Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Marius Vlaicu: ”« Domnule, dacă e Vlaicu noi nu dăm »”

Ioana Ardereanu

Ioana Ardereanu
30.06.2011

După ce în cursul zile de ieri site-ul Total Baschet publica în exclusivitate declarația lui Marius Vlaicu de după demisia sa din calitate de președinte al secției de baschet Energia Rovinari, astăzi acesta a ținut să își prezinte oficial actul demisionar în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la Sala Sporturilor din Tg-Jiu.

Am simțit că trebuie să renunț la postul meu după acea ședință (n.r. sedința membilor asociți ai CS Energia Rovinari), dar și din declarația domnului Ion Calinoiu(n.r. președinte al Consiliului Județean Gorj) care a spus că mi-am dat demisia. Demisia de fapt mi-o dau azi. În cursul zilei de astăzi mi-am depus demisia la club. Domnul Călinoiu probabil e profet și știe când îmi dau eu demisia. Nu știu ce s-a discutat în acea ședință, așadar nu am fost forțat de nimeni să îmi dau demisia. Fac asta pentru sport, pentru baschet, pentru fani, pentru finanțare și pentru modul în care am fost tratat în cadrul clubului.

Curios este faptul că așa zisa demisie din cursul zilei de ieri a fost făcută publică de presa gorjană la scurt timp după ședința membrilor asociați ai CS Energia Rovinari, deși fostul președinte nu a fost prezent la aceasta întrunire, hotărârea sa de-a renunța fiind luată astăzi.

Fostul oficial gorjan a ținut de asemenea să confirme pe tot parcursul acestei reuniuni cu presa ceea ce în urma cu o zi declara în exclusivitate pentru site-ul nostru. El a mai adăugat și alte aspecte legate de demisia sa precum așa zisele interese politice pe care le-ar fi avut acceptând această funcție, fiind indignat de faptul că aceeași conducere politică se regăsește și în cadrul secției de handbal.

Am demisionat pentru că încă de la începutul venirii mele acum un an de zile nu am fost privit cu ochi buni în cadrul clubului, acest lucru fiind demonstrat. Nu am fost lăsat să îmi organizez secția de baschet așa cum am dorit. Mi s-a reproșat tot timpul că sunt om polititc. Vreau să fac o comparație cu secția de handbal. Cei care conduc pe acest palier oare nu sunt oameni polititci? Domnul Grigore Popescu spre exemplu este vicepreședinte al unei organizații politice a PDL din municipiul Tg-Jiu. Domnul Maioreanu Andrei, care a jucat handabl și este foarte bine că este acolo, dar este om politic, vicepreședinte al unei organizații politice PSD Gorj. Deci iată că reproșurile acestea că sunt om politic și că fac rău acestui sport nu se adeveresc.

Acesta a tratat refuzul clubului de înscriere în Liga Balcanică a echipei tot ca pe un alt aspect al demisiei sale, sperând astfel, că o dată cu plecarea sa de la conducere, această situație să poată fi evitată.

Sper ca prin demisia mea să trag un semnal de alarmă, în speță Consiliului Județean și Primăriei Municipiului Tg-Jiu pentru a aloca un buget echipei de baschet în așa fel încât conducerea clubului să nu mai trimită refuz de-a înscrie echipa de baschet în cupele europene așa cum a făcut acum. M-aş bucura ca cel care vine după mine să facă mai multe, să reuşească să ducă Energia în astfel de competiții. M-aș bucura ca principalii finanțatori să reușească acum să acorde mai mulți bani către baschet.

Implicat și în acțiunile baschetului juvenil din județul Gorj, fostul președinte s-a declarat dispus să susțină în continuare aceste acțiuni.

Voi sprijini activitatea baschetbalistică din Gorj. Nu am precizat aceste lucruri până acum, dar să știți că perosnal am ajutat Clubul Sportiv General Tg-Jiu și generațiile U13 și U14 în mai multe probleme pe care le-au avut pe parcursul campionatului trecut. Am rezolvat probleme care țin de deplasări, de cazări de mese și acest lucru pentru mine înseamnă un plus.

Fostul președinte a confirmat de altfel că diferența de bugete dintre cele două secții este una semnificativă întrucât, din spusele sale, finanțatorii nu sunt doritori să sprijine baschetul

Secția de baschet a fost de-alungul timpului tratată altfel. S-a spus că handbalul a avut mai multe rezultate, dar cu ce buget? Cu buget dublu față de baschet. Performanța în sport ține foarte mult de câți bani bagi și ce rezultate ai. Acesta este un principiu al eficienței economice și bineînțeles al eficienței sportive. Sunt convins că dacă baschetul va avea un buget de un milion de euro, vom fi în primele patru și vom juca și noi în cupele europene. Vă spuneam, am avut o discuție cu domnul Trotea( n.r. director executiv al Complexului Energetic Rovinari) și am întrebat de ce se
dorește finanțarea echipei de handbal și nu a celei de baschet sau de ce nu se împarte acest buget. El mi-a răspuns că aceasta este dorința finanțatorilor.
 

