Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Petruț critică dur arbitrajul după eșecul cu Vâlcea: „Am fost efectiv vânați”

Mihai Petruț critică dur arbitrajul după eșecul cu Vâlcea: „Am fost efectiv vânați”

După ce CSM Focșani a reușit o victorie surprinzătoare în primul meci al seriei cu CS Vâlcea 1924, trupa lui Hristu Șapera și-a luat revanșa în partida secundă, s-a impus cu 111 la 90 și a dus scorul la 1-1, înainte ca seria să se mute la Focșani.

La finalul celui de-al doilea joc, Mihai Petruț, antrenorul vrăncenilor, a dat o declarație în care a criticat arbitrajul, spunând că un jucător al echipei lor a fost „vânat” și că prestația unuia dintre oficiali, fără să menționeze despre cine e vorba, a fost „scandaloasă”:

,,Avem 6 ani de Ligă Națională în care nu cred că am vorbit în nicio declarație de-a mea despre arbitraj, am vorbit doar de joc și de jucătorii mei. În seara asta aș vrea să fac același lucru, însă nu vă pot spune nimic de joc, din păcate, pentru că rotația noastră și schimbările au fost făcute de arbitri. Nu mă joc cu cuvintele, vorbesc foarte serios! Am fost efectiv vânați din primele secunde, iar principalul scop al arbitrului a fost să ne lase fără jucătorul nostru mare. Cel puțin 3 din cele 5 faulturi fluierate împotriva lui au fost sancționate într-un mod rușinos pentru nivelul ăsta. Consider întreaga prestație a arbitrului ca fiind scandaloasă. Vă spun sincer că după un asemenea tratament la care am fost supuși, îmi doresc să mă retrag! Am făcut sacrificii enorme în acest sezon și eram într-un moment bun, în care ar fi trebuit să vedem rezultatele muncii noastre, în condițiile și cu lotul pe care îl aveam și trebuie să trăim asta, mai bine nu!", a spus Petruț, conform paginii de Facebook a clubului.

Meciul al doilea al seriei dintre CS Vâlcea 1924 și CSM Focșani a fost arbitrat de Laszlo Bukuresti, Tudor Crișan și Alexandru Sandu, iar comisar din partea Federației Române de Baschet a fost Mihai Caraion.

CSM Focșani a terminat partida cu trei jucători cu patru faulturi (Derryck Thornton Jr. – 38:09 minute, Luca Cârstea – 14:06 minute, Pavle Reljic – 22:25 minute) și cu un baschetbalist eliminat (Justin Baker – 18:33 minute).

Rămâne de văzut dacă va exista o reacție din partea Federației Române de Baschet. Trebuie menționat că pe site-ul FRB sunt postate după fiecare etapă calificativele pe care le primesc arbitrii după prestațiile lor, însă majoritatea sunt „standard”, excepție făcând oficialii cu renume care au aproape mereu prestații „peste standard”.

*foto: Facebook – CSM Focșani 2007

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!