Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mareks Mejeris a semnat cu U-BT Cluj-Napoca

Mareks Mejeris a semnat cu U-BT Cluj-Napoca

U-BT Cluj-Napoca a anunțat în cursul acestei zile numele primului jucător străin care se alătură lotului condus de Mihai Silvășan începând cu stagiunea 2023-2024. Este vorba de Mareks Mejeris, un baschetbalist leton ce evoluează pe pozițiile 3-4.

Originar din Liepaja, Mejeris și-a început cariera profesionistă în 2011, la CB Clavijo Logrono, în liga secundă a Spaniei. După două sezoane petrecute acolo, sportivul de 2.03 metri a făcut pasul spre San Pablo Burgos și apoi spre Urbas Fuenlabrada, în prima ligă a Spaniei.

În 2014, Mejeris s-a întors în țara sa natală și a semnat cu VEF Riga, formație ce a evoluat în preliminariile Euroligii, în EuroCup, în liga VTB și în liga letonă. Extrema de forță a jucat până în 2017 pentru trupa din capitala Letoniei, după care s-a transferat la Elan Chalon, în Franța.

În perioada 2017-2019, Mejeris a jucat din nou pentru VEF Riga, iar în perioada 2019-2022, a jucat pentru Parma Perm, în Rusia. De asemenea, în 2022, letonul a încercat o experiență în prima ligă a Italiei, la Pesaro.

În stagiunea 2022-2023, baschetbalistul de 31 de ani a evoluat pentru Hapoel Ierusalim, acolo unde a fost coleg cu Brandon Brown, fostul jucător al lui U-BT Cluj-Napoca. Mejeris a avut medii de 6.7 puncte, 4.9 recuperări și 1.7 pase decisive în prima ligă a Israelului și de 7.4 puncte, 3.7 recuperări și 1.9 pase decisive în Basketball Champions League.

Hapoel Ierusalim a avut parte de un sezon excelent, calificându-se în finala BCL, unde a fost învinsă de Telekom Baskets Bonn. În ultimul act al competiției europene, Mejeris a izbutit 12 puncte, 6 recuperări și un capac, având procentaje de 75% din interiorul semicercului (3/4) și 66.7% de la distanță (2/3).

În sezonul precedent, noul baschetbalist al campioanei României a avut 30.4% de la distanță, 65.7% din interiorul semicercului și 52.2% de la linia de libere.

De asemenea, Mareks Mejeris este un component de bază al naționalei Letoniei, fiind și în lotul extins pentru Campionatul Mondial. Acesta a îmbrăcat maioul țării sale la EuroBasket 2011, EuroBasket 2013 și EuroBasket 2015.

După acest transfer, lotul alb-negrilor arată în felul următor: Mareks Mejeris, Karel Guzman, Andrija Stipanovic, Patrick Richard, Emanuel Cățe, Mihai Măciucă și David Lăpuște.

*foto: championsleague.basketball

14 comentarii la aceasta stire:
  • varu silvois :

    si acum vor incepe comentariile
    Posibil inlocuitor pentru Meindl. Nu cred ca e un lunetist intrucat din articol rezulta punctele marcate pe meci si acestea sunt ale naibii de putine. Un jucator putin cunoscut, dar poate o fi o surpriza placuta. Sa speram ca de acum incepe....balul! Hai U.

    cu 9 luni în urmă (25.07.2023)
    • BC CSU Sibiu adrianus:

      Yes
      Este înlocuitorul lui Meindl/Bircevic
      Bircevic am auzit ca ar semna cu Rapid , nu știu cât de sigur este asta !
      E Sf/pf Mejeris , părerea mea , un transfer slăbuț!

      cu 9 luni în urmă (25.07.2023)
    • Ricardo:

      Mejeris
      În opinia mea nu e un transfer slăbuț deloc. Sa nu uitam ca e finalist de BCL! Ca și calități este un tip puternic atletic bun aparator, bun recuperator, calități fizice care l-au adus în atenția multor cluburi de top.

      cu 9 luni în urmă (25.07.2023)
    • U BT Cluj-Napoca rdnd28:

      Libere și apărare
      Legat de libere, privind statisticile meciurilor în care a jucat, procentajul pare stricat semnificativ de 2 meciuri în care a avut 1/6 și 1/5, în rest se situează pe la 2/3, 2/4, 3/4 pe meci. Sincer mi se pare că în unele meciuri ajunge cam puțin la linia de libere pentru o extremă de forță. Totuși unde înțeleg că strălucește este în apărare, fiind considerat la Hapoel printre cei mai buni apărători ai echipei. Și da, Cluj-ul are și asta de îmbunătățit relativ la sezonul trecut. Un bun apărător care poate aduce 6-7 puncte pe meci mi se pare un transfer decent spre bun (vorbind de cifre, ca de jucat, personal nu l-am văzut jucând).

      cu 9 luni în urmă (25.07.2023)
    Raspunde
  • Suporterrrr :

    Cum s-a adresat U pt procentajul dezastruos de anul trecut de la libere?
    Semnand un jucator cu 53% procentaj ;)

    cu 9 luni în urmă (25.07.2023)
    • Ricardo:

