Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Martynas Paliukenas, ultimul transfer al verii pentru CSM Oradea

Martynas Paliukenas, ultimul transfer al verii pentru CSM Oradea

Martynas Paliukenas este noul jucător al lui CSM CSU Oradea. 

Baschetbalistul lituanian de 27 de ani are o înalțime de 1.92 metri și evoluează pe pozițiile 2-3. 

De-a lungul carierei, Paliukenas a evoluat doar în țara sa natală (Akademija Vilnius, Sarunas Marciulionio, Statyba, Dzukija Alytus, Juventus Utenos) și în Polonia (Polpharma Starogard, King Szczecin și Trefl Sopot). De altfel, acesta a încheiat sezonul trecut în Polonia alături de Trefl Sopot, după care a semnat un angajament cu echipa lituaniană  Juventus Utenos.

Pe parcursul sezonului precedent, în campionatul Poloniei, competiție în care a fost desemnat de două ori consecutiv (2018, 2019) cel mai bun jucător defensiv, a adunat medii statistice de 5.7 puncte (44,2% din acțiune și 66,7 la libere), 4.2 pase decisive, 3.0 recuperări și 1.4 intercepții pentru 9.1 la eficiență în 30 de partide, iar în cel al Lituaniei 7.0 puncte, 3.0 recuperări, 2.7 pase decisive, 1.2 intercepții, tot pentru un indice de 9,1 la eficiență. 

Astfel, în urma acestui ultim transfer, vicecampioana României va începe stagiunea 2021/2022 cu un lot format din: Dovis Bickauskis, Kris Richard, Stephen Holt, Martynaas Paliukenas, Garlon Green, Alex Gavrilovic, Nikola Markovic, Cătălin Baciu, Raul Mureșan, Bobe Nicolescu, Raul Igna, Vlad Marinău și Tudor Fometescu.

*foto: treflsopot.pl

21 comentarii la aceasta stire:
  • Csm.O :

    Jucător
    Bun dar la ce nume se vehiculau pe aici că vor ajunge... sub așteptări. Sa vedem cum va reuși Achim sa lege echipa, mare plus din aceasta campanie fiind Chris.

    cu 2 ani în urmă (19.08.2021)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      DonDiablo
      Cine s-a vehiculat?Tarolis?O prostie,era clar că nu o să rămână în Romania.
      În plus lituanianul este un apărător pe cinste,acuma ca ne-am dori jucatori care au fost prin Euroliga,Nba,Spania,Israel(și au si jucat si confirma acolo) este cale lungă.
      Totul este despre bani,sponsori,bugete,dorinta jucatorilor si alte chestii care mi-ar mai lua ceva timp să le scriu.

      cu 2 ani în urmă (19.08.2021)
    • Ricardo:

      DonDiablo
      Eu nu inteleg cum de au adus un jucator chiar si bun aparator dar de pozitia 2-3??????? Cand acolo e infuzie de jucatori straini si romani...

      cu 2 ani în urmă (19.08.2021)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      DonDiablo
      Eu îl văd ca un role player,care poate performa foarte bine și în atac.Clar defensiva este punctul lui forte.Poate fi surpriza plăcută au fost exemple destule.Să îl vedem la treabă în primul rând.

      cu 2 ani în urmă (19.08.2021)
    • andrei26:

      Clar
      O sa mai vina 2 jucatori prin iarna înainte de grupele Fiba Europe Cup.Stați liniștiti .

      cu 2 ani în urmă (19.08.2021)
    Raspunde
  • Ricardo :

    Slab slab slab ...
    Nimeni nu se putea aștepta la un asemenea jucător slab din toate pct de vedere si de poziția 2-3 unde deja este inflatie!!!!!!!! Sigur după 8 ...10 etape se va schimba strategia! A fost scump Kris si Gorlon si nu prea mai sunt bani dar de ce nu au venit cu in jucător de poziția 4???? acolo par deficitari nu la 2...

    cu 2 ani în urmă (19.08.2021)
    • andrei26:

