Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Meciul decisiv pentru reintrarea în cursa pentru play-off a fost câştigat de CS Gaz Metan Mediaş

Adrian Stoinea

Adrian Stoinea
11.03.2015

atlassib gaz metan

CSU Atlassib Sibiu a capotat, pe teren propriu, scor 58-74 (15-14, 16-23, 15-19, 12-18), în faţa formaţiei CS Gaz Metan Mediaş într-un meci decisiv pentru ambele formaţii în lupta pentru un loc de play-off. Se ştia încă dinaintea partidei că echipa câştigatoare va reintra în lupta pentru play-off. Dacă CSU Sibiu a irosit şi ultima şansă, Gazul cu victoria obţinută la Sibiu, reintră în lupta pentru play-off, cu şanse reale, după căderea liberă în care se află CSM-U Oradea.

Meciul a început cum nu se putea mai bine pentru sibieni. La jumătatea reprizei se aflau clar la conducerea jocului, scor 9-3, după un joc excelent pe faza ofensivă a lui Bojovic, Lee şi Hurd, dublat de o apărare agresivă ce i-a împiedicat pe medieşeni să se apropie de zona de două puncte. Gazul trăia doar prin execuţiile de la mare distanţă plecate din mâna lui Navickas şi Pustahvar, care reuşeau să aducă Gazul la doar un punct în spatele Sibiului, la finalul reprizei încheiate 15-14, după o repriză în care Gazul a suferit mult pe faza ofensivă, negăsind breşe prin defensiva Sibiului.

Actul secund debuta din nou foarte bine pentru CSU Sibiu, care se distanţa la 22-19, prin reuşitele lui Bojovic. De aici, a început degringolada în prestaţia Sibiului, contrar celor întâmplate pe parchet pâna în acele momente. Sibiul se apăra static şi Gazul profita imediat. Siladji avea trei minute sclipitoare, în care părea de neoprit. Marca coş după coş şi ducea Gazul în avantaj, la 26-32. Însă, Sibiul reacţiona imediat prin Bojovic şi Popovic şi se apropia la doar un punct, 31-32. Din nou urma o cădere în jocul echipei sibiene şi Gazul închidea repriza cu o execuţie de trei puncte a lui Navickas, în ultima secundă a reprizei. Gazul intra la pauză în avantaj, 31-37.

Prima parte a reprizei a treia a fost caracterizată de un joc cu ocazii la ambele părţi, dar cu un plus de exactitate la finalizare din partea Sibiului, care se apropia la doar un punct, 44-45. Din acel moment, jocul Sibiului parcă s-a rupt în două, pe fondul unui joc de echipă extrem de bun practicat de Gaz Metan. Durkovic domina lupta de sub panou cu Christopher Lee şi devenea omul responsabil pentru desprinderea Gazului la 10 puncte diferenţă, înaintea sfertului decisiv, scor 46-56.

Gazul părea că a încheiat conturile încă din debutul sfertului decisiv, când acelaşi Durkovic era de neoprit sub panou şi diferenţa devenea una greu de remontat, 46-65. CSU Sibiu a mai avut câteva zvâcniri prin Ceskovic şi Bojovic, însă insuficiente pentru a mai putea spera la o revenire. Partida se încheia cu o victorie clară a Mediaşului, scor 58-74. Victorie care o reintroduce în cursa pentru un loc de play-off.

Cei mai buni jucători de la CSU Sibiu au fost: Bojovic (23 de puncte şi 9 recuperări), Lee (13 puncte, 7 recuperări şi 1 pasă decisivă). De partea cealaltă, Gazul s-a remarcat prin: Durkovic (23

de puncte şi 9 recuperări), Navickas (15 puncte, 2 recuperări şi 2 pase decisive) şi Pustahvar (11 puncte, 7 recuperări şi o pasă decisivă).

