Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Matt McCarthy este noul pivot al celor de la CSO Voluntari

Matt McCarthy este noul pivot al celor de la CSO Voluntari

CSO Voluntari a anunțat un nou transfer. Este vorba despre pivotul australian, Matt McCarthy.

În vârstă de 24 de ani și înalt de 2m06, McCarthy a jucat patru ani în NCAA la San Francisco, în perioada 2015-2019. A jucat 131 de partide pentru universitatea sa, cel mai bun fiind ultimul, în care a adunat medii de 8,7 puncte și 6,3 recuperări pe meci, cu 62% din acțiune și 59% de la libere.

În primul lui sezon ca profesonist, McCarthy a jucat în Olanda, la Donar Groningen, acolo unde a strâns 22 de meciuri, cu medii de 7,7 puncte și 5,3 recuperări, pentru 53% din acțiune, 36% de la 3 puncte și 76% de la libere.

Matt McCarthy este al șaselea stranier anunțat de ilfoveni. Pe lângă australian, Voluntari i-a mai adus în această vară pe Malcolm Lee, Devoe Joseph, Anthony Hickey și Zarko Djuric și l-au păstrat pe Dejan Borovnjak.

De asemenea, ilfovenii au și un contingent impresionant de români, format din Vlad Moldoveanu, Marcu Badiu, Tudor Gîrbea, Dani Popescu și Cezar Stănescu.

Sasha Ocokoljic se întoarce și el în baschetul românesc, după experiențele de la Asesoft și Steaua, în timp ce Ionuț Georgescu este managerul formației ilfovene, care caută prima calificare în playoff-ul LNBM.

*foto: fiba.basketball

3 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    hmm
    colegiu bun, prim sezon ca profesionist la o echipa buna dintr-un campionat decent european, cifre ok.
    cu siguranta e un jucator interesant, cu calitati; sa-l vedem la treaba.
    singura mea surpriza e ca ma asteptam sa vad un jucator mai puternic fizic, mai atletic, pe pozitia asta la Voluntari, dar probabil stiu ei ce fac.

    cu 3 ani în urmă (17.08.2020)
    • uplifter:

      Voluntari
      S-ar putea ca el sa fie doar backup-ul lui Borovnjak, pe care mi-l amintesc destul de fizic, pe lângă valoarea sa.

      cu 3 ani în urmă (17.08.2020)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      cu siguranta ca e back-up pentru Borovnjak, dar ma asteptam la un profil usor diferit, daca vrei mai spre Cooper, asa...
      Dar no, asta nu inseamna ca nu va fi exact ceea ce au ei nevoie.

      cu 3 ani în urmă (17.08.2020)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!