Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Marcel Țenter: „Mi s-a părut total neprofesionistă atitudinea sibienilor de pe final”

Paul Olar

Paul Olar
17.10.2015

U-Banca Transilvania și-a adjudecat cu mari emoții Derby-ul Ardealului împotriva lui CSU Atlassib Sibiu, scor 77-74. Deși clujenii au dictat ritmul pe final, Octavian Popa Calotă a dat speranțe sibienilor, grație unor coșuri de la mare distanță.

Tot Calotă a furat mingea adversarilor la penultima posesie, însă brigada de arbitri nu a fost de acord cu intervenția fundașului, dictând greșeală anti-sportivă. Tabăra oaspeților a răbufnit, transmițându-le baschetbaliștilor să nu se apere la ultima acțiune a clujenilor.

Marcel Țenter, antrenorul lui U-BT, a comentat decizia adversarilor, spunând: 

Cu emoții, dar până la urmă a fost o victorie importantă pe teren propriu…

Da, a fost o victorie importantă. Am început cam greu meciurile de acasă, iar în deplasare jucăm mult mai relaxați. În primul sfert am jucat deplorabil din punct de vedere al intensității noastre. Restul sferturilor cred că le-am câștigat. Acela trebuie să fie efortul în mod normal. Nici în sfertul secund nu am fost acolo unde trebuia să fim, trebuia să facem diferența. Mă bucur pentru această victorie, deoarece echipa a arătat caracter în condiții foarte grele. Vreau să felicit și echipa Sibiului pentru efortul făcut și pentru evoluția lor.

Ce le-ați spus jucătorilor la pauza mare?

Aceleași lucruri pe care le spun și acum. Nu este normal ceea ce facem. Baschetul pe care îl arătăm nu este cel pe care îl practicăm la antrenamente. Acum am câștigat, este important, dar avem mult de lucrat.

V-a deranjat non-combatul sibienilor de la ultima fază?

Absolut, mi se pare total neprofesionistă atitudinea lor. Noi nu suntem arbitri, noi suntem antrenori sau jucători. Nu este treaba noastră să judecăm, ci a altora.

*Foto: Radu Roșca/sportpictures.eu

11 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Tenter si moralitatea...
    Las` ca ai fost tu "profesionist" prin gestul de la final...

    cu 8 ani în urmă (17.10.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    adevarul
    Adevarul e ca Tenter nu stie decat eventual sa se apere....in atac e haos indiferent de echipa sau de jucatori...care toti sunt de clasa....echipa clujului ar trebui sa joace altfel la ce valori are....dar stilul e impotmolit si greoi
    Tot respectul pt omul Tenter dar antrenor nu imi va place niciodata.

    cu 8 ani în urmă (17.10.2015) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca raress23 :

    Bobo principal
    Va veni ziua cand vei fi platit cu aceasi moneda de catre BT, domnule Tenter. Chiar nu vezi ca 00 este praf pana acum in acest sezon si cu el pe teren Sibiul se apropia. Scheme de atac avem????

    cu 8 ani în urmă (18.10.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Pleaca!!!
    Acest antrenor nu a demonstrat nimic pana acum. Un titlu cu o aruncare de la mijlocul terenului si atat. Are din nou cel mai bun lot din tara si se face de ras. A mai avut lot extraordinar la Medias si nimic. Sper ca BT sa il execute cat de repede ca el va tine cu dintii de scaun.

    cu 8 ani în urmă (18.10.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea afganul :

    Slab
    Clujul joaca foarte slab, la ce lot are anul acesta nici nu trebuia sa aiba emotii in meciurile jucate pana acum. Incerc sa imi dau seama unde e problema Antrenorul sau Jucatorii

    cu 8 ani în urmă (18.10.2015) Raspunde
  • BC CSU Sibiu mid :

    csu
    Domnule Tenter, atitudinea dumneavoastra nu va recomanda a fi un profesionist.

    cu 8 ani în urmă (18.10.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe raduv :

    Tenter
    Nu vreau sa ii iau apărarea lui Tenter dar anul trecut "marele" Pintea ne-a adus intr-o situatie f delicata pe care Tenter o remediato oarecum.
    Cat despre valorile individuale jucătorii romani sunt sub nivelul multor echipe Si mult sub ce au fost anul trecut(silvia, mandache).
    Si la categoria straini cu pasalic si jawara nu poti avea mari pretentii

    cu 8 ani în urmă (18.10.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe raduv :

    Tenter
    Eu zic ca ar trebui sa trageti cu ochiul si la conducere.bugete mari si achizitii mediocre.

    cu 8 ani în urmă (18.10.2015) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Cum ne-a remediat Tente anul trecut? In turul de campionat dupa venire iti reamintesc ca nu aredresat echipa absolut deloc, mergand la fel de prost. A carpit-o cu doi jucatori si in retur a reusit cateva vitorii al limita, urmate de o iesire spectaculoasa dupa 3-0 fara apel in fata Muresului...un 3-0 in care am fost condusi 99% din timp. Asta a facut Tenter in plsu fata de Pintea. Adica absolut nimic si macra Pintea juca baschet, adica la Tneter nu o sa vezi ce am vazut la Pintea cu Trabzon.

    Pasalic si Jawara sunt jucatori de nationala...dumnezeule mare, despre ce vorbim aici. Pasalic e bosniac si e om d enationala care a fost la europene, so wtf???
    Joci cu Dykes, Adamaovic, Hargrove si Zigeranovci si nu esti in stare cu 4 marcatori extraordinari sa dai 80 de pct???

    cu 8 ani în urmă (18.10.2015) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    tenter
    Presiune mare pe Tenter in acest sezon. Nu prea are scuze daca rateaza finala...

    cu 8 ani în urmă (18.10.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe flo :

    Next game
    Daca am vazut bine urmatoarea etapa jucam la Oradea. Cu un asemenea joc Domnule Tenter va va da Achim cu terenul in cap.

    cu 8 ani în urmă (18.10.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!