Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Consider că astfel de meciuri nu fac bine baschetului românesc”

Mihai Silvășan: „Consider că astfel de meciuri nu fac bine baschetului românesc”

U-BT Cluj a reușit o nouă victorie clară în actualul sezon al LNBM, scor 103-70, în fața celor de la Miercurea Ciuc. A fost a treia victorie consecutivă pentru clujeni la o diferență mare de scor, după ce cu CSM Târgu Jiu (84-59) și CSM Focșani (82-51).

La finalul meciului contra harghitenilor, Mihai Silvășan s-a plâns de nivelul scăzut al competiției:

„Din nou un meci fără istoric, pe care l-am controlat de la un capăt la celălalt. Din păcate, consider că astfel de meciuri nu fac bine baschetului românesc. Cu tot respectul pentru celelalte formații pe care le-am întâlnit la ultimele două turnee, nu cred că ele ridică foarte mult nivelul campionatului. Dimpotrivă, îl trag mult în jos. Aceata este realitatea și nu avem cum să o spunem altfel. În ultimele trei săptămâni am jucat câteva meciuri slabe, care nu au ajutat pe nimeni. Din alt punct de vedere, mă bucur că am câștigat și că am rămas sănătoși. Mă bucur că le-am dat minute tinerilor și vreau să urez tuturor <<la mulți ani>>, un an nou cât mai bun și să ne revedem cu bine”, a spus antrenorul clujenilor, pe site-ul oficial al lui U-BT.

După trei turnee din LNBM, U-BT Cluj a rămas singură echipă fără înfrângere din liga noastră, cu șase victorii din tot atâtea partide. Singurul meci în care U-BT a avut bătăi de cap în LNBM a fost împotriva celor de la CSO Voluntari, câștigat cu 67-62.

Reamintim că LNBM s-a întors la un sistem fără grupe valorice, după două sezoane în care Liga Naţională s-a desfăşurat pe mai multe grupe, tocmai pentru a crea mai multe meciuri puternice.

*foto:  Manases Sandor/u-bt.ro

13 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca 1234567 :

    Grupe valorice
    E mai bine fara grupe valorice, așa se pot întări mai ușor echipele care nu sunt de top 8 și îți permit sa joci mai mult cu juniorii. In plus, popularizează baschetul in cat mai multe orașe, deci cred că în câțiva ani o liga fara grupe valorice va face un bine baschetului românesc.

    cu 3 ani în urmă (31.12.2020) Raspunde
  • BC CSU Sibiu /z/z/z :

    😟
    Sunt bunicele aceste meciuri meciuri mai ușoare pentru romani sa prindă cât mai multă încredere și sa joace mai degajat, fără presiunea care era anul trecut meci de meci.
    Toate echipele sunt afectate economic, e normal sa fie o scădere de nivel mai ales la cele venite din grupa albastra. Mi se pare o lipsa de respect, e ușor sa te plângi de nivelul altora când tu ai o banca ca și sponsor care baga bani cu nemiluita in tine.

    cu 3 ani în urmă (31.12.2020) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Mai usor cu criticile
    Intrucat de data asta omul are perfecta dreptate intr-o abordare strict pe plan sportiv a lucrurilor,nu administrativ,moral sau emotional.Tot asa cum titularii nu progreseaza daca ai rezerve modeste,tot asa o echipa bate pasul pe loc daca are rivale slabe!Aduceti-va aminte de Oltchimul din handbalul feminin,care vreo doi ani n-a pierdut un meci in competitia interna,dar nici nu a reusit sa cucereasca vreun trofeu in acea perioada!

    cu 3 ani în urmă (31.12.2020)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Și da, și nu...
      Dacă ar fi dat de pământ cu Igokea aș fi zis: "he's got a point"... Dar cum nu s-a întâmplat asta, aș fi tentat să spun că nivelul Clujului e mai aproape de Focșani și Miercurea Ciuc. Așa că puțină modestie nu ar fi stricat.
      Să dea minute tinerilor și să-și țină în priză titularii.

      cu 3 ani în urmă (31.12.2020)
    • BC CSU Sibiu /z/z/z:

      :(
      Daca Miercurea Ciuc si Focsaniul sunt de 5-6 ori mai mici decat Clujul, e normal sa fie o diferenta mare de posibilitati financiare. Are si Silvasan pe undeva dreptate, dar asta e Romania si remarcile de genul asta nu-si au rostul. Sunt convins ca toate echipele venite din grupa albastra / verde au facut eforturi serioase sa-si creeze un lot cat mai competitiv in functie de buget.

      Nu cred ca Real Madrid sau Barcelona fac remarci de genul acesta asupra codaselor din ACB. Sunt sigur ca nici pe Panatinaikos sau pe Fener nu i-a ajutat prea mult amicalele cu Clujul, dar au acceptat invitatia de a juca cu ei din respect.

      cu 3 ani în urmă (31.12.2020)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      gyke
      ...pe principiul ăsta, de fapt Czrvena Zvezda e sub U Cluj și mai aproape de Focșani și Ciuc. Nu de alta, dar Igokea a bătut pe U la 7 puncte, în timp pe pe Zvezda cu 20... :-)

      Ești unul dintre oamenii cerebrali de pe-aici, eu zic să încerci să vezi și altfel sensul a ceea ce a spus Silvă.

      cu 3 ani în urmă (01.01.2021)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      /z/z/z
      Hai să fim sincer, așa cum tot zic.

