Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Calculul este foarte simplu: trebuie să învingem în ultima etapă”

Mihai Silvășan: „Calculul este foarte simplu: trebuie să învingem în ultima etapă”

Miercuri, 29 ianuarie, U-Banca Transilvania a obținut o nouă victorie foarte importantă în FIBA Europe Cup. Trupa lui Dusko Vujosevic a fost condusă de Tsmoki Minsk timp de trei sferturi, însă a revenit în ultimul act și a câștigat cu 76 la 74.

La conferința de presă, Mihai Silvășan a vorbit despre începutul slab al formației sale și s-a arătat bucuros pentru succesul obținut de alb-negri, spunând că disputa a fost copia partidei din tur.

Un meci foarte greu pentru noi. Am început timid, nu am avut curajul necesar. Cred că am jucat puțin cu frâna de mână trasă la început. Prin urmare, ei ne-au condus aproape trei sferturi din partidă. Am revenit doar în sfertul al 4-lea. Felicit băieții pentru victorie, am jucat cu o echipă foarte bună, o echipă de VTB, care probabil este a doua ligă din Europa ca valoare. A fost un meci între două echipe bune, foarte bune, care și-au dorit victoria foarte mult. Mă bucur că am reușit noi de această dată să o obținem. Practic a fost o copie în oglindă a meciului din Belarus, când am avut noi ultimul șut și l-am ratat. Ei au avut acum ultima aruncare și au ratat-o. Ambele meciuri s-au terminat la două puncte diferență”, conform paginii oficiale de Facebook a clubului clujean.

Chiar dacă nu a câștigat la mai mult de două puncte, U-BT Cluj-Napoca se află într-o poziție foarte bună pentru a se califica mai departe. Totuși, antrenorul principal al ardelenilor nu vede altă opțiune în confruntarea cu Ironi Ness Ziona decât victoria.

Este o grupă foarte echilibrată, toate cele patru echipe încă au șanse de a merge mai departe. Pentru noi, calculul este foarte simplu: trebuie să învingem în ultima etapă pe echipa din Israel la noi acasă și suntem calificați 100%. Vom vedea dacă de pe locul 1 sau de pe locul 2. Până atunci, avem meciul cu Sibiu pe care, evident, ni-l dorim să îl câștigăm. Un meci din nou foarte fizic pentru care sper să reușim să ne recuperăm.”

În ultimele meciuri, ocupanta poziției secunde din LNBM nu a aruncat prea bine de la distanță, iar acest aspect este unul îngrijorător. Chiar și așa, Silvășan susține că mai important este ca elevii săi să arate o defensivă puternică pentru a pleca rapid în tranziție așa cum s-a întâmplat în jocul cu adversara din Belarus.

Suntem obișnuiți să câștigăm și să luptăm pentru victorie și atunci când nu avem o zi foarte bună de la linia de trei puncte. Cam asta s-a întâmplat în multe din ultimele partide, nu avem ce face. Trebuie să stăm în sală să aruncăm mai mult, trebuie să aruncăm cu mai multă încredere. Sper eu să ieșim din pasa asta proastă a aruncărilor ratate de trei puncte. Evident, nu poți avea procentaj 100%, însă în ultimele partide noi chiar nu am mai reușit să marcăm mai mult de trei-patru aruncări ceea ce nu e foarte mult. Important e că am găsit soluții, am găsit soluții și în seara asta. Apărarea trebuie să fie la 100% ca nivel de intensitate tot timpul. Asta ne va salva în multe momente grele ale meciului și ne va oferi, cum zicea și Kuti, multe coșuri ușoare pe tranziție. Acesta trebuie să fie principalul nostru obiectiv – să avem o apărare puternică. În atac trebuie să jucăm cu încredere și să fructificăm șansele pe care le avem. Evident, mă bucură Kuti că a amintit de suporteri. Chiar ne-au împins de la spate, a fost o atmosferă foarte frumoasă și îi așteptăm în continuare pentru că se vede că e nevoie de ei, se vede că ne ajută. Ne împing de la spate și sunt practic al 6-lea jucător pe teren.”

În ciuda începutului slab, Patrick Richard a făcut un meci excelent și în final a marcat coșul victoriei, stârnind laudele antrenorului său.

Nu e prima dată când Pat începe prost, însă e un jucător foarte bun, am mare încredere în el și chiar dacă 38 de minute nu se prea vede pe teren, poate să fie jucătorul care în două minute face diferența, printr-o decizie bună sau printr-un șut bun. Este acel gen de jucător. Este un jucător foarte important la noi în echipă și trebuie să avem încredere în el chiar dacă în cele două meciuri cu Minsk el a avut 0-15 de la distanță. Asta nu înseamnă că îl voi ține pe bancă. Îl țin pe teren și am încredere în deciziile lui. Poate să pătrundă, poate să creeze ocazii pentru ceilalți jucători. Mai important decât evoluția unui jucător sau a altuia e victoria echipei. Cred că acesta este, până la urmă, obiectivul nostru, al tuturor: să câștigăm meciuri și să câștigăm trofee.”

La final, Mihai Silvășan a fost întrebat despre Donatas Tarolis, un baschetbalist care se remarcă meci de meci prin faze foarte spectaculoase.

Are calități fizice foarte bune. Adică pe mine nu cred că m-ai văzut vreodată să pun vreun capac. Nu vreun capac cum pune el, ci vreun capac punct. Asta înseamnă că are calități fizice foarte bune: are viteză de reacție, are detentă bună. Este genul de jucător care face astfel de faze spectaculoase. Eu cred că el are mult mai mult loc de îmbunătățire, de progres. Așteptăm asta de la el. A jucat foarte bine în ultimele meciuri. E un băiat bun, foarte muncitor care își dorește să joace baschet de calitate. Sper să ne ajute în continuare pe ambele faze din meci.”

*foto: Manases Sandor/fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!