Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Miguel Angel Hoyo: „Nu am ce să le reproșez jucătorilor”

Miguel Angel Hoyo: „Nu am ce să le reproșez jucătorilor”

BC CSU Sibiu a cedat în Sala Transilvania în meciul doi al seriei cu U-BT Cluj, scor 81-86 vineri seara (06.05) și a părăsit playoff-ul Ligii Naționale de Baschet Masculin. Sibienii au avut la un moment dat un avantaj de 12 puncte în fața marii rivale.

La finalul întâlnirii, Miguel Angel Hoyo a oferit câteva declarații pentru pagina de Facebook a clubului sibian, felicitând Clujul pentru victorie și în același timp s-a arătat mândru de felul în care echipa lui a luptat:

„Felicitări înainte de toate Clujului pentru victorie, au jucat excelent mai ales după ce ne-am dus la 12 puncte în față. Au marcat două-trei coșuri deloc ușoare și au revenit. E greu să joci împotriva lor timp de 40 de minute la un nivel înalt, dar nu am ce să le reproșez jucătorilor. Sunt mândru de felul în care au luptat și cum am încercat să câștigăm.”

Întrebat dacă ar fi fost nevoie de mai multă energie în ultimul sfert al întâlnirii, tehnicianul iberic a susținut că pot conta mai mulți factori, nu doar prospețimea sau energia:

„Nu cred că a fost vorba de energie. Poate a contat o aruncare necontestată ratată sau o recuperare. Sunt mai multe lucruri care pot conta la final. Ne-am luptat, am încercat să găsim diferite metode pentru a-i pedepsi, ei au găsit mai multe metode să ne pedepsească și cred că a fost un meci frumos, cu două echipe concentrate și care știau ce au de făcut. În cele din urmă, în meciurile strânse lucrurile mici fac diferența. În ultimul sfert cred că am pierdut 5 posesii, iar în celelalte 30 de minute am avut 6 posesii pierdute. Mulțumesc tuturor fanilor pentru că ne-au susținut așa cum i-am rugat și le mulțumesc că au venit alături de noi.”

Hoyo nu a avut ce să le reproșeze jucătorilor, apreciind efortul depus de fiecare în parte:

„E un sport până la urmă și o echipă trebuie să piardă. Nu e frustrant, dar nu pot să fiu fericit acum deoarece am pierdut. Când lupți și încerci să dai tot ce ai mai bun, nu am de ce să fiu frustrat. Nu pot să cer mai mult de atât din partea jucătorilor.”

CSU Sibiu a părăsit playoff-ul pentru al doilea an la rând în primul tur. De partea cealaltă, U-BT Cluj merge în semifinale, unde se va duela cu învingătoarea seriei dintre SCM U Craiova și FC Argeș (1-1 la general).

*foto: Facebook BC CSU Sibiu

4 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    De acord
    Chiar nu e nimic de reproșat jucătorilor, după dubla asta cu Clujul. Și de data asta, nu i-aș reproșa nimic nici lui MAH. În ciuda greșelilor, cred că a încercat să-și facă treaba cât poate/știe el de bine.
    Dar pe de altă parte cred că e momentul să să vedem dacă el trebuie să continue pe banca Sibiului. Și chiar dacă părerea mea nu e valoroasă, cred că merită să fac un exercițiu de pro și contra.
    Hai să încep cu lista de pro:
    1. A petrecut deja un an la Sibiu, s-a obișnuit deja cu "particularitățile" clubului și a ligii din România.
    2. Este un antrenor cu un sistem coerent și vizibil, de la care nu se abate.
    3. Nu are idei preconcepute vis-à-vis de jucătorul român, ba mai mult, încearcă să-i promoveze cât se poate de mult.
    4. Muncește extrem de mult, de multe ori l-am văzut rămânând după antrenamentele propriu-zise cu Lucas și Mirel pentru a lucra individual. Și nu doar asta, am înțeles că este extrem de meticulos și pe partea de scouting.
    5. E un antrenor de buget, nu ne va ruina finanțele și așa extrem de diluate.

