Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Marcel Țenter: „Jucătorii Sibiului au făcut o treabă extraordinară, însă noi am fost mai buni”

Paul Olar

Paul Olar
07.02.2015

U Banca Transilvania jubilează în Liga Națională. Clujenii au triumfat în Derby-ul Ardealului cu CSU Atlassib Sibiu, rezultatul satisfăcându-l pe Marcel Țenter.

Tehnicianul a explicat succesul trupei sale, spunând că banca de rezerve a făcut diferența în duelul din Sala “Transilvania”

Cum vi s-a părut partida?

A fost un meci exact cum ne-am așteptat, greu, cu multă presiune. Eu zic că jucătorii Sibiului au făcut o treabă extraordinară, însă noi am fost mai buni. Am fost mai buni în primul rând din cauza eforturilor pe care le-am făcut și datorită rotației noastre. Am putut să rotăm 10 oameni, ei au rotat maxim șapte și dacă au avut probleme cu faulturile nu și-au putut folosi jucătorii cum și-au dorit. Prin urmare, am ajuns acolo unde ne-am dorit, ca în sfertul patru această rotație și efort să își arate roadele. Așa s-a întâmplat și mă bucur. Pentru noi a fost foarte important să trecem de acest hop. Îi felicit pe băieții mei, vreau să dedic victoria suporterilor noștri și să le mulțumesc că au venit pe vremurile acestea grele să ne susțină. De asemenea, felicit și suporterii sibieni, au fost fantastici.

Sunteți mulțumit de felul cum a reacționat echipa în codițiile de presiune pe care le-ați amintit înaintea jocului?

Da, în momentul în care ne îndeplinim obiectivele sunt mulțumit. Mă refer aici la punctele primite și dominarea sfertului patru. Nu avem însă voie să fim relaxați, deoarece în momentul în care ești relaxat, devii slab și nu ne permitem acest lucru. Campionatul este lung, așa că trebuie să revenim cu picioarele pe pământ, să revenim la lucru și să jucăm la fel de tare din punct de vedere defensiv.

Cât de mult au contat recuperările lui Sean Barnette în duelul de vineri seara?

Nu numai recuperările lui au contat, ci și aportul defensiv asupra lui Milos Bojovic. Bojovic este un jucător extraordinar. Sean a reușit să îl reducă la niște cote care nu știu dacă s-au mai văzut. Barnette ne-a ajutat mult.

Cum a fost arbitrajul?

Din punctul meu de vedere a fost echitabil. Nu există arbitraj perfect, la fel cum nu există oameni perfecți. Astăzi au fost greșeli pe care le poți înțelege. În nicio secundă nu s-a pus problema ca o echipă să fie favorizată. Așa este normal și astăzi s-a întâmplat. Țin să felicit brigata de arbitri.

Aveți o serie de opt victorii consecutive. Unde vă propuneți să ajungeți până la finalul sezonului regulat?

Nu ne gândim așa. Noi ne gândim la fiecare meci, iar cel mai important adversar este următorul. Eu nu cred că există competitor care nu își dorește să câștige fiecare meci. Ne dorim să câștigăm fiecare meci și dacă putem, o să le câștigăm pe toate. Noi trebuie să ne antrenăm și să avem mentalitatea de a câștiga în fiecare zi, împotriva oricui.

Este mai disputată stagiunea actuală decât precedentele?

Nu mă pronunț. Important este că sălile sunt pline, oamenii iubesc baschetul. Dacă este mai disputat, las în seama numeroșilor specialiști să se pronunțe.

