Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mediașul domină prima repriză, însă trece cu emoții de Chiajna

Cătălin Chirilă

Cătălin Chirilă
22.03.2014

LNBM

Etapa XIV

95-84

9-14 Statistică 2-22

Gaz Metan  începe partida în forță, trei coșuri de la distanță ducând echipa gazdă la 15-6 după 3 minute de joc. Ilfovenii nu se regăsesc, iar diferența continuă să crească. Până la sfârșitul primei secvențe, trupa lui Marcel Țenter își dublează numărul de puncte, grație inspirației de care dă dovadă la aruncări și conduce cu 35-20 după 10 minute.

Jocul se echilibrează treptat, însă medieșenii continuă să dicteze ritmul. Concordia, cu Petkovic și Ioan prinicipalii realizatori, încearcă să se mențină aproape, dar Gazul depășește borna de 50 de puncte prin Tudor Dumitrescu, care își trece în cont a cincia reușită din afara semicercului. Gazdele încheie prima repriză cu un avantaj de 20 de lungimi, 58-38.

A doua parte a meciului aduce o scădere a intensității din partea Mediașului. Alb-negrii nu au probleme în a controla jocul la începutul acestei perioade, obținând chiar un avans de 30 de puncte. Formația din Chiajna pare să se trezească la viață în ultimele minute ale sfertului 3, Petkovic conducând-uși echipa la un partial de 13-2 prin care se apropie la 74-55 înainte de începerea sfertului decisiv.

După câteva minute echilibrate, Concorida mai reușește o perioadă foarte bună și micșorează handicapul la 11 lungimi, 85-76, prin coșul de la distanță semnat de Ghiță Balmuș. Elevii lui Vlastimir Vukadinovic profită de neglijența gazdelor și se apropie la 5 puncte, 86-81. Medieșenii nu permit scăparea victoriei printre degete și încheie confruntarea cu mai multe serii de libere transformate, în timp ce Chiajna mai pune pe tabelă doar 3 puncte prin Stăncuț. Gazul se impune în final cu 95-84.

De remarcat este faptul că, deși a jucat în compania unei formații în fața căreia ar fi putut acorda minute pe parchet și juniorilor, Mediașul s-a putut baza pe doar șapte jucători. Marcel Țenter a avut la dispoziție doar 6 baschetbaliști din rotația de bază, pe lângă aceștia singurul apt fiind Cătălin Funar. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!