Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Marcel Țenter: „Victoria cu Craiova confirmă faptul că munca depusă își are o finalitate”

Paul Olar

Paul Olar
30.01.2015

U Banca Transilvania a ajuns la șapte succese consecutive în Liga Națională, ca urmare a rezultatului obținut vineri seara. Clujenii au trecut de SCM U Craiova, într-un meci ce l-a mulțumit pe antrenorul Marcel Țenter.

„Noi am încercat să ne facem lucrurile noastre, am avut momente bune și momente în care nu am fost concentrați și s-a văzut imediat. Craiova este o echipă cu jucători experimentați, care știu să folosească orice greșeală. Au demonstrat și în Liga Balcanică, unde au bătut echipe foarte bune. Mă bucur pentru victorie, deoarece consolidează moralul nostru și confirmă faptul că munca depusă își are o finalitate. Totul depinde de noi să rămânem constanți și să ne concentrăm pe următorul meci. Campionatul are turnuri neașteptate, așa că trebuie să ne vedem de lucrurile noastre și să câștigăm cât mai multe meciuri.”

Tehnicianul s-a declarat satisfăcut de evoluția pivotului Jonathan Jones, autor a 8 puncte și o recuperare.

„Jonathan a avut o seară consistentă. L-am adus pentru un anumit scop, special pe latură defensivă. Are și posibilitate de a înscrie sub panou. Este un jucător care ne va ajuta. Desigur, îi mai trebuie timp de adaptare. Probabil, potențialul lui maxim va putea fi văzut abia peste două săptămâni.”

Întrebat despre rolul lui Andrei Mandache în angrenajul ardelean odată cu transferul lui Frank Turner, antrenorul a precizat:

„Și Frank Turner joacă aceleași minute ca și el (Andrei Mandache). Eu cred că depinde mai mult de specificul partidei și de ce este nevoie. În momentul în care ai la dispoziție o astfel de rotație, trebuie să te gândești la ce e mai bine pentru echipă. Prin urmare, configurația minutelor se poate schimba de la meci la meci.”

*Foto: Nagy Melinda/u-mobitelco.ro

15 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Intrebare demna de Radio Erevan. Mandache a impartit minutele cu Turner. Numai ca Mandache a intrat vesnic in locul lui Hargrove, a jucat de cele mai multe ori in acelasi timp cu Turner si Andrei a jucat 2 clasic, iar Turner 1 clasic. Logica de ceas rusesc fara suparare pentru totalbaschet, dar asta nu a iesit:).

    cu 9 ani în urmă (30.01.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U BT
      Mandache de cand cu Turner nu prea mai face multi pureci pe pozitia unu si cred ca asta il multumeste!

      cu 9 ani în urmă (30.01.2015)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Da nici nu a jucat 1 decat la inceputul campionatului cand Meda nu avea rezerva. Nici la Medias nu juca 1, desi duce mingea mai repede in terenul advers si muuult mai in siguranta decat un anume conducator de joc din actualul lot care intampina neasteptat de mari probleme pe aceasta tranzitie:))

    cu 9 ani în urmă (30.01.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U BT
      care anume, nu de alta dar fara nume nu reusesc, cel putin nu la ora asta, sa imi dau seama unde bati!

      cu 9 ani în urmă (30.01.2015)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Pai se vede...Millage are problema asta. Azi a avut 2,3 faze ca nu a putut trece de Petrisor...no pai mai da-o in palarie. La Oradea cand s-au apropiat la 9 puncte a fost un mare noroc ca Turner a intra, ca se intorcea meciul acolo fara discutie, Oradea fortand o aparare agresiva.

    cu 9 ani în urmă (30.01.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U BT
      Nu mi s-a parut dar voi fi atent la meciul urmator! Apropo ce parere ai de Kuti, mi s-a parut mie sau pe final juca 1?

