Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Meci dificil pentru CSM Târgu Jiu în etapa a 6-a

Meci dificil pentru CSM Târgu Jiu în etapa a 6-a

Etapa a 6-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin începe vineri, 29 octombrie, cu două partide. Una dintre ele are loc la Târgu Jiu, acolo unde formația gazdă primește vizita lui U-BT Cluj-Napoca.

Alb-negrii vin după ce miercuri, 27 octombrie, au disputat o restanță din runda secundă. U-Banca Transilvania s-a impus cu 90 la 79 în fața lui SCM U Craiova și a obținut a patra victorie în actuala ediție a LNBM.

De altfel, trupa antrenată de Mihai Silvășan nu a pierdut niciun meci până în acest punct al sezonului, având 12 succese în toate competițiile. În plus, clujenii au reușit să îl recupereze pe Brandon Brown, care a evoluat în ultimele două confruntări ale echipei sale.

De partea cealaltă, CSM Târgu Jiu parcurge o perioadă foarte dificilă. Gorjenii au fost înfrânți în toate cele șase dueluri pe care le-au disputat până acum: cinci în campionat și unul în Cupa României.

În ciuda acestui bilanț negativ, s-a observat o îmbunătățire în jocul elevilor lui Jordanco Davitkov, care au cedat ultimele încleștări la mare luptă. În deplasarea de la Dinamo, gruparea gazdă i-a învins cu scorul de 94 la 91, în timp ce, pe teren propriu, alb-albaștrii au pierdut cu SCM Timișoara la o diferență de cinci puncte: 64-69.

Oltenii și ardelenii nu s-au mai întâlnit niciodată în această stagiune, însă U-BT domină categoric la majoritatea capitolelor statistice. Totuși, campioana României va fi nevoită, din nou, să fie extrem de atentă la lupta la recuperare, adversarii având o medie de 14.2 recuperări ofensive/meci.

Sub panou, principalul jucător al lui CSM Târgu Jiu este Kevin Allen, care înregistrează în ediția 2021-2022 următoarele cifre: 12.2 puncte și 11.0 recuperări. În plus, cel mai bun marcator al echipei este veteranul Porter Troupe, cu 14.8 puncte.

În opoziție, liderul oaspeților la puncte înscrise este Karel Guzman. Acesta are, în medie, 14.3 puncte, 4.3 recuperări și 3.0 pase decisive. De asemenea, Allen va avea o misiune dificilă contra lui Andrija Stipanovic și Dustin Hogue.

În confruntarea cu SCM U Craiova, jucătorul clujenilor care a rămas în afara lotului a fost Giordan Watson. Rămâne de văzut cine va fi ales de Silvășan să se odihnească în disputa cu CSM Târgu Jiu.

Reamintim că U-Banca Transilvania nu se poate baza în continuare pe Nandor Kuti. De partea cealaltă, Ahmed Basir este incert pentru gorjeni.

Duelul de vineri începe la ora 19:00 și va putea fi urmărit, în direct, pe canalul de YouTube al Federației Române de Baschet.

*foto: csmtargujiu.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!