Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mesajul lui Andrei Mandache pentru fanii bihoreni, după ratarea calificării în BCL

Eduard Popa

Eduard Popa
24.09.2018

andrei mandache oradea

CSM CSU Oradea a ratat calificarea în turul 2 al Basketball Champions League, după ce a pierdut în dublă manșă în fața celor de la Karhu Basket, scor 84-87 și 74-80.

Cel mai important jucător din istoria recentă a clubului, fostul căpitan Andrei Mandache, a ținut să le transmită un mesaj pe facebook fanilor bihoreni:

„Îmi pare rău...știu cât de mult v-ați dorit cu toții o noua calificare in BCL...plus că orice victorie internațională este importanta pentru Campionatul Romanesc...așa că țineți capul sus și bafta multa in FIBA EuropeCup!”

Andrei Mandache s-a despărțit de CSM CSU Oradea în această vară, chiar dacă baschetbalistul român ar fi dorit să rămână la formația alături de care a câștigat două titluri în ultimii trei ani:

„Din diferite motive, clubul/conducerea/antrenorul….tot stafful, mai mult sau mai puțin, au hotărât să renunțe la mine. Cert este că pentru viitorul sezon, eu nu mă mai încadram în planurile lor. Despărțirea nu are legătură cu partea financiară, pentru că Oradea este singura echipă din țară pentru care am fost dispus mereu să renunț la pretenții”, a spus Mandache, într-o scrisoare emoționantă adresată clubului orădean.

Antrenorul Cristian Achim avea să motiveze apoi decizia pentru care s-a renunțat la căpitan:

„Regula U23 este unul dintre motivele pentru care nu am putut să mai continuăm cu Andrei Mandache. Cei doi jucători U23 pe care noi îi aveam deja în lot, respectiv Bobe Nicolescu și Tudor Fometescu, sunt jucători pe poziția pe care juca și Mandache. Era foarte complicat să-l ținem pe Andrei pentru a juca doar în sferturile 3 și 4. Din acest punct de vedere pur tactic. Nu doar noi suntem în situația asta. Toate echipele.”

Andrei Mandache a ajuns la CSM CSU Oradea în vara lui 2015. Alături de formația bihoreană a jucat 126 de partide în Liga Națională de Baschet Masculin și a avut medii de 9.0 puncte, 2,7 recuperări și 2.0 pase decisive. În perioada petrecută la Oradea, Andrei Mandache a cucerit două titluri naționale.

În prezent, el a semnat cu CSA Steaua București, cu care va juca în urna valorică A.

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Oldtimer :

    Pentru carcotasi
    Nu sariti, ca nu e "bobarnac"..."Pitbull" Mandache a zis-o sincer...

    cu 5 ani în urmă (24.09.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!