    Și acum să trecem la lista de contra:
    1. Nu-mi pare capabil să gestioneze meciurile de pe bancă; pune de multe ori în teren niște lineup uri absolut oribile, nu simte jocul, nu vezi ajustări în timpul meciului, nu știe să ceară timeout-urile. Am mai spus-o, cred că în continuare pălăria de principal e prea mare și-i trece de urechi.
    2. Are o personalitate ciudată, nu pare a avea calități de lider, comunică prost nu doar cu jucătorii, ci și în exterior, interviurile lui pre și post joc sunt îngrozitoare. În plus, jucătorii nu-l plac și nu-i văd de loc capacitați și motivați de antrenor.
    3. Nu a avut nici o ezitare în a accepta, cam prea repede spun eu, poziția de principal. În plus, unde cred eu că a greșit este că a schimbat tot sistemul și filozofia după care a fost construită echipa, mult prea repede și radical - cine e interesat de subiect să caute pe YouTube The Benas podcast în care a fost invitat Sfairopoulos. De asemenea, și-a dat acordul pentru aducerea unor jucători extrem de modești, lucru care nu-mi inspiră nici o siguranță că în vară ar fi capabil să-și construiască un roster decent.
    4. Dacă anul acesta a avut o perioadă de grație, o evoluție similară sezonul viitor i-ar fi fatală nu doar lui, dar și clubului.

    Listele de mai sus nu sunt complete sau universal adevărate, ci reprezintă doar opiniile personale.
    Concluzia mea: MAH principal sezonul viitor reprezintă un pariu extrem de riscant. Eu personal, deși sunt adeptul riscului, nu l-aș face. Dar ca să mă repet, părerea mea nu prea are nici o relevanță..
    Așa că aștept cu nerăbdare să văd continuarea.

    cu 1 an în urmă (08.05.2022)
    • Soare:

      Păcat
      că părerile tale nu au nici o relevanță… consider ești unul dintre cei mai obiectivi comentatori ai fenomenului baschet în Romania. Eu aș pune acest comentariu și pe “rețelele de socializare” ale clubului, cred că suporterii CSU ar trebui să reacționeze pro sau contra pentru continuarea lui MAH pe banca CSU Sibiu, parcă n-aș vrea să ne trezim din nou în noiembrie că suntem pe ultimul loc. CSU Sibiu trebuie să se întoarcă acolo unde îi este locul, măcar printre primele 4 echipe ale campionatului.

      cu 1 an în urmă (08.05.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Hmm
      Nu cred că sunt de acord cu ce spui. Ceea ce am scris mai sus sunt niște păreri subiective, de suporter care doar urmărește fenomenul, fără a fi vreun specialist/guru.
      Nu spun că părerile suporterilor ar trebui ignorate, dar cred că managementul ar trebui să-și facă propria analiză swot, ținând cont în primul rând de ce se întâmplă în interior, să ia decizii coerente și pe care evident să le pună în practică. Iar apoi ar trebui să vină partea de comunicare, de a explica suporterilor deciziile și de asumare a responsabilităților. Dar no, asta e partea teoretică, eu sunt foarte curios de ce urmează să se întâmple vara aceasta.

      cu 1 an în urmă (08.05.2022)
    • BC CSU Sibiu /z/z/z:

      ...
      Ceea ce nu mi-a placut a e ca unii jucatori au scazut foarte mult in randament de cand a fost promovat ca principal. De exemplu, Pratt, McGrew, Tamulis nu au mai avut evolutii asa de bune si constante ca pe vremea lui Dan. Tamulis parca e un jucator dependent de DF.
      Nu stiu daca a fost scouting prost sau constrangeri de buget, insa eu nu am fost incantat de cele 3 transferuri din iarna pe care le-a facut. Personal mi-as dori ca el sa continue din postura de secund, iar principal sa vina cineva mai meserias, cum au cei de la Dinamo.

      cu 1 an în urmă (08.05.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!