Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Meciurile de baschet din România se vor juca cu porțile închise din cauza coronavirusului

Meciurile de baschet din România se vor juca cu porțile închise din cauza coronavirusului

Epidemia de coronavirus a început să se simtă și în România, unde până duminică au fost depistate 13 cazuri pozitive. Astfel, secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a anunțat că autoritățile au luat mai multe decizii drastice pentru a preveni o eventuală pandemie. 

Printre ele se numără și „interzicerea activităților în aer liber sau în incinte cu participarea unui număr mai mare de 1000 de oameni”. În ceea ce privește evenimentele cu un număr mai mic de participanți, decizia finală va fi luată de Direcțiile de Sănătate Publică locale. Măsura se aplică până la data de 31 martie, cu posibilitatea ca acest termen să fie prelungit. 

Asta înseamnă cel mai probabil că partidele din Liga Națională de Baschet Masculin, respectiv cele din Liga Națională de Baschet Feminin, se vor desfășura cu porțile închise. Printre meciurile afectate de această decizie se numără, de exemplu, și partida dintre CSU SIbiu și U-BT Cluj din 18 martie, dat fiind faptul că sibienii au oricum peste 1.400 de abonați în acest sezon. 

De asemenea, cei de la CSM CSU Oradea ne-au informat de faptul că au sistat temporar vânzările pentru meciurile cu SCM Timișoara, din 13 martie. Cel mai probabil va fi afectat și meciul cu CSA Steaua București, din 28 martie. 

Așteptăm o reacție oficială din partea FRB. Cel mai probabil măsura se va aplica însă și echipelor care joacă în săli cu o capacitate mai mică de 1.000 de persoane. 

*foto: Dan Bodea

13 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Autoritati incompetente
    Daca nu ati fost in stare sa inchideti granitele, acuma va puteti c...a pe ele masuri de imprastiat rahatul. Sa inteleg ca pot sa imi arunc la gunoi abonamentul ? Nu la teatru, nu la cinema, nu la competiti sportive s.a, in ritmul asta vom ajunge sa ne incuiem in WC -uri.

    cu 4 ani în urmă (08.03.2020)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      Completare
      Noroc, ca avem voie in continuare la mall, ce usurare ....

      cu 4 ani în urmă (08.03.2020)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      "Daca nu ati fost in stare sa inchideti granitele"
      1) Nu închizi nicio graniță în UE. În secunda doi când faci asta dai de înțeles că UE este slabă. Așadar nu închizi nicio graniță.

      2) Închisul în cetăți și după ziduri n-a făcut niciun bine când au fost epidemii globale, gen ciumă, holeră, etc. Hai să încercăm cu proceduri, cu pași simpli și măsuri luate din timp.

      3) Hai să avem încredere că autoritățile fac ce trebuie. Pentru că (a) deciziile la nivel național sunt luate după consuștări prealabile la nivel european (așadar gîndesc toate capele celor din UE, împreună, nu separat) și pentru că (b) simplul fapt că România există ca și construcție politică și statală așa cum este în prezent dovedește că, în momente foarte dificile, autoritățile aflate la conducere au făcut ce trebuia.

      cu 4 ani în urmă (08.03.2020)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      OK
      S-a luat această măsură, dar atunci ce rost mai are competiția ? Nu mai bine se amînă două săptămâni totul. Ce rost are să joci cu sala goală ? In naivitatea mea credeam că aceste competiții sunt pentru public, nu doar pentru un nenorocit de clasament !

      cu 4 ani în urmă (09.03.2020)
    Raspunde
  • uplifter :

    Niște dobitoci
    La 13 cazuri, fără niciun deces iei măsura asta. Anul trecut gripa neaoșe a ucis 100 și ceva de oameni dar nu s-a interzis nimic. Incompetenta marca România!

    cu 4 ani în urmă (08.03.2020)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      Mai gândește-te...
      Sunt 13 cazuri confirmate... azi... la un virus care odată contactat (a) poți să nu știi că-l ai, fiindcă ești asimptomatic și (b) poți foarte bine să-l dai mai departe, tot pentru că ești asimptomatic.

      E o chestie de prevenție asta... nu doar la noi se limitează adunări mai mari. Hai să fim ințelepți și atenți, nu extremiști.... nici panicați din cale afară, nici indolenți.

      Pur și simplu înțelepți și atenți - calea de mijloc, aia e de cele mai multe ori cea mai sănătoasă.

      cu 4 ani în urmă (08.03.2020)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca 1234567 :

    Exagerat
    E exagerata decizia , dar se poate dovedi folositoare. Sper sa putem merge in play-off măcar.

    cu 4 ani în urmă (08.03.2020) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Măsuri normale
    Pentru cei care cred că sunt exagerate...
    Italia nu a reacționat cum trebuie timp de săptămâni.... Iar acum sunt într-o situație disperată. Ideea e că nici un sistem sanitar nu e pregătit pentru așa ceva, cu atât mai puțin cel romanesc. Trebuie să evităm pe cât posibil un vârf mare de cazuri pentru ca sistemul să îi facă față.

    cu 4 ani în urmă (08.03.2020)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      Thumbs up
      În sfârșit mai comentează și alți oameni ponderați.

      cu 4 ani în urmă (08.03.2020)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      subscriu
      gyke, hunter sunt perfect de acord cu voi. Din pacate noi romanii reactionam, in cele mai multe cazuri, doar cand ne ajunge sula-n coaste. Pana atunci facem haz de necaz, la asta suntem campioni.

      cu 4 ani în urmă (09.03.2020)
    • CSM CSU Oradea Radovan Tesla:

      Subscriu
      De acord cu gyke și Gunter!

      cu 4 ani în urmă (09.03.2020)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Dario :

    Prostie mare de tot!
    Bine ca avem voie in supermarketuri si in malluri! Haideti sa fim seriosi! Isterie made by FRANCMASONI!

    cu 4 ani în urmă (08.03.2020)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      *
      Zi si tu acolo Soros e de vina ca nu lasa planeta sa se dezvolte.
      TOTALBASCHET: sa va ganditi la ceva sistem tip livescore unde sa se comenteze la meciuri :)).

      cu 4 ani în urmă (08.03.2020)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!