Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Marko Stojadinovic: „Am crezut că putem să îi batem mai ușor”

David Istrate, Andreea Vlase

David Istrate, Andreea Vlase
18.01.2019

Chiar dacă în ultima etapă a primei faze, formația antrenată de Cristian Bota a suferit o înfrângere dureroasă, aceasta a reușit să își revină rapid, câștigând în fața liderului BC CSU Sibiu cu scorul de 86-79. Timișorenii au fost mult mai motivați în acest joc, reușind să oprească ofensiva excelentă a elevilor lui Dan Fleșeriu.

După încheierea meciului, Marko Stojadinovic, jucătorul Timișoarei, a ținut să își felicite coechipierii pentru efort și a oferit și câteva detalii care au adus victoria în fieful trupei la care activează.

„În primul rând, felicitări echipei mele. O victorie foarte importantă, am învins formația aflată pe primul loc în clasament. Nu știu, am jucat împotriva lor și în prima fază și dacă încercăm să comparăm aceste două jocuri, azi le-am oprit tranziția ofensivă, le-am oprit recuperările, acesta fiind principalul nostru obiectiv. Am crezut că putem să îi batem mai ușor dar sunt satisfăcut și cu această victorie. Încă o dată, doresc să felicit echipa mea.”

La fel ca Octavian Popa-Calotă, și Stojadinovic a fost rugat să explice care sunt diferențele apărute în jocul Timișoarei după preluarea băncii de către Cristian Bota.

Cred că din punct de vedere al tacticii, nu s-a schimbat nimic substanțial. Însă, jucăm mai mult ca o echipă, nu avem așa de multă presiune la antrenamente. Acesta este cel mai important lucru: ne antrenăm puțin mai bine și fără presiune și aceasta ar fi principala diferență.”

La final, baschetbalistul sârb a vorbit despre experiența sa în Liga Națională și despre parcursul Timișoarei până în acest moment.

Din acest joc ar trebui să preluăm dorința de luptă arătată împotriva celor de la Sibiu. Pentru ca dacă ne putem bate cu cei de la Sibiu atunci ne putem bate cu orice echipă din această ligă. Este primul meu an în această ligă și cred că este unul chiar bun. Activează aici mulți jucători experimentați, care știu cum să joace. Este greu să batem în deplasare și cine reușește acest lucru este automat în top. În prima parte a sezonului, am pierdut câteva jocuri la o singură posesie și din această cauză am terminat pe locul al 6-lea. Dacă am fi câștigat două sau trei din acele meciuri am fi fost pe poziția a treia.”

Cu această victorie, SCM Timișoara ajunge la un bilanț de 6 victorii și 9 înfrângeri în acest sezon, însă începe cu dreptul faza secundă a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Echipa antrenată de Cristian Bota va încerca să continue forma bună și în următoarea etapă, când o va întâlni pe CSM CSU Oradea.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!