Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Am vrut să intrăm cu atitudinea potrivită și am reușit acest lucru”

Mihai Silvășan: „Am vrut să intrăm cu atitudinea potrivită și am reușit acest lucru”

U-BT Cluj s-a impus fără probleme în primul Derby al Ardealului din acest sezon, 112-88 în fața propriilor fani contra lui BC CSU Sibiu sâmbătă seara (22.10) în etapa a patra a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Mihai Silvășan a vorbit la final despre victoria cu rivala din Sibiu și a scos în evidență câteva lucruri:

„Ne-am descurcat foarte bine și suntem mulțumiți de felul cum am arătat pe teren. Am vrut să intrăm cu atitudinea potrivită și am reușit acest lucru. Pe atac lucrurile au mers foarte bine, cred eu că și băieții s-au simțit foarte bine. Am avut 32 de pase decisive, foarte multe recuperări și am dominat la acest capitol, ceea ce arată jocul nostru de echipă, cât și dorința de a câștiga prin felul în care ne-am luptat la recuperări. Le-am spus băieților înainte de meci că este o nouă oportunitate de a deveni mai buni ca echipă. Nu suntem, evident, în punctul maxim al jocului nostru, e normal să nu fie așa, însă fiecare meci și fiecare antrenament trebuie tratat ca și o oportunitate de a deveni mai buni. Cred că s-a întâmplat asta, am avut multe de câștigat în acest meci și mergem mai departe. În trei zile avem un meci foarte important cu Veneția, în EuroCup.”

„Noi trebuia să avem atitudinea bună, am avut-o și de aici și diferența de scor”

Silvășan a făcut referire și la prestația Sibiului:

„Ei au venit aici să lupte. Au încercat să-și facă treaba. Evident, este în acest moment o diferență de valoare între cele două echipe, însă ei cred că au dat ce au avut mai bun să facă un meci bun. Mă așteptam la asta și chiar asta le-am spus băieților, că ei nu au nimic de pierdut și o să joace extrem de fizic și intens ca să facă un meci bun. Noi trebuia să avem atitudinea bună, am avut-o și de aici și diferența de scor.”

Întrebat dacă diferența mare de valoare în unele jocuri din întrecerile interne poate reprezenta o problemă pe viitor, mai ales în pregătirea duelurilor din EuroCup, Mihai Silvășan a răspuns:

„Dacă nu avem grijă, poate să fie o problemă. De asta suntem aici, și aici mă refer la staff, să punem accent pe lucrurile acestea. Uneori poate să fie și un lucru bun. Dacă ne uităm acum, nu au fost foarte mulți jucători cu foarte multe minute jucate. Cu excepția lui Emi Cățe niciun jucător nu a jucat mai mult de 22-23 de minute, ceea ce e ok în perspectiva energiei pe care trebuie să o avem la meciul de marți. Poate fi și un lucru bun atât timp ne facem treaba și încercăm să devenim o echipă mai bună, indiferent de adversarul pe care îl întâlnim.”

Antrenorul a amintit și despre următorul joc din EuroCup, de pe teren propriu cu Venezia:

„Un meci foarte greu. Ei sunt una dintre echipele foarte puternice din campionatul italian. Au foarte mari speranțe de la acest sezon. Și-au crescut considerabil bugetul și au adus jucători foarte, foarte buni și cu experiență și în Euroligă. Nu au început foarte bine EuroCup, au 0-2 și sunt convins că vor veni aici extrem de motivați să câștige. Exact asta le-am spus și băieților la vestiar, nu joacă numele de pe tricou, joacă două echipe. Echipa mai bună va câștiga. Noi ne dorim să fim echipa mai unită, cea care depune mai mult efort și la final să fim cea câștigătoare. Avem capacitatea necesară pentru a câștiga acest meci.”

Reporterul Baschet.ro prezent la sală i-a pus pe final o întrebare antrenorului campioanei României cu privire la situația lui Nandor Kuti, care a ieșit de pe teren după patru minute:

„A simțit o înțepătură la gambă, nu știm încă exact care e situația lui. E prea devreme. Vom vedea în zilele următoare, probabil se va face și o radiografie. Sperăm să nu fie absolut nimic și să-l vedem în teren în meciul de marți.”

U-BT Cluj o să joace al treilea meci consecutiv în BTarena marți, 25 octombrie, când primește vizita lui Umana Reyer Venezia în EuroCup.

*foto: Manases Sándor / u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!