      cu 9 ani în urmă (31.01.2015)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      Kuti
      Da si mie mi s-a parut ca " aluneca " spre 1 desi nu cred ca i se potriveste. De la U14 a tot fost impins spre aceasta pozitie desi nu pentru asta e facut . Mi se pare un 2-3 combo iar pe pozitia 1 ii este ingradita libertatea de actiune. De altfel nici nu mi se mare suficient de rapid si de expolziv [t ozitia 1

      cu 9 ani în urmă (31.01.2015)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Da la final a jucat 1. Ar fi extraordinar sa devina un jucator de pozitie 1-2. E un jucator inalt, puternic pe picioare. Nici Papaloukas nu avea viteza comparativ cu aia mici, dar ce jucator a fost. Nici Cuic nu avea, dar ce bun era pe vremuri:).
      Aseara cred ca a fost mai mult testat pentru a vedea exact care ii sunt capacitatile de a dribla, de a muta jocul, de a trece mingea in terenul advers...lucruri care nu prea le face cand joaca cu cei mari si sunt lucruri care trebuiesc antrenate pentru a deveni cu adevarat un jucator de baza. Daca va juca 1, dupa mine va avea multa libertate si va putea arata multe...In primul rand ca mingea e la tine si de acolo incep actiunile. In al doilea rand la aruncari contestate vei avea vesnic un adversar mai slab fizic decat tine sau daca nu vei fi tinut de un adversar mai puternic, iar un alt coleg va beneficia de avantajul asta. Mai poti juca post-up cu adversarii mai slabi si de aici apar cosuri surpriza de la pozitiile mici

      cu 9 ani în urmă (31.01.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U BT
      Mie mi s-a parut ca este putin mai relaxat cand joaca pe 1, mai sigur pe el. Oricum ma bucur ca incepe sa se "anestece" in rotatie tot mai mult si mai des, este un jucator atletic care daca este pregatit si psihic cum trebuie poate sa ajunga"mare". Cred ca pozitia 1 i se potriveste mai bine decat 2 sau 3, pare mai degraba jucator de creeatie decat de atac la cos, a dat cateva pase chiar frumoase!

      @un Moldovean, aseara, a fost mult mai sigur pe el cat a jucat pe 1 si a gresit mai putin, in minutele de final a avut doua asisturi fara TO( in general termina meciul cu 3-4 TO la activ) si o interceptie!

      cu 9 ani în urmă (31.01.2015)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      corect
      Aseara a jucat pragmatic si fara presiune si a jucat bine. Mi-as dori sa intre in rotatie si sa joace 1 sau 2 cel putin 10 min. pe meci. Dupa parea mea trebuie sa inteleaga ca, in acest moment al carierei, poate prinde minute devenind un ff bun aparator la jucatorii de pozitia 1 determinanti pt echipele adverse gen Jovanovic, Watson, Adamovic .
      Are avantajul unui fizic impresionant pt acest post peste 1,95 si o tehnica buna in regim de viteza. Jucand mult pe poz.1 si ca junior are ochiul format pt jocul combinativ. De asemenea stiu ca " sparge "bine si are mana buna de la 3

      cu 9 ani în urmă (31.01.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U BT
      Sanse are, valoare are inca are si timp depinde foarte mult de el cum urmeaza sa decurga cariera lui de aici incolo!

      Aici este statistica detaliata: http://www.frbaschet.ro/jucatori/nandor-kuti

      cu 9 ani în urmă (31.01.2015)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Cred puteam sa il urmaresc si eu mai bine daca nu era o vaca cu cabina cu un rand mai jos care pe Kuti il indemna sa se lase si pe Jucna il trimitea la oi la fiecare atingere. Pe Silvcasan il facea batran si expirat si cica nu ii permis sa fugi asa si sa nu dai niciun punct pana la pauza. Eu ma mir cine sta cu asemenea exemplare in viata de zi cu zi, ca la meciuri cum ajung nu vreau sa ma gandesc ca oricum imi consuma toata rabdarea prin faptul ca ma abtin sa nu le injur 7,8 minute fara sa ma repet.

      cu 9 ani în urmă (31.01.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U BT
      Da, cunosc specia si baiu ii ca printre ei sunt si persoane care le stiu ca vine de 5-6-7 ani si inca nu au reusit sa invete ca mingea nu ii patrata! Eu am injurat cativa dinastia, a doua oara nu se mai aseaza langa mine!

      cu 9 ani în urmă (31.01.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin :

    ...
    Mandache joaca pe pozitia 2 de cand o inceput campionatul (sau poate o mai jucat 1, dar si atunci ff putin). parerea mea e ca i se potriveste mai mult pozitia de extrema.
    si se apara si bine la extreme pt ca deobicei postul asta e mai solicitat in schemele de joc.

    cu 9 ani în urmă (31.01.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U BT
      Mandache a fost adus sa joace 1, mai joaca din cand in cand dar parca nu i se potriveste!

      cu 9 ani în urmă (31.01.2015)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!