      "Sunt sigur ca nici pe Panatinaikos sau pe Fener nu i-a ajutat prea mult amicalele cu Clujul, dar au acceptat invitatia de a juca cu ei din respect."

      Pana a venit pentru bani, nu a fost un amical gratuit. A fost un eveniment organizat de Sports Festival în Cluj. Și bine au făcut că l-au organizat.

      Fener au venit, precum și celelalte de anul trecut, au venit în principal datorită numelui Dusko Vujosevic.

      cu 3 ani în urmă (01.01.2021)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @hunter
      Da știu că ai chef de dezbatere și de scris azi... 😁
      Hai La mulți ani!
      Și poate vă rezolvă Dule să jucați în ABA, ca să nu vă mai încurce cluburile astea de umplutură...
      PS
      Îți înțeleg argumentația și ți-o respect, așa cum îi respect și dreptul lui Silvă de a considera inutile meciurile respective.
      Doar că înțeleg și argumentele celeilaltei părți (pe care nu le mai repet) și deocamdată îmi par mai convingătoare...

      cu 3 ani în urmă (01.01.2021)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      @gyke
      Păi ce să fac dacă nu ninge să fiu ocupat să dau zăpada? :-)

      La mulți ani și ție, un an nou bun să ai alături de cine-ți sunt aproape.

      Legat de ABA, s-a încercat dar nu se poate, au zis ăia că din păcate Someșul nu se varsă direct în Adriatica și-atunci nu avem legătură directă... că altfel chiar ne-ar fi dorit cu toții, în special cei de la Igokea au insistat, că deja știau cum să ne bată și aveau punctele asigurate :-)

      Ah, și din partea mea e ok să n-avem aceeași părere cât timp suntem echilibrați în dialog. Ca în cazul de față.

      cu 3 ani în urmă (01.01.2021)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    E riscant să fii sincer...
    ...că-ți sare lumea în cap.

    Fără să fac vreo comparație între persoane/performanțe (FĂRĂ SĂ FAC COMPARAȚIE, repet și scriu cu majuscule să nu fie că nu s-a înțeles partea asta)...

    ...îmi aduc amine când zicea Hagi acu mulți ani că fotbalul românesc e la pământ și că ar trebui să li se ridice statui lor care jucau la națională... bă ce i-a sărit lumea în cap atunci și cum îl făceau troacă de porci!... acuma invers, toți jelesc dându-i dreptate marelui Gică... a fost riscant să fie sincer atunci, pentru că a dat în orgolii și în interese personale...

    În primul rând, pe cei care au capacitatea mentală să fie obiectivi (pentru că mai sunt câțiva aici), ieșiți o clipă din paradigma ”Silvășan vorbește fără respect despre alții” / ”Silvășan se crede prea tare”. Bun, lăsăm asta la o parte, gândim obiectiv, încercăm o interpretare de la zero...

    Repet o parte din ce am comentat tot aici pe abschetro, la un alt articol. Citez:

    ”Și, de asemenea, nimic nu împiedică alte cluburi să încerce să facă la fel.
    Rectific, nimic altceva decât oameni de calitate îndoielnică ce sunt implicați în multe cluburi din România.

    Acea ”luptă” pentru a ajunge la ”un nivel optim” despre care făcea vorbire autorul articolului trebuie condusă de oameni ce știu să construiască, ce vor să câștige.
    În schimb e condusă de niște anonimi care, îmi aduc aminte de vorba unui prieten, ”stau bine ți în liniște ca șoarecele sub sac”.
    Chiar așa, cine-i conducătorul de club la Focșani, spre exemplu?... știe cineva?... ce experiență și performanțe are?.... și ce-l recomandă pe omul ăla să fie acolo?)

    Consider că Silvășan a spus un adevăr. E o diferență foarte mare între unele echipe.
    Să-i pui pe unii să joace cu alții e inutil și nedrept pentru ambele părți.

    Și mai e ceva - chiar nu cred că a spus-o în sensul de a se plânge!
    Cred că a spus-o în sensul de a semnala că unii trebuie să-și ridice nivelul.
    Pentru că dacă zicea ”Focșani e o echipă slăbuță, cu management aiurea, ar trebui să evolueze” îi sărea lumea și mai tare în cap.”

    V-ați gândit că poate omul a vrut să spună că nu-i bine că-i acolo nivelul echipelor ălora?
    Ce alt oficial de la vreun club sau din baschetul românesc a zis asta în ultimii ani?
    Cine, înafară de noi suporterii/fani baschet a spus asta? Oficial, undeva, cineva cu expunere?

    Nimeni! Absolut nimeni!

