Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Am văzut că nu suntem invincibili și ne-am dat seama că era să pierdem acest meci”

Mihai Silvășan: „Am văzut că nu suntem invincibili și ne-am dat seama că era să pierdem acest meci”

U-BT Cluj-Napoca a încheiat sezonul regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin cu bilanț perfect, după ce a câștigat și returul cu CSM CSU Oradea din Top 10. Alb-negrii s-au impus cu 77-73 în cursul serii de joi, 4 aprilie, la capătul unui duel decis în overtime în BTarena.

După încheierea partidei, Mihai Silvășan a oferit câteva declarații jurnaliștilor prezenți în BTarena și a început cu următoarele:

„La fiecare meci avem obiectivul de a câștiga. În primul rând suntem bucuroși de acest aspect, că am terminat sezonul regulat pe primul loc și fără nicio înfrângere. Nu știu când s-a întâmplat ultima dată sau dacă s-a mai întâmplat vreodată, însă felicit jucătorii pentru acest aspect. În al doilea rând, cu siguranță nu a fost cel mai bun meci al nostru. Nu am avut concentrarea necesară și probabil nici motivația necesară de a începe tare, de a pune fizicul și mentalul la bătaie, să arătăm că ne dorim cu adevărat să câștigăm acest meci. Însă, e bine că s-a întâmplat așa, am văzut că nu suntem invicibili și ne-am dat seama că era să pierdem acest meci, așa cum era să pierdem și la Oradea. Eu, ca antrenor, cu siguranță voi face referire la aceste două meciuri și le vom revedea pe video. Urmează playoff-ul, cea mai importantă perioadă din orice campionat și, evident, ne dorim să-l terminăm bine. Nu doar să fi avut un sezon regulat excepțional și să terminăm prost sezonul. Nimeni nu-și dorește acest lucru.”

Întrebat dacă obiectivul e să încheie și playoff-ul fără înfrângere, Silvășan a spus:

„Ne dorim să ieșim campioni naționali. Cam atât. Cum va fi, vom vedea. Cu siguranță vom aborda fiecare meci la victorie, însă este extrem de greu să termini un playoff fără înfrângere.”

U-BT Cluj-Napoca va avea de așteptat până la finalul etapei a 28-a pentru a vedea în fața cui va evolua în primul tur de playoff.

*foto: Manases Sándor / u-bt.basketball

6 comentarii la aceasta stire:
  • varu silvois :

    sincer regret, dar nu ma pot abtine
    Silvasan doar acum a remarcat ca putea pierde? doar la acest meci, la ultimul?

    cu 3 săptămâni în urmă (04.04.2024) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    @varu
    Serios, cat de greu este sa citesti???
    A spus exact in aceeasi fraza: "am văzut că nu suntem invicibili și ne-am dat seama că era să pierdem acest meci, așa cum era să pierdem și la Oradea."
    Sunteti unii asa orbiti de hate-ul pe Silva ca nici macar nu puteti citi 2 randuri. Noroc ca nu sunt toti suporterii asa...

    cu 3 săptămâni în urmă (05.04.2024)
    • varu silvois:

      ideea este
      ca dupa meciul de la Oradea nu a spus nimic de pericol si nici dupa altele in care s-a castigat la mustata. A spus de ...glont, doar acum, la ultimul meci. Eu am mai spus, nu ma ascund, pentru mine Silva nu e antrenor de valoare si incepe sa vada lumea asta, clujenii sunt inca subiectivi. E tot mai bun la aruncat tablita e joc. Nu dau replici, nu acuz, nu jignesc ceilalti participanti pe forum.... asa ca sa fii sanatos.

      cu 3 săptămâni în urmă (05.04.2024)
    • wemby:

      Silva
      Nici eu nu sunt fan Silvasan ca antrenor, dar sper sa ajung vreodata in viata asta sa devin fan.
      Cred totusi ca e absurd sa ne legam ca doar acum a zis ca putea pierde, iar in alte conferinte a spus ca a fost doar un "glont".
      Mai cred si ca daca vrem ca baschetul romanesc sa isi creasca valoarea, ar trebui sa putem sa si avem un antrenor roman de valoare. Sigur, Silvasan are multe defecte. Dar, eu unul cred ca a evoluat mult de la inceputul carierei sale ca antrenor.
      Legat de tablitele aruncate si de comportamentul sau vulcanic, n-as avea nimic cu ele daca ar fi acoperite de niste scheme de joc. Daca doar arunca tabla si urla ca nu intra mingea-n cos, e degeaba. Poate va continua sa se dezvolta si va ajunge sa urle o schema de joc care sa reechilibreze echipa in astfel de momente.
      Pe de alta parte, nu cred ca alti antrenori romani ar fi o optiune mai buna pentru U.

      cu 3 săptămâni în urmă (05.04.2024)
    • CSM Ploiești Costantin Titi Mircea:

      @wemby si logica
      e prost, da-i bun. sau e bun, da-i prost? ca nu e clar din ce ai scris.
      ca in politica: fura, da ne da si noua.
      sa-ti spun un secret, mestere: e nevoie de viziune... baschetul curge prin vene, nu se cumpara pe la tarabe.

      cu 3 săptămâni în urmă (06.04.2024)
    • wemby:

      @Constantin Titi Mircea si supararea
      Cine va supara asa tare, dl Constantin, incat simtiti nevoia sa va descarcati aciditatea in online?
      E destul de usor de inteles ce am zis, daca incercati. Eu cu siguranta nu sunt in masura sa dau un verdict clar daca Silvasan e prost sau bun. Poate sunteti dumneavoastra, nu stiu.
      Ce pot sa spun e ca am observat un progres si, din punctul meu de vedere, mai e loc suficient pentru si mai mult progres.
      Sangele curge prin vene. Baschetul se poate si invata :)

      cu 3 săptămâni în urmă (07.04.2024)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!