Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Marius Vlaicu:”Dacă persoana mea este pusă în calea finanțării echipei de baschet, eu știu să fac pasul înapoi”

Ioana Ardereanu

Ioana Ardereanu
27.06.2011

Dată fiind situația disperată în care echipa Energiei Rovinari se află, prezentă în cadrul emisiunii ”Fair Play” a radiou-ului local ”Radio Târgu-Jiu”, președinta Federației Române de Baschet, Carmen Tocală a ținut să blameze nu nu mai pe cel care se pare că lezează viitorul formației gorjene, dar și Administrația Publică Locală, afirmând că eforturile suporterilor sunt inutile atâta vreme cât oficialitățile gorjene nu se pronunță mai ferm în ceea ce privește susținerea spectacolului baschetbailstic din Tg-Jiu

Aș spune că în principal, Administrația Publică Locală este cea care trebuie să își precizeze poziția: își dorește sau nu? Poate nu își dorește acest sport. Atunci cred că degeaba face toată lumea eforturi, dacă cei care sunt aleși spun „nu”. Nu văd de ce întotdeauna noi căutam vinovați. Domnul Vlaicu nu a fost singur în perioada aceasta. De ce să fim cârcotași și să nu venim în sprijinul domnului Vlaicu la momentul în care se întâmplă nereguli, greșeli? Toată lumea greșeste pe lumea aceasta deci, de ce nu vine cineva să îl sprijine și nici de cum să vina dupa aceea cineva să îl omoare. Cred că asta este mentalitatea noastră în general ”Lasă-l să greșească, să îl omor dupa ce a greșit”. - a afirmat Carmen Tocală.

În replică, președintele secției de baschet, Marius Vlaicu (foto), invitat în cadrul aceleași emisiuni, s-a declarat dispus să renunțe la poziția pe care o deține dacă se dovedește că anul său managerial a fost cel care a adus gruparea gorjană în pragul desfințării. Acesta i-a adresat de altfel și o invitație președintei FRB în speranța că prezenta sa va putea schimba situația actuală a secției de baschet.

Dacă persoana mea este pusă în calea finanțării echipei de baschet, eu știu să fac pasul înapoi. Vreau să vă fac precizarea că am fost un manager care nu a fost plătit. Am făcut din pasiune acest lucru. Personal, am făcut apel nu numai la Complexul Energetic Rovinari. Am mers chiar la domnul director general, Graure Octavian, de la Complexul Energetic Turceni să vină lângă echipă. Doamna președintă (n.r. Carmen Tocala) a spus foarte clar. Dacă eu sunt problema, știu să fac pasul înapoi și las pe orcine altcineva sa fie manager, să aducă mai mulți bani ca mine. Din punctul meu de vedere, îl voi sprijini pe acela. Eu personal, doamna președintă (n.r. Carmen Tocala), am să încerc să vă contactez să vă spun un program în care ați putea veni la Tg-Jiu.

De asemenea acesta a ținut să precizeze că a făcut apel și la directorul general al Complexului Energetic Turceni, însă fără speranțe prea mari întrucât rectificarea de buget nu s-a facut încă.

Dacă domnul Trotea spune că dă bugetul de 400.000 de euro sau oricare alt buget echipei de baschet ca să rămână în prima liga, dar Vlaicu să plece pentru că nu a primit bani de la club și a manageriat prost echipa în anul acesta, eu declar public că îmi dau demisia. Am avut această discuție cu domnul Octavian Graure. Dânsul ne-a arătat cât sponsorizeaza sportul, el sprijinind și o echipa de Divizia C. El spunea însă că deocamdată nu există soluții să ne ajute, dar poate la o rectificare de buget, o să reușească să ne rupă și nouă o sumă cât de mică.

De remarcat este faptul emisiunea difuzată de postul local de radio în care președintelui Marius Vlaicu a fost prezent, s-a desfășurat simultan cu întrunirea fanilor echipei de baschet Energia Rovinari care avea ca scop abordarea sa în problemele financiare ale echipei de baschet, acesta refuzând să ia parte la proteste.

1 comentariu la aceasta stire:
  • ovi :

    rusine!!!!!
    domnule vlaicu,lasati-va de minciuni,,,,,!!!! noi l-am sunat pe dl vlaicu si a zis ca e la petrosani!!!! daca cineva incearca sa-l scoata pe acest domn basma curata,sa va fie rusine!!!!!
    asa cum a spus un mareeeeeeeee antrenor : PISCU MATERIIIIIII!!!!!!!

    cu 12 ani în urmă (29.06.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!