Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Marius Ciulin a debutat la EuroBasket 2022

Marius Ciulin a debutat la EuroBasket 2022

Singurul arbitru care oficiază în competițiile FRB și este prezent la EuroBasket 2022, Marius Ciulin, a debutat joi (01.09) la competiția continentală cu ocazia meciului dintre Bosnia-Herțegovina și Ungaria, din grupa B. Meciul s-a jucat în Germania, la Koln.

Arbitrul român s-a regăsit într-o brigadă alături de Igor Mitrovski (Macedonia de Nord) și Ivor Matejek (Cehia).

Ciulin l-a sancționat cu fault tehnic pe Adam Hanga, starul Ungariei, în ultimul sfert în urma unor proteste, la 80-78 pentru Bosnia. Hanga îl faultase la faza respectivă pe Jusuf Nurkic.

Ex-iugoslavii s-au impus în prima zi de la EuroBasket 2022, în urma unui prim sfert în care Ungaria a condus și avantajul maghiarilor a devenit în multiple rânduri de trei posesii. Bosnia a recuperat și a preluat conducerea din nou în startul reprizei secunde, pentru ca la final să se apropie de 100 de puncte marcate, scorul final fiind 95-85.

Bosnia o să dispute următorul meci sâmbătă, 3 septembrie, de la ora 15.30 cu Germania, iar Ungaria va juca tot atunci, dar de la ora 21.30 cu campioana europeană en-titre, Slovenia.

Jusuf Nurkic și Dzanan Musa au contribuit cu câte 19 puncte pentru ex-iugoslavi, cel din urmă având indexul eficienței mai mare. John Roberson (18 puncte, 5 assist-uri) și Miralem Halilovic (16 puncte, 9 recuperări) au fost următorii marcatori ai Bosniei. Cu 34/69 din acțiune au terminat ex-iugoslavii meciul, fiind peste maghiari atât la recuperări (42-34), cât și la assist-uri (23-19).

Szilard Benke a condus lista marcatorilor în acest duel, cu 20 de puncte (3/5 de la distanță) și 6 pase decisive, tot în double figures fiind și Adam Hanga (16 puncte, 7 recuperări), David Vojvoda (15 puncte, 3/5 de la distanță, 4 pase decisive, 3 intercepții) și Janos Eilingsfeld (12 puncte, 5 recuperări).

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!