20 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe vasilache76 :

    Pacat de sibieni
    Cu tot respectul ca a marcat cele mai multe puncte, eu asemenea jucator ca Bojovic n-am vazut. N-are nici o treaba cu jocul de echipa, apierdut o gramada de mingi, pentru el baschetul e un fel de "eu contra restul". In mare parte, pe langa jocul execrabil al altor jucatori, pot spune ca el a pierdut meciul.

    cu 9 ani în urmă (11.03.2015) Raspunde
  • tzontzolino :

    mediaș
    Și când te gândești că toată lumea râdea de Mediaș la început de sezon, cum se râdea și de Energia în Eurochallenge! A știut domnu' Teleabă să facă treabă fix cu ce a avut la dispoziție, respectă jucătorii și dă șansă secundului! Bravo Mediaș, bravo Ovidiu Teleabă!

    cu 9 ani în urmă (11.03.2015) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Sibiu
    Imi pare sincer raru pt suporterii sibieni, nu meritau acest deznodamant. In opinia mea este rezultatul " muncii " marelui antrenor Perisic. A jucat in 6 -7 oameni, Bojovic si Ceskovic au jucat ce au vrut si cand au vrut, Hurd si Lee primeau mingea din an in Paste. Singurul care incerca sa joace baschet a fost Calota dar s-a accidentat si randamentul lui a scazut mult.
    Sper ca acest pseudoantrenor sarb sa nu mai apara in campionatul Romaniei in urmatorii 10 ani. Sunt curios unde ar putea prinde un angajament : Kosovo, Iran, Irak ?

    cu 9 ani în urmă (11.03.2015)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Anul trecut in 6,7 jucatori a fost bun? Cu cine sa joace daca numai atatia are? DIntre care si astia unii is jucatori foarte batrani. Adica ai pe 4 doi juctaori de 36 de ani si pe 5 ai un singur jucator! Ai pe pozitia unu doi jucatori cu care nu poti emite niciun fel de pretentie, Johnson si Calota(astia is orice, da nu conducatori de joc de valoare). Ceskovic din nou e un jucator de 35 de ani....asta sa ma iertati da e echipa cu buget de criza dupa cum arata. Perisic poate a gresit foarte tare cand in loc sa il zboare pe Johnson si sa il pastreze pe Seals, a ales solutia ilogica, dar in rest da-mi voie sa cred ca scos ce s-a putut

      cu 9 ani în urmă (11.03.2015)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      Perisic
      NU e Perisic cel mai bun antrenor - se stie, ca nu e la prima aventura in Romania, dar prostia cea mai mare e la Vulc. Sa schimbi antrenorul - care nu e grozav, dar care te-a dus in spate anul trecut - cu o nulitate e problema de management. Cu Perisic Sibiul avea mai multe sanse. E drept ca joaca in putini oameni - dar nu e vina atrenorului aici - iar cand din cei 6-7 (tot de management tine, ca nu e Perisici cel care a impus jucatorii), 2-3 nu joaca n-ai cum sa castigi. Cu un Calota execrabil, cu un Ceskovic, HUrd si Johnson slabi nu ai cum sa emiti pretentii.

      cu 9 ani în urmă (12.03.2015)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      free62
      Am observat ca va este simpatic acest ntrenor si va respect opinia dar :
      - sezonul trecut a jucat in 8, intrau Nelson si Craciun minute bune
      - a avut continuitate atat la nivel de lot, pastrand un nucleu important cat si la banca.
      - sezonul asta si-a batut joc de un veteran LAPUSTE si un tanar de mare perspectiva PAUN.
      - urmarind meciurile Sibiului nu am vazut decat actiuni unu la unu si hazard . Doar in aparare acel om la om furibund a dat roade in cateva meciuri in care adversarii au suferit la nivelul conducatorilor de joc.
      Nu cunosc implicarea managementului la nivelul achizitiilor de jucatori si sunt convins ca Vulc junior nu trebuia sa preia echipa dar PERISIC este cel care a condus echipa pana aproape a scufundat-o . Asta este parerea mea si imi cer scuze suporterilor sibieni daca gresesc.