În timpul conferinței de presă, președintele Asociației de Baschet din Gorj a scos la iveală un amănunt important al acestei situații și anume că finanțarea secției de baschet era una condiționată depinzând direct de plecarea sa.

Pot să vă spun că domnul Trotea mi-a arătat bugetul acordat secție de baschet, mi-a exemplificat datoriile pe care le are clubul Energia Rovinari la finanțe și faptul că în acest an bugetar nu poate să mai dea niciun ban la club, nici măcar la o rectificare. Astfel, se pare că singura soluție de finanțare a echipei a fost Consiliul Județean Gorj și Primăria Municipiului Tg-Jiu care au venit cu fondurile necesare ca echipa să se înscrie în campionat și ca orice finanțator, aceste două instituții și-au spus punctul de vedere ” Domnule, dacă e Vlaicu noi nu dăm” și atunci eu am simțit acest lucru și am demisionat.

Chestionat în privința readucerii lui Dan Cumpănașu(n.r. actual președinte al secției de baschet Energia Rovinari) în funcția de președinte și a intereselor care stau la baza alegerii sale, dat fiind faptul că în utlimii 5 ani de zile, Clubul Energia Rovinari nu și-a plătit taxele și impozitele către stat, unele dintre acestea fiind însă achitate doar în ultimul an, acesta a evitat să discute pe larg subiectul, aprobând doar aceste informații.

Nu știu dacă sunt interese anume, probabil finanțatorii vor să demonstreze că Dan Cumpănașu vrea să facă performanță. Le doresc succes! Cert este că acest club are datorii. Din punctul meu de vedere trebuiau să se plăteasca la zi, chiar dacă în ultimul an s-a achitat o parte. Cei care sunt responsabili vor trebui să răspundă de acest lucru. Eu nu aveam acces la situațiile financiare. Eu orice cheltuiala pe care o aveam de făcut, făceam referat, o aproba domnul președinte Ion Surdu, primeam suma și veneam cu decontul.

În ceea ce privește aceste datorii neachitate ale clubului Energia Rovinari către bugetul statului, conform site-ului radio-ului local ”Radio Târgu-Jiu”, acestea se pare ca s-ar ridica pâna la suma de 10 miliarde de lei vechi în condițiile în care bugetul pentru sezonul viitor este echivalent cu 14 miliarde(lei vechi). Aceste restanțe financiare se pare că s-ar fi acumulat în perioada în care actualul președinte Dan Cumpănașu ar fi manageriat totul.

Întrebat care au fost principalii factori ce l-au împiedicat să organizeze secția de baschet, președintele Comitetului de Arbitrtii Gorj a dat de înțeles că ceea ce l-a împiedicat au fost anumite persoane din interiorul clubului și nicidecum lucruri materiale.

Am încercat să iau și un om pentru marketing, dar și un om care să colaboreze cu presa. Din interiorul clubului a fost o decizie ca eu să fiu singur. Probabil mulți și-au dorit să obțin locul 11 sau 12. A fost să fie și ne-am clasat pe locul 10. Au fost multe peroane care mi-au cerut demisia. Am realizat și acest lucru.

Acesta a conchis vorbind despre cel ce îl va inlocui, ironizându-l într-un oarecare fel, însă neomițând să-i ureze acestuia succes.

Printr-o declarație publică a domnului Ion Călinoiu va veni specialistul Dan Cumpănașul un om care a jucat baschet, angajat pompier al Complexului Energetic Rovinari. Îi doresc succes și sunt sigur că un om ca acesta care a fost timp de 20 de ani în fenomenul baschet și a avut performanțe poate face multe.

 

2 comentarii la aceasta stire:
  • Energia13 :

    Mare mare suparare!!
    Sunt satul la fel ca multi sustinatori ai Energiei de acest pigmeu, un om pentru care minciuna si lasitatea sunt cele mai de pret calitati!! Domnule Vlaicu nu incercati sa pozati in salvatorul echipei pentru ca deveniti si mai penibil, demisia dumneavostra este strict legata de incompetena!! Nu cred ca exista jucator al Energiei care sa fi fost multumit de activitatea dumneavostra!!

    cu 12 ani în urmă (01.07.2011) Raspunde
  • swag :

    LOL
    "Privind organizarea sectie". E un text de 7 randuri.. Hai ca se poate cu putina atentie.

    cu 12 ani în urmă (01.07.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!