Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Maurice Watson: „Fanii Sibiului sunt probabil cei mai tari împotriva cărora am jucat în Europa”

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
20.04.2023

Maurice Watson: „Fanii Sibiului sunt probabil cei mai tari împotriva cărora am jucat în Europa”

CSO Voluntari a câștigat meciul al patrulea al seriei cu BC CSU Sibiu. Ilfovenii s-au impus cu 87-86 la capătul unei confruntări nebune care este în pole-position pentru titlul de cel mai spectaculos joc al acestei stagiuni.

Maurice Watson a fost artizanul revenirii din finalul de meci a vicecampioanei României. Conducătorul de joc a fost MVP-ul disputei și a terminat cu 30 de puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive, având un indice al eficienței de +28 și reușind să înscrie cele mai importante coșuri ale serii.

Watson a transformat 13/24 aruncări din acțiune, 1/5 de la distanță și 3/4 de la linia de libere, iar la final, Voluntari a fost la +1 cu el pe parchet. Mo a înscris șapte puncte în ultimele 40 de secunde ale disputei.

El și-a readus echipa în avantaj, cu 13 secunde înainte de ultima sirenă, după recuperarea unui deficit de 10 puncte după ce a reușit un coș-fault în fața lui Dragoste. Whelan a întors soarta în favoarea sibienilor, care conduceau cu 10 secunde înainte de final, dar ultimul cuvânt i-a aparținut lui Watson care a reușit un nou and-one pentru a închide jocul și a stabili scorul final.

La finalul confruntării, Maurice a oferit o declarație reporterului Baschet.ro prezent la meciul din Sala Sporturilor Transilvania.

„Este un meci la care visezi. Ești în deplasare, într-un mediu dificil în fața unor fani gălăgioși, probabil cei mai tari fani împotriva cărora am jucat în Europa. Sunt o echipă dificilă. Au încredere în ei, dar și noi suntem o echipă dură. Am arătat astăzi că putem câștiga în orice condiții și sunt mândru de echipa mea. Prestația mea despre finală este un rezultat al încrederii colegilor și a antrenorului în mine. Mi-au spus toată ziua că trebuie să fiu agresiv, să implic pe toată lumea în joc, iar la finalul meciului trebuie să faci ce e nevoie ca să aduci victoria echipei tale. Am fost în situații de genul de multe ori. Fără încrederea colegilor și a antrenorului care mi-a spus să atac continuu și să fiu încrezător în ce fac, nu aș fi făcut nici jumătate dintre lucrurile pe care le-am făcut în seara aceasta. Au fost decisive curajul meu pe final, faptul că am inima mare, că sunt un câine și că nu am vrut ca sezonul nostru să se încheie. Mă aștept ca meciul decisiv să fie o baie de sânge. Ultima șansă a celor două echipe să câștige și să avanseze în runda următoare, dar mă bazez pe noi să câștigăm. O să ne odihnim corpurile, o să urmărim film, o să ne ducem mintea unde trebuie, o să dormim în paturile noastre fiindcă a fost o săptămână lungă. Vrem să ieșim cu jocul nostru de top și să fim pregătiți să avansăm în runda următoare.”, a declarat Watson.

Meciul decisiv al seriei dintre CSO Voluntari și CSU Sibiu va avea loc duminică, 23 aprilie, în Sala Sporturilor „Gabriela Szabo” din Voluntari.

*foto: Instagram/@photographybydangerous

1 comentariu la aceasta stire:
  • andreea3w0 :

    Pacat..
    Emotiile pe care le traiesti in galerie sunt inexplicabile. Cea mai frumoasa galerie din Romania, asta e clar! Nu vreau sa atac ceilalti fani, dar rar..foarte rar am vazut fani (exceptie cei care chiar se duc la orice meci alaturi de echipa) din galeriile celorlalte echipe (fie ei 5 sau 20) sa participe la aprox. TOATE meciurile (aici fac referire mai ales la meciurile din deplasare) si sa cante cu atat de mult drag si mai ales, atat de multa DRAGOSTE cum o fac fanii din Sibiu. Sunt impacata cu ideea ca am dat tot ce se putea pe teren, Voluntari este o echipa foarte buna.. asta e echipa Sibiului din acest sezon, dar asta nu inseamana ca vom RENUNTA! Nu, nu vom renunta. Vom striga mereu numele echipei noastre, indiferent de rezultat!

    cu 11 luni în urmă (21.04.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!