      Probleme
      Ai dreptate... strict pe cifre. Mai mult nici la aruncările de 3 pct nu este prea grozav. Dacă îl compari cu Birce cifrele sârbului sunt peste cele ale lui Mejeris dar letonul este mult mai atletic și mai combativ. Foarte bun atlet pe stilul de joc a lui Silvasan!

      cu 9 luni în urmă (25.07.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Start joc
    E clar, shooter-ul mult asteptat va fi anuntat ultimul ! ( Sper )

    Pe Mejeris l-am remarcat in finala BCL, mi-a placut foarte mult si m-am inselat in citeva privinte. Mie mi s-a parut a fi mai tinar, in jur de 24-25 ani, de aceea chiar daca ma gindeam ca ar fi folositor la U, nu mi-am inchipuit ca il putem "seduce". Dar iata ca l-am luat, probabil pe 2 ani. Sunt usor dezamagit de procentajele la libere ( not again ). In acea finala de BCL il vedeam inlocuitor a lui Bircevic si chiar daca procentajele de 3 sunt slabute, ma gindesc ca au fost foarte putine meciurile in care Birce a dat mai mult de 3 X 3. Verdict : cum sa dai verdict acum cind nu l-am vazut nici macar antrenindu-se cu echipa ? Dar asta este rolul chibitului...

    cu 9 luni în urmă (25.07.2023)
    • varu silvois:

      vorba ta...Titi
      speram intr-un ritm si nivel crescendo, Silvasan a declarat ca vrea echipa mai puternica decat anul trecut pentru a nu fi de decor. Birce e nervos si are o varsta, probabil va pleca si acest prim transfer ar fi de a inlocui din actualii titulari plecati/ce vor pleca. Cred ca fi si ceva rasunator....dupa mondiale!

      cu 9 luni în urmă (25.07.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      @varu
      Birce este 100% plecat. El stia asta de prin februarie de cind a inceput sa joace in "dorul lelii ".
      Nu cred ca Mejeris va fi titular, mai degraba rezerva cea cuminte !

      cu 9 luni în urmă (25.07.2023)
    • varu silvois:

      Birce
      Stiu ca nu mai are contract si ca juca de doi lei, insa stie baschet si a ajutat mult de tot spre final, parca in ciuda fata de Silva. Mie mi-a placut Birce, daca vrea inca "poate" si ma gandesc, avand in vedere, ca inca nu au fost anunate alte plecari ( desi personal mi le doresc) poate va prelungi in ceasul 12, nu degeaba Rapidul l-ar vrea inregimentat. Dar probabil ca va pleca, iar noua nu ne ramane decat sa asteptam intaririle, ca asta e subiectul...."zilelor" urmatoare. Hai U

      cu 9 luni în urmă (25.07.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca C S :

    Primul transfer
    Este adevărat că nu are cifre uau, dar cred că este un transfer bun. Fzic pare că este peste Birce și peste Meindl. Nu evită contactele fizice și pare un bun apărător. În atac arată că „se știe” pentru poziția 4. Referitor la libere cred că pentru noi dacă jucătorul are procentaj sub 60% este eligibil, dacă are mai mult nu îl luăm!😂

    cu 9 luni în urmă (25.07.2023) Raspunde
  • 'mpepo :

    Mejeris
    mi se pare un bun apărător, cu o evoluție atletică, în spiritul jocului modern,ceea ce nu e puțin lucru. Iar dacă, așa cum scrie Titi, nu va fi titular, să ne așteptăm la viitoare grozave transferuri ! Continui să sper că vor veni foarte buni aruncători de 3 puncte pe poziția 1 în special. Așteptăm.

    cu 9 luni în urmă (25.07.2023) Raspunde
  • Silvois :

    Meditati
    Sunt departe de a fi un specialist, dar va invit sa meditati asupra catorva informatii. Tipu asta, letonul, a dat 12 puncte intr-o finala de cupa europeana, una spre care dream team-ul lui U de acum doi ani, doar a tanjit; fiti atenti la numele echipelor pe care omu le-a trecut in CV, la campionatele prin care s-a perindat; este jucator de baza intr-o nationala care, e drept, nu e in grupul select al celor mai bune, dar e la ani lumina de a noastra. Procesand aceste informatii, realizati de la ce inaltime coboara tipu asta in campionatul mioritic, care are norocul sa aiba o echipa cu pretentii precum U?! Nu, nu e un mare tragator, dar cred ca e un foarte bun aparator, un tip puternic si combativ, care vine cu o caruta de experienta de inalt nivel in spate. Eu il vad, mai degraba, un 4, pe 3 il mai ateptam. Iar in final, imi permit un sfat, nu mai visati jucatori de Euroliga, cei care ii visati, dar jucatori buni vor mai veni la U, sper ca si la alte echipe!

    cu 9 luni în urmă (25.07.2023) Raspunde
  • Virtus :

    Jucator decent
    Poate va fi mai mult back-up, ca inlocuitor e clar ca lumina zilei că vine în locul lui Jalen Jones, care era 4-3, Meindl era sf clasic, Birce e 4-5, deci inlocuitorul lui Meindl inca nu a venit la echipă și nici pentru Birce după cum se anunta ca Birce pleacă

    cu 9 luni în urmă (26.07.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!