*Foto: Laura Mureșan/Ziua de Cluj

7 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    Tenter
    Cand a revenit, Tenter spunea ca vrea sa mai castige un titlu cu U-BT. La cum joaca acum echipa, declaratia lui nu mai e exagerata. N-om fi noi principalii favorite, dar cred ca cel putin semifinal o vom juca. In conditiile in care, in tur, multi ziceau ca la cum jucam, nici play-off-ul nu-l prindem.

    cu 9 ani în urmă (07.02.2015) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Asta cu prins-o playoff-ului ii o poveste care se aude de cate ori merge echipa prost. Nici nu mai stiu daca s-a intamplat dupa 90 sa nu prinda echipa asta playoff-ul. Cel mai dramatic moment legat de prinderea playoff-ului a fost in 2006-2007 cand cu Misha pe banca si Tenter in teren, a fost in penultima etapa(sau cam asa ceva) un meci la Sibiu unde intradevar se juca prindrea playoff-ulu. Pentru meciul ala si acuma ar trebui sa ne inchinam lui Seals, Dumitrescu si Roschnafsky. Urmarea a fost, semifinala cu Asesoft si finala mica castigata cu Dinamo.
    Achizitiile au mai stabilizat putin echipa poate mai mult decat venirea lui Tenter, iar Sibiului fata de tur i-a lipsit acel Seals in momentul cheie. Noi in schimb am putut tine bine de minge prin acest Turner care ajuta mult in astfel de momente, desi inca mai trebuie cizelat ca are niste TO de te mai loveste si migrena prin cap.
    Decisiv pentru soarta campionatului ar fi meciul cu Steaua. Eu prefer sa pierdem alte meciuri, dar sa castigam cu Steaua si astfel sa fortam coborarea acestei echipe pe locul 2. Intr-o semifinala locurile 2-3 cu Steaua e cu totul altceva decat una cu tuciuriii. Un alt meci foarte important pentru pozitiile ambelor echipa va fi ultima etapa la Mures.

    cu 9 ani în urmă (07.02.2015)
    • U BT Cluj-Napoca carlos_cj:

      Turner
      Pai n-au fost prea multe transferuri fata de tur. Turner a fost adus la cererea lui Tenter, care, pe vremea cand antrena in Ungaria, a jucat contra lui in cupele europene. iar Jonson nu se poate spune ca e decisiv in jocul echipei. In rest, Barnette, Millige, Hargrove, Mandache, Jucan, toti erau aici cand a venit Tenter

      cu 9 ani în urmă (07.02.2015)
    Raspunde
  • YMCA alin67 :

    treaba extraordinara
    Nici macar jucatorii Clujului n-au facut o treaba extraordinara,cu atat mai putin cei ai Sibiului. Procentaje dezastruoase,eficienta slaba,joc in ansamblu mediocru. Uneori,declaratiile antrenorilor par ironice.

    cu 9 ani în urmă (07.02.2015)
    • U BT Cluj-Napoca carlos_cj:

      procentajele
      Cand ambele echipe au aparari beton, e normal ca procentajele sa fie slabe. daca intr-un meci ar conta doar aspectul asta, despre cele mai multe meciuri din Euroliga s-ar spune ca sunt mediocre.
      Cand rezultatul e mai important decat spectacolul, in general se intampla asta.
      Sa fi vazut ce procentaje slabe au fost in meciul 6 al finalei din 2011, care a si decis campioana. Scorul a fost 64 - 61. Iti cam dai seama cat s-a ratat...

      cu 9 ani în urmă (07.02.2015)
    • YMCA alin67:

      mediocitatre
      Si meciurile de Euroliga in care combatantele au 35%, respectiv 40% procentaje la FG sunt mediocre,iar faptul ca ratezi peste 6 aruncari din 10 inseamna mai mult decat aparari "beton".In plus TO,care de multe ori se datoreaza adeversarului,nu sunt asa de multe (10 vs 12). Din fericire nivelul in Euroliga a crescut mult si sunt tot mai putine meciuri in care ambele echipe marcheaza 60-70 puncte.

      cu 9 ani în urmă (07.02.2015)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca opreamarius :

    Aparare
    Procentajele dezastruase precum si TO numeroase se datoreaza si defensivelor cele 2 echipe care au mers binisor in meciul de aseara.

    cu 9 ani în urmă (07.02.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!