Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Marius Vlaicu: "Clubul nu are nicio datorie faţă de Lupusavei. Să nu uite însă că l-am acceptat în lot deşi era supraponderal"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
16.06.2011

Într-o declaraţie acordată în exclusivitate site-ului nostru, fostul jucător al Energiei Rovinari, Silviu Lupusavei(foto), a declarat faptul că a semnat o înţelegere pe un sezon cu CSM Oradea. În cele relatate de Lupusavei, în luarea acestei decizii a cântărit decisiv faptul că Energia Rovinari nu a mai dorit să-i achite salariul pe ultima lună, în timp ce jucătorilor care au agenţi licenţiaţi FIBA vor primi renumeraţia cuvenită.

Nu am primit nicio ofertă de la domnul Marius Vlaicu, iar în momentul în care acesta a hotărât să nu-mi mai plătească ultima parte a contractului, asta drept răspaltă că am avut încredere în clubul Energia şi am venit la echipă fără a avea agent, am hotărât să semnez cu Oradea. Ţin să precizez că tuturor jucătorilor de la Energia care au venit prin agenţi li se vor achita contractele intergral.

Contactat de către totalbaschet.ro, preşedintele secţiei de baschet a Energiei Rovinari, Marius Vlaicu, a răspuns acuzaţilor venite de la Silviu Lupusavei. Oficialul gorjean a afirmat faptul că Energia Rovinari nu are nicio datorie faţă de Silviu Lupusavei, reamintindu-i faptul că atât Slobodan Nikolic cât şi conducerea clubului l-a acceptat în lotul Energiei chiar dacă acesta a fost supraponderal. De asemenea, Vlaicu a recunoscut că fostul jucător gorjean şi-a adus aportul la unele victorii ale Energiei Rovinari, dorind pe această cale să-i mulţumescă.

"În legătură cu declaraţiile domnului Silviu Lupusavei, precizez că după încheierea jocurilor din play-out susţinute de Energia la sfârşitul lunii aprilie, mai precis pe 27.04.2011, am organizat o întâlnire la Sala Sporturilor din Tg-Jiu cu toţi componenţii echipei de baschet, întâlnire la care a participat şi domnul Ion Surdu, preşedintele C.S. ENERGIA ROVINARI, şi unde am discutat despre achitarea restanţelor financiare contractuale, iar cu fiecare jucător în parte am discutat despre colaborarea şi pe viitor cu clubul nostru. Majoritatea jucătorilor aprobând verbal pozitiv un posibil nou contract cu Energia. Personal l-am sunat şi eu pe domnul Silviu Lupusavei, dacă îmi amintesc corect în data de 28.04.2011, şi i-am transmis că atât eu cât şi antrenorul Slobodan Nikolici, care va rămâne la Energia şi în sezonul următor în bază hotărârii Comitetului Director al clubului, dorim să rămână la Energia. Domnul Lupusavei mi-a transmis că este de acord să continue cu Energia. Faptul că echipă de baschet Energia Rovinari nu s-a calificat în play-off şi în luna mai nu mai avea de disputat nici un meci de baschet oficial, Comitetul Director al C.S. ENERGIA ROVINARI a decis ca jucătorii să nu mai fie plătiţi pe luna mai 2011, lucru acceptat şi de jucătorii echipei. Sigur, domnul Lupuasavei poate să declare orice, dar vreau să-i reamintesc prin intermediul dumneavoastră că C.S. ENERGIA ROVINARI şi-a achitat toate drepturile stipulate în contractul semnat  între domnul Lupusavei şi club şi din contră i s-au oferit condiţiile solicitate de dânsul la toate solicitările avute pesonal la mine chiar dacă dânsul declară că fosta conducerea C.S. ENERGIA ROVINARI a fost mai aproape de jucători în campionatul trecut. Eu cred că domnul Lupusavei trebuie să fie jucător profesionist şi să-l preocupe mai mult randamentul dânsului ca jucător de baschet.
Îi reamintesc totuşi că a fost acceptat în lotul Energiei fiind supraponderal lucru ce s-a reflectat şi în meciurile oficiale atât în fază de apărare cât şi în fază de atac mai ales în turul campionatului, lucruri care se pot constată atât din statisticile meciurilor oficiale cât şi pe DVD-urile pe care le avem la sediul clubului. Totuşi trebuie să recunosc că au fost şi meciuri în care şi Lupusavei şi-a adus aportul la victoriile Energiei. Una peste altă eu personal nu am nici o problemă cu domnul Lupusavei îl înţeleg şi trebuie să-i mulţumesc pentru ceea ce a făcut pentru Energia în numele meu şi al faniilor Energiei, cu toate că a fost plătit pentru acest lucru, atât pe el cât şi pe toţi jucătorii de baschet că îşi doresc să aibă încheiate contracte pentru următorul sezon cât mai repede posibil, dar eu zic că toţi jucătorii care au evoluat în sezonul trecut la Energia şi care doresc să continuue la Energia să aibă răbdare pentru că ştiu şi au exemplu anului trecut când au semnat cu Energia după ce echipă a fost înscrisă în campionat.

În ciuda faptului că în timpul sezonului s-au vehiculat mai multe nume care ar putea înlocui antrenorul formaţiei din Târgu Jiu, Marius Vlaicu a afirmat faptul că Energiei Rovinari îl va avea pe bancă în sezonul 2011/2012 tot pe Slobodan Nikolic. Conform spuselor lui Vlaicu, bugetul va fi stabilit în perioada 22-30 iunie.

În legătură cu viitorul secţiei de baschet a C.S. ENERGIA ROVINARI, doresc să transmit prin intermediul dumneavoastră, atât jucătorilor care doresc să vină la Energia şi pe care antrenorul Slobodan Nikolici îi va dorii la echipă cât şi pe fanii şi iubitorii de baschet din Tg-jiu şi Gorj, că am asigurări verbale de la finanţatorii echipei că echipa se va înscrie în viitorul campionat, dar totuşi nu pot să spun cuantumul bugetului care va fi aprobat. De fapt în perioadă (22-30).06.2011 vor avea loc şedinţele Adunării Generale a Membrior Fondatori şi ai Comitetului Director al C.S. ENERGIA ROVINARI care vor aprobă înscrierea echipei în campionat, bugetul secţiei de baschet, iar după aceea vom semna contractul cu antrenorul şi cu componenţii lotului, urmând să se treacă la programul de pregătire pentru începerea campionatului şi participarea în Cupă României. 

În speranţa că vom avea meciuri de baschet la Tg-Jiu mai frumoase şi mai spectaculoase, doresc tuturor mult succes."

Marius Vlaicu - Preşedintele secţiei de baschet a C.S. ENERGIA ROVINARI

Foto: 3la3.ro 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!