      cu 9 ani în urmă (12.03.2015)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Lapuste s-ar putea sa nu mai poata, dar oricum nu asta e problema. Ar fi o prostie sa bagi un junior sau orice jucator, doar pt a avea rotatie. Un camopionat ca al Romaniei il poti duce linistit in 6 jucatori buni. Marea problema a Sibiului a fost ca aia 5 jucatori care incep meciul nu ai baza in ei. Clujul a castigat un campionat in 7, ca sa prinzi playoff-ului nu ai nevoie de 8 jucatori, ci de 5 buni pe care Perisic nu i-a avut in special pe anumite pozitii. Rotatia mare nu ajuta la nimic daca nu ai un prim 5 de valoarea. Poti sa joci in 18 atata vreme cat cei care distribuie mingile sunt Johnson si Calota....astia is buni, dar ca rezerve nu ca titular - rezerva

      cu 9 ani în urmă (12.03.2015)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Da imi este simpatic, desi e un antrenor cu multe bube si limite. Insa, e un antrenor pentru un anumit moment. In conditiile in care Sibiul e pe low-buget si intr-o criza continua de cativa ani, era omul potrivit pt a invia stilul Sibiului, fiind un antrenor cu un baschet spectaculos, care da totul pe atac. Per ansamblu cand are jucatorii care se pliaza pe stilul lui e chiar un antrenor bun.

      cu 9 ani în urmă (12.03.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe sb_bb:

      :)
      Domnul moldovean vorbeste fara sa stie cate sacrificii implica pregatirea unei echipe. Cum poti sa spui ca a scufundat echipa? Acum este scufundata pt ca nu mai exista banca tehnica. Perisic a muncit foarte mult pentru echipa asta si pentru rezultatele bune pe care tot insisti sa le omiti.Repet, la drum lung se vad efectele bugetului mic si a jucatorilor ieftini care nu fac fata. Dar de ce sa fim corecti cand e mai usor sa aruncam cu jigniri in stanga si in dreapta?

      cu 9 ani în urmă (12.03.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe sb_bb :

    @unmoldovean
    Nu inteleg de ce te mai legi de Miodrag Perisic. Din momentul in care a semnat demisia toate rezultatele echipei merg pe mana lui VULC.Si iti garantez eu ca ar fi calificat echipa in play-off, dar ca nu este D-zeu sa puna mana pe jucatori si sa ii insanatoseasca si sa tripleze bugetul peste noapte.Cred ca nu constientizezi ca prestatia de astazi este adevarata fata a echipei.Jucatori IEFTINI, un antrenor care nu are nici macar notiunile de baza pentru a antrena o echipa din LNBM, manipulat si controlat de VULC si nu in ultimul rand nea Mircea care se incapataneaza sa ramana la carma clubului si sa il distruga de tot. Nu iti mai face tu griji unde ar putea ,,prinde" un angajament domnul Perisic ca isi va gasi in scurt timp ;).

    cu 9 ani în urmă (11.03.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe aditza :

    Previzibil
    bojo si cesko au aruncat atat de mult la cos ( evident fara niciun rezultat, ca doi pui cu capul taiat care se zbat pe teren) iar ceilalti jucatori au stat si au asteptat sa prinda si ei o pasa, doua, maxim trei, ca de fiecare data. Probabil au copt si cativa cozonaci intre timp, ca orice altceva e mai interactiv decat jocul obositor si enervant practicat de cei doi. Cred ca restul jucatorilor sibiului chiar meritau mai mult, meritau un antrenor normal la cap, nu unul care si-a batut joc si care abia aparea pe la antrenamente, de fiecare data fara nimic de spus si fara vreun plan. Jucatorii care nu au putut suporta smecheriile nesimtite au plecat si bine au facut! Ne trebuia un antrenor ca Constantinides! Jucatorii sibiului sunt talentati, dar joaca fara noima. Este vina staff-ului, nu a bugetului. Jucatorii sunt platiti suficient si la timp, dar na...asta e!

