Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Miguel Hoyo, după primul succes din Cupa României: „Niciodată nu e ușor să câștigi”

Miguel Hoyo, după primul succes din Cupa României: „Niciodată nu e ușor să câștigi”

BC CSU Sibiu a debutat ieri cu succes la turneul de calificare în Final 8-ul Cupei României. Elevii lui Miguel Angel Hoyo nu au avut o misiune ușoară împotriva lui CSM Târgu Jiu însă, în cele din urmă, s-au impus la o diferență de 14 puncte: 72-58.

După un prim sfert pierdut la opt puncte, sibienii au reușit să își adjudece următoarele trei secvențe și să aibă un coșaveraj bun înaintea disputei cu SCM Timișoara. Iată ce a declarat antrenorul lui CSU Sibiu.

„Niciodată nu e ușor să câștigi. Consider că echipa a muncit mult pe parcursul jocului. Ei au început cu câteva coșuri de 3 puncte extraordinare, chiar din fața noastră. Au mișcat bine mingea. Dar echipa noastră a continuat să muncească, să urmeze planul de joc. Știam că, având un ritm ridicat și prin ajustarea apărării, vom avea șanse mari la victorie. Repriza secundă a fost bună pentru noi, am primit doar 38 de puncte în ultimele trei sferturi. Sunt mulțumit de munca depusă de echipă. A fost o victorie de echipă. Toată lumea a primit minute, nimeni nu a jucat foarte mult. E o victorie importantă pentru noi”, a spus Miguel Angel Hoyo, conform bc-csusibiu.ro

De asemenea, tehnicianul galben-albaștrilor a explicat ce s-a întâmplat în prima parte a jocului și cum a reușit să revină echipa sa:

Nu am mișcat mingea la început de meci așa cum ne-am dorit. Când nu plimbăm mingea nu găsim aruncările potrivite. De aici au venit și greșelile. Echipa a fost calmă, a știut ce ne dorim și ne-am revenit rapid. Acesta este un alt aspect pozitiv. Am discutat săptămâna aceasta că echipele bune sunt echipele solide. Trebuie să înțelegem asta și să fim concentrați pe tot parcursul celor 40 de minute. Este important.

Pentru a doua oară la rând, principalul marcator al lui CSU Sibiu a fost spaniolul Dani Manchon. Acesta a adunat 21 de puncte și 7 recuperări.

„Meciul a fost strâns. Am întâlnit o echipă bună. Cea mai bună parte pentru noi este că toți cei 12 jucători pot evolua și asta a făcut diferența. În ultimul sfert am avut mai multă energie și mai multă limpezime în ideile de joc. Aici s-a făcut diferența. Mă simt bine împreună cu toată echipa. Totul merge bine dar trebuie să rămân concentrat pentru a da tot ce e mai bun pentru echipă. Dacă trebuie să înscriu puncte, înscriu puncte!”, a declarat Manchon.

Luni, 3 octombrie, de la ora 19:00, BC CSU Sibiu se duelează cu SCM Timișoara în derby-ul grupei E.

*foto: Răzvan Spechea/BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!