Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Am arătat forță și am fost întotdeauna cu un pas înaintea steliștilor”

Paul Olar

Paul Olar
30.01.2017

U-Banca Transilvania a obținut o victorie clară duminică seara, în derby-ul cu Steaua CSM EximBank. Duelul s-a încheiat la scorul de 85-68, iar prestația clujenilor l-a mulțumit în totalitate pe Mihai Silvășan.

Mihai, cum a fost partida împotriva Stelei?

A fost un meci împotriva unei contracandidate la titlu de campioană. Mă bucur că am reușit să câștigăm. Mă bucur pentru băieți, pentru că au făcut un efort foarte mare și au trecut peste problemele pe care le-am avut în timpul meciului. Au găsit soluții și au fost întotdeauna cu un pas înaintea adversarului. E un meci de campionat mai puțin important pentru clasament, deoarece urmează grupa 1-6. Cred că este important pentru moralul nostru, pentru că am arătat forță.

Sala devine din ce în ce mai plină...

Da, azi cred că a fost record la un meci de-al nostru. Le mulțumim din suflet fanilor, au venit să ne susțină și sper să o facă și de acum încolo.

Mai puteți pierde locul I?

Până la finalul primei părți este greu să mai pierdem locul I, dar nu imposibil. Dacă pierdem celelalte trei meciuri rămase și Steaua câștigă tot, am pierdut locul I. Nu uitați, mai avem două deplasări foarte grele, una miercuri la Craiova și cealaltă la Oradea. Nu putem să ne relaxăm absolut nicio secundă. Trebuie să rămânem tari, să avem grijă cum ne pregătim și cum abordăm meciurile. Ne vom relaxa doar la final, când vom trage linie.

Steaua a transferat acum câteva zile un baschetbalist care a și debutat. Voi vă gândiți să mai aduceți pe cineva în această iarnă?

Mai este timp, ne gândim. Încă nu pot să spun nimic concret, dar ne gândim serios la această chestiune.

Kuti a mai făcut progrese din punct de vedere medical?

Da, a făcut progrese. Se antrenează fizic cu preparatorii noștri. Sper ca la meciurile din Cupa României să fie apt. Probabil în vreo 10 zile va intra la antrenamente cu echipa. 

Foto: Mircea Roșca/sportpictures.eu

23 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca highflyer :

    greg oden e liber
    si nu a jucat de o vreme. la fel si terrence roberts care a zis ca s-ar intoarce la cluj. :)

    cu 7 ani în urmă (30.01.2017) Raspunde
  • streetball44 :

    Da
    Am urmarit si eu emisiunea de astazi, Divizia Locala de pe Digi, cu domnul Cristescu ca invitat. E bine ca ni s-a confirmat multora faptul ca mai cautam un jucator strain, in special pentru faza finala a campionatului, si nu neaparat ca valoric nu stam ok, ci pentru a suplini ori vreo accidentare, ori pur si simplu pentru a odihni pe cineva cand e cazul. Sa vedem ce se va concretiza, eu unul sunt foarte curios.

    cu 7 ani în urmă (30.01.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin :

    transfer
    ce pozitie credeti ca trebuie acoperita?

    cu 7 ani în urmă (30.01.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca u1919cj:

      3 ?
      Ce pozitie sa mai si acoperi la Cluj? :) pe 1 poate juca Adamovic, Rasic sau Gheorghe. Pe 2 Dykes, Rasic, Kuti, pe 3 Dykes, Max, Kuti, pe 4 Jucan, Moldovan, Torok si pe 5 Baro, Moldovan, Torok. Oricare 2-3-4 , depinde si ce gasesc...

      cu 7 ani în urmă (30.01.2017)
    • streetball44:

      Greu de zis
      In mod normal, cu un Kuti revenit complet, chiar nu stiu unde am mai putea intari. La extreme stam bine, mai ales ca si-a revenit si Max de vreo luna. Cel mai probabil pe 5,pentru a-l suplini pe Barro si Torok. N-ar fi nici exclus insa sa vedem pe cineva nou pe 1-2..

      cu 7 ani în urmă (30.01.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      ....
      La un 3 sau 5 ma gandeam si eu..
      Sincer mi-ar placea un jucator in stilul lui Barnette care joaca f bine atat 3 cat si 4.. ce e drept e ca avem nevoie si de un om, pe langa dykes, care sa patrunda bine.. cu aruncare buna de la distanta avem multi.
      La 5 ma gandeam pt ca e numai Barro.

      cu 7 ani în urmă (30.01.2017)
    • streetball44:

      Mda
      Uitandu-ne inapoi cu 2 sezoane... l-am avut in curte pe Barnette, insa n-am reusit sa-l pastram, in urma unui sezon dezastruos facut de noi...In stilul lui Dykes, care sa iti patrunda bine, sunt putini la noi si scumpi...gen Barnette sau Mohammed.

      cu 7 ani în urmă (30.01.2017)
    • U BT Cluj-Napoca ARK:

      Mohammed
      Probabil ati vazut articolul de azi. Mohammed a fost la cluj in weekend.

      cu 7 ani în urmă (31.01.2017)
    • streetball44:

      Da
      L-am vazut, ramane sa vedem ce se va intampla. Din spusele lui Cristescu de ieri, urmarim jucatori de vreo 2 luni, ceea ce inseamna ca nu vom lua orice...Ceea ce e ok pana la urma.

      cu 7 ani în urmă (31.01.2017)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu amg :

    Extra transfer Cluj...?!
    Incredibil...daca se concretizeaza eu spun ca FRB ar trebui sa trimita trofeele direct la Cluj si sa terminam mai repede cu chinul, poate grava deja pe ele U BT Cluj... :))) Cine ar mai putea opune rezistenta...si ar emite pretentii de contracandidata? Bravo U BT, bravo Silva, felicitari Cluj.