    cu 9 ani în urmă (11.03.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe martax :

    @tzontzolino
    Teleaba si Popa au construit bine echipa. Trei straini experimentati si trei tineri cu un anumit potential. Gazul e o echipa foarte atletica si bine pregatita fizic care a castigat multe meciuri pe final chiar daca joaca mereu in 7. Oricum ma bucur pt victoria asta si sper sa prindem si playoff-ul. Asa ca tzontzolino trebuie sa ne ajutati cu o victorie la Oradea.

    cu 9 ani în urmă (11.03.2015)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Teleaba e un antrenor decent cu multe surprize in buzunar, da o oarecare libertate jucatorilor, e destul de calm in momentele cheie. Din pacate data trecuta i s-a dat o palarie mult prea mare pt el, acum lucrurile stau mult mai bine si ma bucur ca desi destul de tarziu, dar a mai aparut un anrenor roman de un nivel cu adevarat acceptabil.

      cu 9 ani în urmă (11.03.2015)
    • CS Municipal Mediaș bbfreak:

      inca secund
      antrenorul romand de nivel acceptabi insa cu potential e Mitza Popa

      cu 9 ani în urmă (12.03.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe silviu :

    un moldovean
    Referitor la Calotă, să aduni trei greşeli în două minute nu miroase urât?

    cu 9 ani în urmă (12.03.2015)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      silviu
      Cand m-am referit la prestatiile lui Calota era vorba de ceea ce a jucat pana la accidentarea de la mana. Nu discut despre ultimele 3-4 etape

      cu 9 ani în urmă (12.03.2015)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    !
    Nu doresc nici unui suporter umilinta asta la care am fost supusi ieri coroborata cu cea continua, care dureaza de vreo 16 ani.
    Voi toti care va mai plangeti de echipele si conducatorii vostrii dupa o pasa mai proasta sau vreun ghinion, uitati-va la noi si consemnati ce inseamna cu adevarat ca o echipa sa isi bata joc de proprii suporteri.

    cu 9 ani în urmă (12.03.2015)
    • tzontzolino:

      re
      Hai ca poate la anul o sa fie mai bine! Totusi Sibiul are 2 campionate castigate in istorie, are o reputatie de pastrat!

      cu 9 ani în urmă (12.03.2015)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      !
      Punct si de la capat, poate la anul...asta a fost motto -ul nostru de 16 ani. An de an acelasi lucru, nici o performanta notabila, finala, trofeu, nimic ( exceptie 2009, cand ne-a fost furat) in ultimii 4 ani, de 3 ori nici macar in playoff, cat sa mai indure si suporterii astia, pentru traditie(1971, 2 cupe, 2 camp), pentru atmosfera, desi langa echipa neconditionat, suntem suporterii cei mai privati de bucurii din campionat, cei mai batuti de soarta, peste tot se poate, avem atatea exemple, poate nu an de an, dar nicidecum 16 ani consecutivi...
      Emulatia, publicul, galeria, asociatia al 6-le jucator si toate lucrurile frumoase care au ajutat baschetul romanesc sunt trecatoare, generatiile se schimba, daca stai mereu in mediocritate, spiritul se stinge, speranta moare iar tinerii nu vor mai fi atrasi spre sala de baschet.
      Eu am obosit, daca in vara asta nu se intampla ceva, o schimbare majora, cu mare regret, imi propun (vafi f greu) sa imi gasesc alte modalitati de petrecere a timpului liber, iar ca mine sunt multi...

      cu 9 ani în urmă (12.03.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe totalulbaschetilor:

      Esti suav,
      daca iti inchipui ca astia o sa se sinchiseasca de tine,sunt in stare sa vegeteze acolo si cu 50 de spectatori/meci,serialul asta a inceput sa ruleze si la noi,nesimtirea si foamea sunt maaari...

      cu 9 ani în urmă (12.03.2015)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!