Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Metronomul Radovan Markovic

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
07.04.2016

Sezonul regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin – ediția 2015/2016 a ajuns la final. Înaintea debutului fazei eliminatorii, putem consemna o performanță importantă înregistrată de Radovan Markovic la nivelul liniei de aruncări libere.

În 32 de partide jucate, Radovan Markovic a ratat doar trei aruncări libere de la nivelul liniei de libere. Fundașul sârb marcat 83 de aruncări libere din 86 de încercări și a înregistrat un procentaj de 96.5%.

Dintre cele trei aruncări libere ratate, două au fost ratate în deplasare în meciuri cu SCM U Craiova și Dinamo București, iar ultima ratare a venit în ultima etapă în meciul cu U BT Cluj-Napoca. Cele mai multe aruncări libere marcate într-un meci le-a avut tot într-un meci cu Craiova, când a marcat 7/7.

Alți doi jucători din Liga Națională de Baschet Masculin au mai înregistrat procentaje de peste 90% la linia de libere. Mladen Jeremic are un procentaj de 93.2% (68/73) de la linia de libere în 17 meciuri jucate pentru BC Timișoara, în timp ce Marko Sutalo a înregistrat 90.7% (88/97) de la linia de pedeapsă în 32 prezențe în echipamentul lui Dinamo.

Jucătorul cu cele mai multe aruncări libere marcate și cu cele mai multe aruncări libere încercate a fost Yaroslav Lemyk. El a marcat 115 aruncări libere din 156 de tentative, pentru un procentaj de 73.7%.

foto: Robyy Boros

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    Stie cum trebuie de la libere
    Felicitãri.(Dl. Markovic la "cativa " jucãtori din LNBM ar putea sã arate cum se executã o aruncare de la libere inainte sã plece mingea spre inel.) CONGRATULATION Mr. Markovici

    cu 8 ani în urmă (08.04.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ALEXFOR :

    Radeeeee toooooot!!!
    Bravo Rade!!!
    Hai CSM ORADEA!!!

    cu 8 ani în urmă (09.04.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!