      Scuza-ma
      Dar nu înțeleg ce ți se pare atât de slab?Sau am uitat ca și partea defensiva contează….Achim vrea apărare și pase cu venirile lui Marty Și Dovis deoarece Scoreri avem: Richard,Holt,Green și trebuie cineva sa ii ajute cu pase.Plus ca Achim pune mare accent pe apărare in noul sezon ,și chiar aveam nevoie,deoarece sezoanele trecute eram praf pe aparare….Știu ca Broussard era un scorer foarte bun și un jucător foarte bun pe ofensiva Dar pe defensiva,sa fim sinceri ca nu prea sa apăra nici el nici Zekovic.

      cu 2 ani în urmă (19.08.2021)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea mikki :

    Paliukenas ..
    1. Jucator disciplinat, de echipa, pe placerea lui Achim...pe site-ul clubului se zice asa...."Și pentru ca puzzle-ul să fie complet, am ales un jucător care să ne dea siguranță defensivă, care să poată opri orice adversar. De asta, credem că Marty e piesa potrivită, având realizări impresionante din punct de vedere defensiv în 2 campionate puternice ale Europei! Pe lângă forța defensivă impresionantă, Marty e un all arround player, care se descurcă extrem de bine și în faza de atac." .Sa speram ca sa o fi, daca asa se zice...
    2. In ciuda a ceea ce se scria aici, raman la parerea ca aducearea lui Kris Richard in special si chiar pastrarea lui Green si Holt a diminuat serios bugetul...si deocamdata atat s-a plutut. In plus era clar, daca ne aducem aminte si anii trecuti la Oradea, ca ultima achizitie va fi si cea mai "slab" cotata in raport cu primele care tot timpul au reprezentat "varful" perioadei de formarea echipei.
    3. De ce pozitia 2-3 si nu 4 cum credea toata lume ca va fi..inlocuitor pt. Zekovici, ne poate spune doar conducerea. cine stie mai duc un roman acolo daca o fi necesar, gen Titus Nicoara spre ex., nu stiu , zic si eu..
    4. @gyke - ai promis un comentariu pertinent dupa ultima achizitie, despre Oradea in sine si in comparativ cu Clujul, Voluntari, etc..

    cu 2 ani în urmă (19.08.2021)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      3...Green
      va fi folosit probabil mult la pozita 4, iar noul venit la 3, este o alta varianata..
      2.*erata...au diminuat..

      cu 2 ani în urmă (19.08.2021)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @mikki
      Ai dreptate, asa am promis...
      In primul rand, oarecum surpinzator pentru mine, Achim a reusit sa evite o restructurare din temelii, gasind optiunea asta light, la care cheia de bolta e Richard, fiul ratacitor revenind sa-si incheie cariera la Oradea. Ramane de vazut care va fi nivelul lui de motivatie acum cand are toti sacii in caruta, ca valoarea e acolo la locul ei. Apropo, am inteles ca Achim uraste cuvantul rebuilding :)
      Sa o luam pe rand, dupa pozitii:
      1. Au plecat Broussard si Watson, a venit Bickauskis - aici e un mic risc, daca se accidenteaza lituanianul, Richard va trebui sa faca pozitia 1, pozitie unde parca nu are aceeasi eficienta. As da un -
      2. Richard, Holt, Fometescu vs Holt, Fometescu, Moore. Evident + in acest sezon.
      3. Paliukenas, Bobe vs Green, Bobe; aici e o chestie interesanta, Green a fost "promovat" la pozitia 4, unde teoretic face fata, ramane de vazut daca va fi la fel de eficient. Sper sa-i iasa mai bine de data asta lui Achim, decat cu Gyniard... Tinand cont de astea, nu dau momentan un verdict la pozitia 3.
      4. Green, Markovic vs Valeika, Markovic. si aici e legat de ce am zis mai sus, mi-e greu sa dau un verdict, it can go either way... Oricum, lucrurile sunt mult mai fluide decat le-am schematizat eu, Markovic si Grreen pot juca impreuna in anumite momente si atunci Green va ajunge la pozitia lui.
      5. Gavrilovic, Baciu vs Valeika, Baciu; cu speranta ca Baciu va juca la fel de bine ca in sezonul trecut, eu vad aici clar un + fata de sezonul trecut.

