Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Meciul trei dintre Dinamo și Steaua are loc duminică

Paul Olar

Paul Olar
23.04.2016

Play-Off

Meciul III

Duminică, ora 19:45

Sala Polivalentă București

1 Fișa meciului 1

Dinamo București și Steaua CSM EximBank își dau întâlnire duminică, în meciul trei al seriei pe care cele două rivale o dispută. Confruntarea va demara la ora 19:45 și va fi transmisă în direct la postul de televiziune Digi Sport.

După primele două meciuri, scorul general este egal. Formația antrenată de Claudiu Fometescu s-a impus în partida inaugurală, scor 72-68. Încleștarea s-a derulat sub semnul echilibrului, diferența fiind făcută pe final. Steaua a mers la șase lungimi, 66-60, dar Dinamo a revenit grație coșurilor de la mare distanță. Marko Șutalo a avut chiar șansa să înscrie un buzzer-beater victorios, însă a ratat, iar balonul a ajuns în mâinile lui Porter Troupe.

A urmat jocul al doilea, la fel de strâns. Combatantele au mers cap la cap până în minutul 27, când Steaua a beneficiat de momente inspirate și s-a desprins la 61-53. Coșurile de la mare distanță au salvat-o din nou pe Dinamo, la acest capitol contribuind Karolis Babkauskas, respectiv Marko Șutalo. Totodată, gruparea pregătită de Aleksandar Todorov a gestionat mai bine finalul, astfel încât a putut să egaleze seria.

Atât Dinamo, cât și Steaua imprimă un ritm rapid jocului. De asemenea, ambele echipe mizează considerabil pe aruncările de la distanță. În lotul Stelei pot puncta Porter Troupe, Nikola Malasevic sau Marko Marinovic, în timp ce la Dinamo conduc ostilitățile baschetbaliștii Karolis Babkauskas și Marko Sutalo. Enorm va conta și aportul băncii de rezerve, acolo unde Claudiu Fometescu beneficiază de o rotație mult mai mare. Dinamo mizează pe entuziasmul jucătorilor, capabili să profite de tranziția ofensivă pentru a înscrie cu generozitate din spatele arcului de cerc.

De notat faptul că în tabăra grupărilor au existat în disputa precedentă și câteva absențe. Chris Cooper se confruntă cu probleme medicale. Americanul a revenit la antrenamente, dar nu va evolua în seria cu Dinamo. În schimb, Aleksandar Todorov nu l-a folosit pe Darko Balaban.

Duelul va fi arbitrat de o brigadă formată din Amalia Marchiș, Alexandru Olaru și Ciprian Stoica.

*Foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!