Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mario Lazăr a reușit cea mai bună prestație a sa în LNBM, în fața campioanei

Andreea Vlase

Andreea Vlase
30.12.2017

BC Timba Timișoara a cedat pe terenul campioanei cu 80-97 în meciul care a încheiat anul 2017. Mario Lazăr a reușit cea mai bună evoluție a sa în Liga Națională în partida din etapa a 13-a jucată în devans. Pivotul „urșilor” a fost pentru prima dată integralist într-un meci din primul eșalon.

Jucătorul care a debutat în Liga Națională la Cluj a profitat de plin de plecările de sub panou a galben-negrilor și și-a îmbunătățit recordurile personale în primul eșalon la puncte, recuperări, recuperări defensive și eficiență. De menționat că la campioana en-titre au intrat și jucătorii tineri, cu mai puține minute.

Mario Lazăr (foto stânga) a marcat 26 de puncte în partida de pe terenul lui U BT Cluj, după ce a marcat 10 aruncări de două puncte din  15 încercate și a transformat toate cele 6 libere de care a beneficiat. Precedentul său personal best în Liga Națională era de 19 puncte, tot într-un duel cu formația clujeană.  Pivotul a egalat cea mai bună performanță a sezonului în ceea ce privește numărul total de recuperări într-un meci, 17, precum și cel de recuperări defensive, 15. Românul de 24 de ani a încheiat partida cu 37 indice al eficienței, cu 20 de unități mai mult față de cea mai bună performanță a sa de până acum.

Dejan Kovacevic a fost celălalt jucător care  adus greul în atacul „urșilor”. Sârbul a marcat 26 de puncte pentru Timba la Cluj, fiind la cea mai bună prestație de la reîntoarcerea în galben-negru. Kovacevic a evoluat în precedentele două sezoane pentru gruparea de pe Bega în eșalonul secund și a contribuit la promovarea din vară. Meciul din etapa a 13-a a fost al 5-lea său meci în primul eșalon din România. Kovacevic a jucat 27:10 minute la Cluj și a reușit 4 triple din 5  încercate, a avut 4 din 9 la aruncările de două puncte și 6 din 6 la linia de fault. A mai adăugat 2 recuperări și 3 pase decisive pentru 26 în dreptul eficienței.

Pentru BC Timba Timișoara urmează trei meciuri acasă la începutul anului viitor. În 4 ianuarie „urșii” vor găzdui derby-ul timișorean cu BC SCM, la sala Constantin Jude. În 10 vor juca restanța cu BC Mureș și în 13 vor primi vizita celor de la SCMU Craiova.

*foto: BC Timba facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!