Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Meciul dintre SCM Timișoara și CSM VSKC Miercurea Ciuc se va juca cu o zi mai devreme

Meciul dintre SCM Timișoara și CSM VSKC Miercurea Ciuc se va juca cu o zi mai devreme

SCM OHMA Timișoara și CSM VSKC Miercurea Ciuc o să joace cu o zi mai devreme în ultima rundă din sezonul regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin, partida urmând să aibă loc joi, 28 aprilie, în Banat.

Programat inițial pentru vineri, în același timp cu alte patru meciuri, duelul dintre Timișoara și Miercurea Ciuc se va juca cu o zi mai devreme, cluburile ajungând la un acord în această privință. În cazul ambelor, indiferent de rezultatul din acest joc locul din clasament nu se va schimba, bănățenii fiind siguri de poziția a șasea, iar ciucanii vor termina pe ultima poziție.

Ambele se află într-o serie de înfrângeri, Timișoara fiind fără victorie de trei etape, iar Miercurea Ciuc n-a câștigat în ultimele cinci partide disputate. Alb-violeții au 17-12 bilanț în LNBM, iar harghitenii stau cu 5-24, având cele mai puține victorii în această stagiune respectiv cele mai multe eșecuri.

De trei ori s-au întâlnit aceste două echipe în sezonul 2021-2022, bănățenii trecând în primul tur al Cupei României cu 176-117 la general, dar apoi au pierdut suprinzător în turul Ligii Naționale. Ciucanii au câștigat cu 72 la 63, meci în care au avut trei jucători în double figures, Lock Lam terminând cu double-double (14 puncte, 11 recuperări), iar Nikola Gajic a ieșit în evidență cu 22 de puncte și 10 recuperări pentru Timișoara.

„Un meci pe care trebuie să-l tratăm serios, ca pe oricare altul. După cum se știe, la Ciuc am reușit o… „performanță” nu foarte bună. Eu, unul, încă am în minte acel meci și cred că trebuie să intrăm montați pe teren și să le arătăm cine suntem cu adevărat. Suntem o echipă cu parcurs bun la acest final de sezon regular, o echipă în formă, mai ales când concentrarea este la cote ridicate și urmăm planul de joc al antrenorului”, a declarat Edward Petrescu, jucătorul bănățenilor, pentru scmtimisoara.ro.

„Leii din Banat” pot obține victoria cu numărul 10 pe teren propriu dacă se impun în acest duel, urmând să vadă exact în urma partidelor de vineri (29.04) cu cine se vor duela în primul tur de playoff. CSM VSKC Miercurea Ciuc are înfrângeri pe linie în deplasare, 0-14 record, fiind singura echipă din campionat care n-a putut câștiga pe teren străin.

Timișoara n-a pierdut pe teren propriu când conducea la pauză, având 8 victorii în acest scenariu, iar în cazul situațiilor în care a fost în dezavantaj la jumătatea meciurilor, formația lui Dragan Petricevic are 1-5 bilanț. Miercurea Ciuc are 66.1 puncte în medie în deplasare, harghitenii fiind cei mai eficienți împotriva lui U-BT Cluj, când au marcat 87 de puncte.

Întâlnirea din Sala Sporturilor „Constantin Jude” va avea loc joi, 28 aprilie, începând cu ora 18.00 și va putea fi urmărită pe YouTube FRB TV.

*foto: Facebook Leii din Banat - SCM OHMA Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!