absentat in mult mai multe meciuri......

    cu 12 ani în urmă (15.02.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe fuzzywuzzy :

    @hell
    Am vorbit in acest an cat si in sfarsitul de an care a fost cu cineva care fost in cadrul echipelor, care mi-a explicat acest fapt care de altfel este si logic. Sa-ti dau niste premise clare ale unor probleme sa pornim de unde trebuie clar: sezonul trecut "U" nu a jucat nici in cupa nici in cupele europene, pregatirea fizica si dozarea efortului a fost facuta la fel precum in sezoanele anterioare (poate chiar mai bine) din care au rezultat 0 accidentari !!!; sezonul care este la mijloc (nici macar daca luam in considerare playoff-ul) au avut deja peste 4 accidentati in 1/3 de sezonul regulat, iar 3 dintre acestia nu joaca o buna perioada de timp din aceste cauze. Deci, prietene, imi pare rau sa-ti spun, pregatirea fizica de dinainte de inceputul campionatului nu se face la fel ca in celalalte sezoane, mai ales cand ai Eurochallenge, perioada cand se joaca duminica/miercuri/duminica, doar daca nu sti ceea ce trebuie sa faci. Management amatorism si cu asta basta. Sa nu te mire faptul ca lumea este din ce in ce mai putina la meciuri, chiar si cele importante. Un exemplu referitor la staff medical, luat de la fotbal spre exemplu, singurele care mi-au venit in minte la ora asta sunt urmatoarele, CFR Cluj, echipa de fotbal acum 2-3 sezoane au avut o lista de aproximativ 4-5 titulari accidentati din vari motive, mai grave sau mai usoare. Consecinta a fost urmatoarea, dupa o periada in care le picau jucatorii ca si popicele au schimbat stafful medical, iar de atunci doar foarte foarte rar au probleme, la fel au patit si Steaua din nou la fotbal acum 4-5 sezoane in care s-au accidentat aproape de 10 jucatori intr-un campionat. Aceasi consecinta si cu privire la stafful medical de la acea vreme, dar nici ca au mai avut probleme de atunci. Comparatia nu este de aceasi natura, iar asta prin sportul practicat, intensitate s.a.m.d, dar cauzele sunt aceleasi, iar efectele ar aparea neintarziat. Sa nu uitam ca s-a accidentat chiar si jucatori care nu au avut pana in momentul acesta accidentari nici macar la juniori cred (Chetreanu), acum face ruptura la muschii inghinali, iar clubul anunta ca are sa fie indisponibil pentru maxim o luna de zile, sa ma scuze, dar suporterii au fost numiti sepcile rosii pentru un motiv, iar acela cred ca bine intemeiat si anume pentru ca erau studenti la facultatea de medicina. Dar se pare ca acest manager care a facut-o a uitat in prealabil la ce club este, cel mai probabil, toata lumea are cate o scuza nu?

    cu 12 ani în urmă (15.02.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Aaaaa....care 4 accidentati? Chetreanu,Silvasan,Morris = maxim 3 baschetablisti frumosi.Restu nu se pot numi accidentari. Cate musculare? Una singura la Chetreanu....asa ca nu stam rau.2 meciuri castigat in 5 jucatori jumate in final de tur cu oboseala si cu echipe atletice...f bn.Cat despre transferuri...sorry, da partea asta ii una dintre cele care ii ies cel mai bn lui Tenter....2 transferuri esuate in 3 ani(Pesic si Jocovic), in rest toti care au inceput prost i-a integrat(unii ca Mijovic au inceput bn, dar unii ca Dykes au jucat mizerabil o gramada de vreme).Tot timpu a adus jucatori pentru ce are el nevoie.Cu Chetreanu, Pop si Lagrange in teren in acelasi timp, probabil o sa fie un baschet mizerabil, dar o defensiva de fier....cata vreme asta inseamna finala, finala, finala si cate un campionat cand si cand eu is multumit. Btw, Chetreanu era greu anii trecuti sa fie accidentat ca nu juca....asa ca de la juniori pana acuma prea putin o avut cand sa fie.Prea multe comentarii in legatura cu aspecte nu tocmai rele la echipa(is altele...finaluri de meci uneori, meciurile cu Tg-Mures:D, etc).Despre Jones nu cred ca e cineva multumit la fel si de Lawrence...da vn playoffu si acolo se vede.

    cu 12 ani în urmă (15.02.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe luta :

    staful medical......e mare?
    se compune din Adrian Resteman-Kinetoterapeut, care nu-i mare de loc....!!!!

    cu 12 ani în urmă (16.02.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!