Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mediaș și (BC) Timișoara sunt matematic în playoff

Adrian Micinic

Adrian Micinic
11.03.2013

Gaz Metan Mediaș și Baschet Club Timișoara sunt echipele care și-au asigurat, din punct de vedere matematic, locul în playoff-ul Ligii Naționale de baschet masculin după jocurile etapei a 26-a în sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin - ediția 2012/13.

Echipa pregătită de către Marcel Țenter a desființat pe BC Miercurea Ciuc, scor 99-59, în drum spre cea de-a 9-a victorie consecutivă. Interesant este că trupa de pe Târnava Mare a descoperit cel mai scurt drum spre nouă victorii, după ce în prealabil a avut nevoie de 17 jocuri pentru a obține prima serie de nouă succese.

Revenind însă la subiect, Gaz Metan a ajuns la 18 victorii din totalul de 26 partide disputate și are cu cinci victorii mai mult decât locul al 9-lea în ierarhia la zi. Așadar, cu patru etape înaintea încheierii sezonului regulat lucrurile sunt rezolvate din punct de vedere matematic pentru echipa care a reprezentat România cu real succes pe plan continental.

BC Timișoara a pierdut la Brazi, scor 79-89, în deschiderea etapei a 26-a. Formația pregătită de către Srdjan Jovanovic are 17-9 la general, cu patru victorii în plus față de Energia Rovinari, locul 9 în clasament.

Cele două echipe și-au împărțit victoriile în confruntările directe, însă bănățenii au avantaj grație coșaverajului din cele două partide. Așadar, BC Timișoara nu poate să termine - din punct de vedere matematic - mai jos de locul 8.

Astfel, cu patru etape rămase de disputat din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin - ediția 2012/13, cunoaștem deja șase echipe calificate din punct de vedere matematic în playoff. Acestea sunt, în ordinea în care și-au asigurat locul: CSM Oradea, SCM U Craiova, CSU Ploiești, BC Mureș, Gaz Metan Mediaș și BC Timișoara.

Rămân două locuri nedecise. Actualmente ele sunt ocupate de către U Mobitelco Cluj și CSM București. Prima este matematic în playoff dacă câștigă un meci sau dacă Energia Rovinari pierde unul. În schimb, reprezentanta capitalei are nevoie de două rezultate favorabile (adică două victorii, două înfrângeri pentru Energia Rovinari sau o victorie pentru CSM și o înfrângere pentru Rovinari). De notat că gorjenii au avantaj în meciurile directe cu CSM București și urmează să întâlnească pe U Mobitelco Cluj, în deplasare, la mijlocul săptămânii actuale.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!