Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Meci tare în Trivale între BCM U Pitești și CSU Asesoft Ploiești

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
07.03.2015

Etapa a 23-a din cadrul Ligii Naționale de Baschet Masculin programează una la Pitești un dintre cele mai atractive partide ale rundei. Formația gazdă, BCM U Pitești primește vizita campioanei en-titre, CSU Asesoft Ploiești, într-un duel cu implicații în vârful clasamentului. Înaintea încleștării care este programată duminică, 8 martie, cu începere de la ora 20:30, echipa din Trivale ocupă locul 4 în clasament în timp ce prahovenii se află pe poziția secundă a clasamentului.

Piteștenii caută revanșa după înfrângerea drastică din tur. La Ploiești, în prima parte a campionatului, CSU Asesoft Ploiești s-a impus la 20 de puncte diferență după ce la pauză BCM U Pitești a intrat în avantaj. Atunci Marius Runkauskas a fost neoprit, lituanianul reușind să marcheze 37 de puncte. Datele problemei sunt puțin schimbate de această dată. Față de partida tur, CSU Asesoft Ploiești s-a despărțit de jucători importanți precum Dee Brown, Alhaji Mohammed, Gerald Lee și Jarvis Hayes. Și la piteșteni apar două noutăți față de meciul tur, Nemanja Maric și Dalibor Djapa fiind înregimentați între timp de BCM U Pitești.

Ambele formații vin după victorii în etapa precedentă. BCM U Pitești a avut parte de un „antrenament” oficial în fața lui U Cluj, pe care l-a câștigat în deplasare cu scorul de 92-79. De partea cealaltă, CSU Asesoft Ploiești a trecut pe teren propriu de SCM U Craiova cu scorul de 83-67.

Meci în lupta vârf. Cu doar patru etape rămase din sezonul regulat, fiecare partidă are însemnătate mai mare acum. Gazdele de la BCM U Pitești au nevoie de victorie în lupta pentru locul 4, ultimul care oferă avantajul terenului propriu în prima fază din play-off. Ploieștenii cu o victorie în Trivale ar aștepta un pas greșit al Stelei, pentru a se instala în fotoliul de lider al LNBM.

Palmaresul direct este unul net favorabil lui CSU Asesoft Ploieşti. Din 2005 până în prezent ploieștenii au câștigat 33 de partide și au pierdut doar 5 în fața lui BCM U Pitești. Ultima victorie a echipei conduse acum de Hristu Șapera datează din 21 septembrie 2012, când piteștenii câștigau SuperCupa României în fața campioanei.

Partida de duminică va fi arbitrată de Marius Ciulin, Marius Stan și Ciprian Ciocan în timp ce observator al partidei va fi domnul Mircea Martiș.

Partida va fi transmisă în direct de către Digi Sport, duminică, 8 martie cu începere de la ora 19:50.

6 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Rudolf :

    @Bogdan Isaila
    Meciul este la ora 19:50, nu la 20:30.

    cu 9 ani în urmă (07.03.2015) Raspunde
  • tzontzolino :

    re
    @Bogdan Isaila -Au castigat anul trecut contra Ploiestiului pe teren propriu si au pierdut in tur si in finala mica pentru cupa! Deci ultima victorie nu e cea din supercupa!

    cu 9 ani în urmă (07.03.2015) Raspunde
  • FC Argeș Pitești danut :

    victorie!
    ar fi pacat sa nu castigam, e o sansa buna de care pana acum celelalte echipe au profitat! am castigat 67-92 la cluj nu 79... atatea greseli intr-un reportaj

    cu 9 ani în urmă (07.03.2015)
    • FC Argeș Pitești Rudolf:

      Re
      daca sala va fi plina, asa cum sper sa fie, cred ca baietii ar avea o sansa mare la victorie. Sa le aratam ca suntem mai buni. @Bogdan Isaila, foarte multe greseli in articol

      cu 9 ani în urmă (07.03.2015)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești Sasha M :

    Castigam
    Sper sa castigam si sa trecem pe locul trei, cu multa atentie in aparare si eficienta in atac cred ca-i vom invinge.
    HAI BCMU PITESTI!

    cu 9 ani în urmă (07.03.2015)
    • tzontzolino:

      re
      Nu a mai scris Lucian de mult pe site...
      Sala o sa fie plina (doar e free pentru fete) si va fi Ciulin arbitru deci o sa fie distractie! De bilete la Final Four nimic? Ca mai sunt 3 saptamani...

      cu 9 ani în urmă (07.03.2015)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!