Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan, concluzii la finalul ediției 2019-2020: „A fost un sezon reușit”

Mihai Silvășan, concluzii la finalul ediției 2019-2020: „A fost un sezon reușit”

După ce ieri (03.06) am discutat cu doi dintre jucătorii lui U-BT Cluj-Napoca despre cum au trecut peste perioada de pandemie, astăzi am vorbit cu Mihai Silvășan, antrenorul principal al alb-negrilor în ultimele patru sezoane ale Ligii Naționale.

Fostul căpitan al clujenilor este mulțumit de felul în care s-a prezentat echipa sa în această stagiune și face această evaluare nu doar din punct de vedere sportiv, ci și din punct de vedere uman, privind la relațiile din cadrul organizației.

Putem spune că a fost un sezon reușit. Bineînțeles, toată lumea și-ar fi dorit să se termine pe teren. Principalul nostru obiectiv era câștigarea campionatului, câștigarea LNBM. Din păcate, și acesta a fost un lucru care nu a ținut de noi, sunt convins că și alte echipe și-ar fi dorit să termine campionatul, nu s-a putut întâmpla așa ceva.

Până la momentul întreruperii, mă repet, un sezon bun pentru noi. Am câștigat Cupa României, trofeul pus în joc până la acea oră, am evoluat în playoff-ul FIBA Europe Cup, unde, din păcate, nu am reușit să mergem mai departe, în semifinale, ceea ce ne doream. Însă, cred eu că, pe lângă aspectul acesta baschetbalistic, a fost o atmosferă bună în echipă, am jucat un baschet de calitate. S-a văzut și în numărul spectatorilor, am adus constant și în acest sezon galeria la sală. Cred eu că au fost multe lucruri pozitive care s-au întâmplat în acest sezon.

U-BT Cluj-Napoca a terminat ediția 2019-2020 pe prima poziție iar, în cazul continuării campionatului, ar fi fost una dintre principalele favorite la titlu. Silvășan crede că lupta s-ar fi dat între ei și rivalii din Oradea, șansele fiind distribuite egal.

Era destul de clară treaba pentru că două echipe, mă refer aici la noi și la Oradea, erau principalele favorite în a juca finala. Asta nu înseamnă că eram relaxați și nu ne concentram și pe celelalte meciuri. Însă, după cum a decurs tot sezonul, cam asta s-ar fi vrut să fie finala și, cred eu, că ambele echipe aveau șanse egale. Depindea foarte mult și de rezultatul ultimului meci direct de la Oradea. Bineînțeles, până atunci mai puteau fi pași greșiți din partea ambelor echipe, însă eu cred că acela era meciul decisiv pentru a vedea cine termină pe locul întâi. Am muncit mult, ne doream foarte mult să câștigăm, am avut o atmosferă bună în echipă, jucători de caracter care au acceptat munca și au înțeles că scopul comun este să învingem.

Pandemia nu a dus doar la anularea sezonului, ci a adus cu ea o stare de incertitudine care nu le permite cluburilor să facă deocamdată niciun plan. Cu toate acestea, antrenorul ardelenilor ne-a spus că, imediat după decizia FRB, în cadrul staff-ului au avut loc mai multe discuții în care s-au pus bazele stagiunii următoare.

Primele discuții au fost între noi, staff-ul tehnic. Deocamdată suntem puțin legați de picioare, trebuie să așteptăm. Încă nu suntem în măsură să facem oferte și să semnăm jucători, însă, cu siguranță, ne gândim la toate aspectele. Ne dorim să păstrăm cât mai mulți jucători din echipa din sezonul trecut. După cum știți, Tarolis și Patrick Richard, dintre străini, vor rămâne alături de noi, dacă nu se întâmplă ceva ieșit din comun. Tarolis are contract și pe sezonul următor în timp ce Pat are o ieșire și din partea noastră și din partea lui. Însă, ambele părți își doresc continuarea, deci nu văd de ce ar fi o problemă. Mă repet, încă nu suntem în măsură să oficializăm anumite chestii pentru că nu este cazul în acest moment, din mai multe puncte de vedere. Am avut discuții între noi, în staff-ul tehnic, și știm ce ne-am dori, în mare, de la sezonul viitor. Însă lucrurile depind și de alți factori care nu țin neapărat de noi, de staff-ul tehnic.

În plus, Silvășan a ținut legătura cu jucătorii aflați sub contract cu gruparea clujeană. Acesta face pregătire individuală cu Nandor Kuti și „îl antrenează” de la distanță pe Donatas Tarolis, unul dintre cei mai buni baschetbaliști ai lui U-BT în sezonul 2019-2020

Am ținut legătura cu mulți dintre ei. Cu Kuti, de exemplu, facem deja, de ceva vreme, pregătire individuală. Așteptăm acum, în zilele acestea, să începem pregătirea cu mingea și cu ceilalți componenți din lot care sunt pe-aici, prin Cluj, precum și cu echipele de juniori. Însă, vă dați seama, fiecare e la el acasă. Cu cei doi străini pe care îi avem semnați am vorbit personal. Ambii se antrenează, sunt jucători profesioniști și știu ce au de făcut pe timpul verii. Bineînțeles, le trimitem îndrumări din partea noastră, mai ales lui Tarolis, care e încă tânăr și poate să își îmbunătățească foarte mult jocul. I-am spus la ce ne așteptăm de la el și ce vrem să muncească în această vară.

Succesul pe care alb-negrii l-au avut în această ediție de campionat i se datorează și lui Dusko Vujosevic, antrenorul coordonator care a venit în Cluj în vara anului 2019. Una dintre prioritățile clubului din orașul de pe Someș este păstrarea lui Vujosevic în angrenajul echipei.

El își dorește să rămână, noi ne dorim să rămână. Acum trebuie să mai așteptăm să vedem ce se va întâmpla în săptămânile viitoare referitor la strategia clubului, la bugetul echipei. Însă, eu zic că sunt mari șanse să rămână. Ne dorim asta, ne dorim să continuăm munca începută în sezonul trecut și să reușim și mai multe performanțe. Repet, deocamdată e prea devreme să scriem negru pe alb cum vor arăta lucrurile”, a declarat Mihai Silvășan în cadrul emisiunii Actual Regional de la TVR Cluj.

În acel interviu, Silvășan a vorbit și despre planurile grupării clujene de a evolua în Basketball Champions League, însă despre acest subiect și despre altele vom povesti în următoarea perioadă cu alți oficiali ai lui U-BT Cluj-Napoca.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!