Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Meci cu miză între FC Argeș și CSM Târgu Mureș, în deschiderea etapei a 18-a

Meci cu miză între FC Argeș și CSM Târgu Mureș, în deschiderea etapei a 18-a

Runda cu numărul 18 din Liga Națională de Baschet Masculin debutează în cursul serii de vineri, 19 ianuarie, cu un meci foarte important în economia clasamentului din Top 10. FC Argeș și CSM Târgu Mureș vor fi adversare în Conferința B, într-un duel televizat.

Aflate în double digits la nivelul victoriilor, FC Argeș (11-4) și CSM Târgu Mureș (10-5) sunt vecine de clasament în Conferința B înaintea confruntării directe. Astfel, pe lângă șansa de a termina pe poziția secundă în această grupă, cele două cluburi vor lupta să intre în Top 10 cu un bilanț cât mai bun.

La această oră, FC Argeș ar începe faza secundă cu un bilanț de 4 victorii și 3 înfrângeri, formația viola fiind depășită în ierarhie doar de finalistele ediției trecute, U-BT Cluj și CSM Oradea. Mureșul, de partea cealaltă, stă cu 3-4 înaintea partidei din Trivale. Situația ar fi extrem de strânsă în Top 10 printr-un succes al echipei lui George Trif, deoarece ar exista egalitate în patru, implicate în acest detaliu fiind și CSO Voluntari, respectiv CSU Sibiu. În schimb, cu o înfrângere la Pitești, gruparea ardeleană s-ar afla la egaliate cu Rapid și Dinamo.

Pe lângă scenariile prezentate anterior, rezultatul din tur mărește în continuare miza. FC Argeș s-a impus la Târgu Mureș la patru puncte diferență, 85-81, și confruntarea de vineri o să decidă de partea cui va fi avantajul meciurilor directe. În „Jungla mureșeană”, elevii lui Nebojsa Vidic n-au fost conduși de loc și Tudor Fometescu a fost principalul marcator al învingătorilor, cu 17 puncte.

Rămâne de văzut în ce formulă va evolua CSM Târgu Mureș în etapa a 18-a, având în vedere incidentele din sfertul decisiv al partidei cu SCM U Craiova. Federația Română de Baschet nu a ieșit nici până în acest moment cu un comunicat după acele evenimente nefericite. Reamintim că Goran Martinic, Szabolcs Santa și David Engi Rosenfeld au fost eliminați din joc, iar oltenii au rămas fără George Blaj-Voinescu și Alex Agapie.

Statistica arată foarte bine pentru FC Argeș și CSM Târgu Mureș în special la nivelul aruncărilor de trei puncte. Acestea sunt cluburile cu cele mai bune procentaje din acea zonă (41-38% în favoarea CSM-ului), mureșenii fiind primii în campionat și la aruncările libere, cu 78.7%. Ambele formații se află în Top 8 la puncte, assist-uri, eficiență sau capace, precum și în cazul reușitelor de două puncte.

Duelul de la Pitești va avea loc vineri, 19 ianuarie, de la ora 18.15 și va putea fi urmărit pe Digisport 2, Prima Sport 4, respectiv FRB TV.

*foto: Facebook CSM Târgu Mureș - Marosvásárhelyi VSK

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!