    cu 7 ani în urmă (30.01.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca raress23 :

    Silva
    Sper sa recunoasca si cei carcotasi ca s-a produs o emulatie a publicului fata de echipa, drept dovada meciul cu Steaua. Mai mult echipa joaca mult peste cea de anul trecut. Bravo Silva si asa cum spunea cineva de aici ar trebui sa il felicitam si pe el dupa fiecare meci.

    cu 7 ani în urmă (30.01.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Da
      Eu ziceam ca trebuie felicitat ca e si primul an ca principal si trebuie sa recunoaștem toți ca daca era marcelino praf si pulbere era

      cu 7 ani în urmă (30.01.2017)
    • U BT Cluj-Napoca zol21:

      cj
      La urm. meci ar trebui strigat numele lui Silva.

      cu 7 ani în urmă (30.01.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca Eduard Cristea:

      Silva
      Subscriu ... la urmatorul meci, standing ovation pt Silva ... merita din plin.

      cu 7 ani în urmă (31.01.2017)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca stef :

    extratransfer
    Greg Oden ar fi extraordinar dar nu cred că ar accepta sub 1 mil.Euro. Terence ar fi un transfer f. bun, cunoaște campionatul și cred că ar accepta un salariu relativ rezonabil. Vom vedea.

    cu 7 ani în urmă (30.01.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca highflyer :

    si terrence si greg
    au trecut prin niste accidentari care sa le puna capat carierelor. pe de alta parte echipa e pe primul loc si domina campionatul (si pentru faptul ca celelalte echipe sunt relativ slabe sau au probleme de buget). deci nu stiu daca se justifica aducerea unor jucatori noi. mai mult decat sa castigam campionatul, well...nu putem face. greg si terrence ar merita ambii o sansa, dar ca greg sa ajunga la cluj...e mai improbabil decat sa castigam toti de aici la lotto :) desi sunt convins ca daca am sti cum sa punem problema (antrenor secund/jucator de rezerva/formator de pivoti la juniori) oden chiar daca ar zice nu, sigur ar asculta oferta :)...dar no...daydreamin...

    cu 7 ani în urmă (30.01.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ALEXFOR :

    Felicitări Clujului!!!
    Dar sa nu uitam ca de la Steaua a lipsit Runkauskas.

    cu 7 ani în urmă (30.01.2017) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca stef :

    poziția 5
    Cred totuși că poziția 5 ar putea fi mai bine acoperită cu un pivot de meserie. Nici Roli și nici Vlad nu sunt suficient de robuști să facă față unor pivoți puternici, ei sunt totuși 4. Problemele și în campionat și în Europa le-am avut cu echipele care au jucat cu oameni mari. La un moment dat mă gândeam la poziția 1, mai mult pentru o concurență la Filip și pentru că Rasic este 2 și nu un 1 și are o vârstă. Acum ce să spun, Rasic e Rasic, în opinia mea de departe cel mai valoros jucător din campionatul nostru.

    cu 7 ani în urmă (30.01.2017)
    • streetball44:

      Da
      La 5 m-am gandit si eu... Barro si Torok au jucat oricum bine pe 5, per total, insa au avut totusi mari probleme atunci cand am intalnit pivoti mai "facuti" decat ei. Imi aduc aminte, de exemplu, de meciurile cu Albacomp, atat in tur, cat si in retur, cand Akos Keller l-a dominat pe Barro. Sau Jefferson, de la Gaziantep. Am zis si mai sus, cu Kuti revenit, e ok pe 1 si, iar la extreme stam bine oricum.

      cu 7 ani în urmă (30.01.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      ...
      In campionat is putini pivoti ca si cei de la Albacomp: pivotul de la Pitesti, Sibiu si Dragusin care nu cred ca poate sa emita vreo pretentie in fata lui Barro.

      cu 7 ani în urmă (30.01.2017)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Ca si reminder...meciurile cu Alba a lipsit Vlad, deci Barro a fost singur pe 5. Cu un Torok capabil sa joace 5 in acele meciuri, nu stiu daca maretul pivot d ela alba, care numa bucuria e de el in meciuri tari, ar mai fi dat si recuperat tot. CLujul daca e sa se intareasca, eu cred ca e greu de decis...cu toate astea eu cred ca un juctaor de poz 1 ar fi indicat, dar again nu stiu cum ar putea fi rotit adamovic ca e aproape imposibil sa anticipezi cand va avea o zi proasta:)

      cu 7 ani în urmă (30.01.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    posturile 5 si 1
    Ambele sunt cu risc. Daca la 5 s-a dovedit ca mai facem fata, ca intra Moldoveanu (inalt,dar fragil pentru acest post), Torok (bun, dar fara talie), Toth 1 minut maxim (lent, complet in afara de acest sport, preferam chiar si pe Dragusin!), la pozitia 1 e mai critic. Toti fundasii nostri sunt foarte mici ca talie si cu exceptia lui Adamovici nici nu prea sar. Rasici e prin excelenta 2 si nu ii este comod sa joace in rutina si duritatea muncii fundasului de profesie. De aceea pierde mingi. Dykes aduce mingea chiar mai bine ca el. Rolul lui Gheorghe nu poate fi mai mare de 1,5-2 minute caci echipa cu el pe teren joaca in 4 jucatori si pierde puncte. Celalalt, Muresan, e prea mic si ca varsta si fizic. As cauta un fundas de la 1,92 in sus, sa conteza in aparare si sa faca fata la nevoie si pe post 2 gen Pasalik sau Mandache, adica de la nivelul lor in sus.

    cu 7 ani în urmă (31.01.2017)
    • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu:

      1
      Se vede ca au ales 1.

      cu 7 ani în urmă (01.02.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!