Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Martynas Paliukenas va fi coleg cu Andris Misters și Vaidas Kariniauskas în Lituania

Martynas Paliukenas va fi coleg cu Andris Misters și Vaidas Kariniauskas în Lituania

Trei jucători trecuți destul de recent prin Liga Națională de Baschet Masculin vor fi colegi la o nou-promovată din Lituania. După transferurile lui Andris Misters și Vaidas Kariniauskas, BC Mazeikiai a reușit să-l aducă și pe Martynas Paliukenas.

Paliukenas s-a regăsit în lotul lui CSM Oradea pentru prima parte a sezonului 2021/2022, fundașul lituanian fiind apoi înlocuit cu Strahinja Jovanovic după ce a suferit o accidentare. În perioada petrecută la Oradea, el a înregistrat medii de 4.2 puncte, 1.7 recuperări, 1.4 intercepții și 1.2 pase decisive în 11 apariții în LNBM. Cifrele sale au fost mai modeste în FIBA Europe Cup, cu 3.3 puncte, 1.6 assist-uri, 1.4 intercepții și 1.3 recuperări pentru „Leii Roșii” în 8 jocuri.

Sezonul 2022/2023 l-a petrecut alături de Juventus Utena, unde a revenit după un an. În 33 de partide, Paliukenas a adunat 8.6 puncte, 3.0 recuperări, 2.8 pase decisive și 1.2 intercepții în medie, cu 66% procentaj la două puncte și 33% din spatele arcului de cerc.

Noua lui echipă, BC Mazeikiai, este o nou-promovată în prima ligă lituaniană și a devenit foarte activă pe piața transferurilor, printre numele noi fiind Vaidas Kariniauskas și Andris Misters. Ambii sportivi au jucat în stagiunea precedentă în Liga Națională, pentru Rapid București și CSM Petrolul Ploiești.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!