      Una peste alta, cum am zis si la inceput, cu ajustarile pe care le-am vazut, sunt premisele ca cel tarziu din iarna, motoarele sa duduie din nou full power la Oradea. Sunt curios daca pe parcursul sezonului vor mai fi inlocuiri/intariri, dar eu unul cred ca echipa arata suficient de bine pentru a face fata pe toate fronturile.
      Mult succes din partea mea.

      cu 2 ani în urmă (19.08.2021)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      da...
      @gyke, multam pentru comentariu. cam in aceeasi nota vad si eu lotul, cu semne de intrebare la pozitiile 1 si 4. si in plus plecarea lui Mitrovici de vazut daca se va simti si cat..
      Mult succes si voua!!!!!

      cu 2 ani în urmă (20.08.2021)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu adrianus . :

    Interesant
    Pare pe placul lui Achim
    E clar ca e sub Broussard dar sigur va face treaba la Oradea . Ciudata alegere cu Green pe pozitia 4 dar poate face fata

    cu 2 ani în urmă (19.08.2021)
    • andrei26:

      Da
      Este sub Broussard pe atac,dar pe aparare este clar peste,și de asta avem nevoie noi,de aparare,deoarece ii avem pe Richard,Holt și Green și Dovis care pot face diferența in atac.
      Sa fim sinceri ca nici Broussard nici Valeika nici Zekovic nu se apărau mai deloc.Asa ca este un plus pentru noi venirea lui.

      cu 2 ani în urmă (19.08.2021)
    • andrei26:

      Green
      A demonstrat ca poate face fata fără probleme pe poziția 4 fiind un jucător rapid,înalt care poate sa se apere foarte bine și sa pună capace și sa aibă niște prestații excelente pe atac.

      cu 2 ani în urmă (19.08.2021)
    • BC CSU Sibiu adrianus:

      Asa este
      Bafta de la Sibiu
      Asteptam sa vedem daca sunt adevarate zvonurile cu Bishop la Sibiu! Ar fi o veste geniala daca se adevereste

      cu 2 ani în urmă (19.08.2021)
    • andrei26:

      Multumim
      Da,ar fi ceva sa vina Bishop la Sibiu dar după ce zvonuri au fost ca vor veni la noi Joseph și Tarolis nici nu mai știi ce sa crezi :))

      cu 2 ani în urmă (19.08.2021)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      DonDiablo
      Joseph cum să vină daca acolo erau Holt si Kris.
      Tarolist nu a rămas la Cluj care sigur primea mai mulți bani decât putea primi la Oradea.

      Bishop la Sibiu părerea mea că nu vine,iar legat de zvonuri au fost multe in ultimii ani si legate de Csm dar atenție cine le spune.

      cu 2 ani în urmă (19.08.2021)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      @adrianus
      legat de Bishop, zicea gyke sa ne consumam visele pe alte subiecte

      cu 2 ani în urmă (19.08.2021)
    Raspunde
  • Ricardo :

    Pg-ul
    Katic la UBT CLUJ!!!!!!

    cu 2 ani în urmă (19.08.2021) Raspunde
  • KK Crvena Zvezda Telekom Alex Popa :

    Echipa CSM
    Totusi sunt dublate toate pozitiile:
    La oradea vad asa echipa

    Pg- dovis, marinau
    Sg-richard ,holt, fome
    sf- paliukenas, bobe, vescan
    Pf green, markovic
    C gavrilovic, baciu

    Cred ca francezul o sa domine sub panou mult mai bine decat valeika, si markovic va fi mai mult ca si 6th man alternativ pentru green la 4 si gavrilovic la 5, la pozitia 3 si holt poate evolua
    Important e ca poztiile sunt dublate

    cu 2 ani în urmă (19.08.2021) Raspunde
  • uplifter :

    Oradea
    Paliukenas va fi aur curat pt dl Achim și pt echipa, va echilibra foarte bine partea ofensiva a echipei.
    Din punctul meu de vedere, dacă ar fi găsesc un punct slab echipei, acesta ar fi rotația la bigs. Bateria lor din frontcourt Gavrilovic, Baciu și Markovic plus eventual Green mi se pare sub a Clujului (Stipanovic, Bircevic și Hogue), dar rămâne de judecat asta în teren.

    cu 2 ani în urmă (20.08.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!