Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Marcel Țenter: „Vineri este un punct de cotitură și un moment important în evoluția viitoare a echipei”

Paul Olar

Paul Olar
27.11.2014

După o scurtă pauză, baschetbaliștii de la U Banca Transilvania reintră în focul duelurilor din Liga Națională. Ardelenii primesc vineri, 28 noiembrie, vizita grupării Timba Timișoara, într-o dispută programată la ora 18:00.

Deși ocupă penultima poziție din clasament, bănățenii pot constitui un pericol, precum afirmă și Marcel Țenter.

„Suntem într-o perioadă în care lucrăm foarte mult. Am avut mai multe antrenamente legate în care am putut să stabilim aspecte ale jocului nostru. Eu sper ca această muncă să se vadă în teren, să se concretizeze cu o victorie de care avem foarte multă nevoie. Sigur, situația este tensionată, toată lumea are așteptări din partea noastră și deocamdată, noi nu am confirmat ce așteaptă toată lumea. Am început un capitol nou, avem nevoie de puțin timp să reașezăm lucrurile în cadrul echipei pentru ca jocul nostru să capete constanță și intensitatea de care avem nevoie. Din punctul meu de vedere, consider că vineri este un punct de cotitură și un moment important în evoluția viitoare a acestei echipe. Jucătorii au răspuns foarte bine la ceea ce le-am cerut și sper ca totul să se vadă vineri.”

Antrenorul laudă trupa lui Bogdan Murărescu, spunând că Timba a reprezentat o nucă tare în meciurile consemnate până la ora actuală.

„Timba este un adversar care a pus probleme tuturor, un adversar cu o apărare atipică. Deci, ne respectăm adversarii și ne așteptăm la un meci foarte greu. Pornim de la faptul că ne dorim victoria, dar suntem conștienți că ea poate veni doar dacă practicăm baschetul pe care ni-l dorim.”

Referitor la desele schimbări din efectivul oponenților Timișoreni, Țenter a declarat următoarele:

„Nu pot să stau să judec acest lucru. Singurul lucru pe care mă concentrez este jocul echipei noastre și cred că acesta este singurul punct de pornire. Indiferent cu cine jucăm, este un meci greu. Din punct de vedere psihic suntem într-o situație dificilă. Pentru mine, partida cu Timba este una importantă și grea în același timp. Voi vorbi mai puțin și mă voi concentra mai puțin pe Timba sau oricine am fi jucat, ci mai mult asupra jocului nostru.”

Întrebat de eventualele probleme de efectiv, tehnicianul a spus că Sean Barnette se confruntă cu o accidentare la deget.

„Avem o problemă, Sean Barnette s-a accidentat la un deget și a fost nevoie de patru copci pentru a închide rana. El a prins o minge, după o situație banală, o fază ce nu anunța nimic. Vom vedea până mâine ce se întâmplă, dar probabilitatea ca el să joace este mică.”

*Foto: Cristian Cosma

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!