Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Băieții sunt apți și nerăbdători să mergem și să jucăm”

Mihai Silvășan: „Băieții sunt apți și nerăbdători să mergem și să jucăm”

Sâmbătă, 18 ianuarie, U-BT Cluj-Napoca s-a impus în fața Stelei București, scor 99-74, și a întrerupt o serie de două înfrângeri consecutive. Așadar, cu un moral bun, alb-negrii se deplasează în vestul țării pentru confruntarea cu CSM CSU Oradea, campioana României.

Partida are o miză foarte importantă, având loc în grupa J a fazei secunde din FIBA Europe Cup. Mihai Silvășan a oferit o scurtă prefață a jocului cu rivala din ultimele sezoane.

Ca orice meci cu Oradea din ultimii ani, va fi foarte, foarte greu. Jucăm la ei acasă. În ultimul meci direct ne-au învins. Un meci pe care dacă îl vom câștiga ne va duce mai aproape de calificarea în sferturile de finală ceea ce, evident, ne dorim. Nu va fi deloc ușor. Se întâlnesc două echipe competitive, două echipe bune care au aceleași obiective în acest sezon. Băieții sunt apți și nerăbdători să mergem și să jucăm. Ne dorim, repet, foarte mult să câștigăm. Din fericire, nu avem probleme de lot, nu a apărut nicio accidentare. Sper să fim la ora meciului 100% din toate punctele de vedere. Ne vom prezenta doar cu gândul la victorie. Nu ne interesează absolut nimic altceva.”

Tehnicianul clujenilor a spus câteva cuvinte și despre atmosfera care este în cadrul lotului după victoria cu Steaua din ultima etapă a primei faze din Liga Națională.

Victoria cu Steaua, bineînțeles, a fost meritată, zic eu, și binevenită. Am vrut să uităm cât mai repede seria de două înfrângeri la rând. Ne-am simțit puțin atacați în orgoliu. Nu ne dorim să avem o serie lungă de înfrângeri. Evident, fiecare meci îl abordăm numai și numai la victorie. Până și la Sibiu, când am pierdut la un punct, chiar dacă eram calificați în ultimele două minute, ne-am dorit foarte tare să câștigăm. Cred că asta este mentalitatea noastră și asta trebuie să fie la fiecare meci. Meciul cu Steaua nu a fost unul care să ne pună foarte multe probleme. Ei au venit cu un efectiv redus, le-au lipsit trei jucători de bază. Însă, băieții, cum a spus și Pat, s-au concentrat doar pe ce aveau de făcut, și-au făcut datoria, am reușit să câștigăm și am mers mai departe. Automat după meciul cu Steaua am început să vorbim despre duelul cu Oradea. Ne concentrăm pe acest joc pentru că va fi cu totul diferit față de meciul cu Steaua.”

Silvășan a fost întrebat despre șansele pe care formația sa le are la accederea în sferturile de finală ale cupei europene.

Eu cred că victoria din Israel a făcut să privim foarte optimiști acest aspect. Orice victorie în deplasare contează. Noi, dacă ne câștigăm două din ultimele trei meciuri, meciurile de acasă să spun așa, suntem cu siguranță calificați. Nu ne dorim să ajungem ca ultimul meci să fie „care pe care” pentru calificare. Deci, pentru asta, ar trebui să câștigăm la Oradea, să fim mai liniștiți pe final. Eu cred că avem șanse bune. Nu este absolut nimic jucat. Și celelalte echipe au șanse, depinde de ce se va întâmpla în următoarele meciuri. Grupa este foarte echilibrată și sunt echipe competitive.”

La final, tehnicianul lui U-BT a ținut să mulțumească staff-ului medical care are o contribuție importantă în succesul echipei.

E foarte important. Staff-ul medical, kinetoterapeuții, maseurul fac o treabă minunată. Ei vin în zilele libere, merg și acasă la băieți să vadă ce probleme au. Din punctul acesta de vedere, suntem norocoși că îi avem lângă noi. Evident, trebuie să găsim un balans între antrenamentele intense, pentru că nu se poate fără ele, și a da timp suficient de recuperare băieților. Până acum, nu s-a simțit decisiv această oboseală. Este ceea ce știam că se va întâmpla. Programul acesta aglomerat ți-l asumi când joci într-o competiție europeană deci nu ne plângem absolut deloc.”

Meciul dintre CSM CSU Oradea și U-Banca Transilvania Cluj-Napoca are loc miercuri, 22 ianuarie, de la ora 19:00, în Arena Antonio Alexe. Jocul va fi transmis în direct pe canalul de Youtube al FIBA și pe Digisport 4.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!