    Toți cu musca pe căciulă tac, așa cum ziceam mai sus, ca șoarecele sub sac pentru că le profită.
    Ici și colo se mai chinuie câte unu și altul să lucreze profesionist, pe mai multe planuri decât cel cu ”să luăm bani de la buget local”. După măsura capicităților, fac ce pot și cei de la Cluj și cei de la Sibiu chiar și cei de la Oradea, etc.

    Dar ăialalți de ce nu? De ce e incorect să spună Silvășan (sau Fleșeriu sau Achim - nu e vorba de persoană, eu acuma nu vorbesc din perspectivă de supoerter U) adevărul?

    Și-a creat un avantaj spunând asta?... I-a destabilizat pe ăia psihic pentru vreun meci următor? Era ceva război al declarațiilor, etc? Nu, nu era cazul niciuneia din anterioarele.

    Dacă asta e realitatea, exact cum a și spus, cum s-o zică altfel dom'le? Sau să nu spună, să tacă așa ca în povestea aia prefăcându-se că împăratul e îmbrăcat?

    Eu am înțeles mesajul și îl apreciez că a avut curajul să spună lucrurilor pe nume. Sunt echipe în campionatul nostru care trag nivelul în jos. Echipele alea trebuie REFORMATE de la bază. Nu să dispară. să fie restructurate, să dispară toți paraziții de-acolo și să fie date pe mâna unor oameni competenți, cu intenții bune și calități pe măsură.

    cu 3 ani în urmă (01.01.2021)
    • AutoFillContact:

      Fara aroganta
      Dl Silva parca traieste intr-o “bula” si poate viata bula asta a lui e departe rau de realitate.
      La ultimul meci de exemplu, “Amaratii” astia, pe care o desconsidera el, au fost lipsiti de trei titulari. Nu ca ar fi facut supriza mare cu ei, dar e jumatate din echipa totusi, la o echipa cu buget de 10 ori (sic!!) mai mic decat al Clujului. Fa tu fata mai bine, sigur ai avea solutii, ca esti tare in meserie. Dar Hai sa dam timpul inainte, dam dreptate marelui arogant de Cluj, raman in LNBM 6 echipe, cu cate 6-7 straini, marele maestru joaca oare cu romani, sau cu naturalizatul? Castiga baschetul romanesc dupa spusele lui.....mmmdaa
      Iti vine timpul, roata se intoarce, gura bate curul, “marele binefacator” al baschetului romanesc ce esti!

      cu 3 ani în urmă (01.01.2021)
    • AutoFillContact:

      Erata
      *viata in bula

      cu 3 ani în urmă (01.01.2021)
    • Ciucâ:

      Silva
      Âsta este Silva âsta este nivelul lui nu ştiu de ce pe el vâ supârați!Declarația asta nu a fâcuto cu rea intenție ptr câ nu cred câ are capacitatea sau râbdarea sâ facâ diferența ıntre rea şi bunâ intenție,cei vine pe moment aia spune. Anul trecut se vâita câ sunt meciuri ft dese şi vom vedea ce va zice când va juca ın 2 zile cu oradea şi sibiu?Mai câştigâ o Cupâ şi un campionat din când ın când, la meciurile strânse injurâ jucâtorii câ numai ei sunt de vinâ,nu se ınscriu ın europa (toate astea fiind benefice ptr baschetul românesc?!),dar 6 echipe slabe (pe Voluntari ia bâtut greu şi a pierdut o datâ)care dau posibilitatea la aproximativ 30 jucâtori români sâ joace (mai buni sau mai râi)astea nu sunt ın ajutorul baschetului românesc?!silva nu are nici o vinâ, şia dat demisia anul trecut, dar probabil cei din conducere lea fost fricâ sâ aducâ pe altcineva sâ impartâ ciolanu şi au schimbat vitrina (Vusosevic ) dar ınâuntru nu sa schimbat nimic.dacâ banca este mulțumitâ (sau habar nu are ) de rezultate asta este. Aici dați vina pe federație ptr nivelul baschetului românesc, aveți puținâ dreptate dar nu ei ıi joacâ pe români la echipele de club ci antrenorii.ın afarâ de Costescu şi echipele mai mici care antrenor ıncepe meciul cu 2-3 români?anul trecut unde au avut cele mai multe minute români i ?la Dinamo echipâ care a terminat pe 4 ,deci se poate. Nu vâ place de Costescu câ le spune pe nume şi are succes ın ce face, este muncitor şi vrea sâ fie respectat. Vezi doamne (mult sa vorbit despre asta) acum 2 ani nu a mai chemat doi jucâtori câ i sa pus pata pe ei ?!Anul trecut jucâtorul ın care a avut mare incredere nu a mers cu el la Piteşti, trebuia sâ i se punâ pata cum credeți voi dar la chemat la lot şi chiar când putea avea scuze sâ nu l ia. Federația ar putea da bonusuri ın bani ptr echipele care folosesc ın afarâ de minutele obligatorii jucâtori români.ptr fiecare 10 sau 20 de minute jucate ın plus de regulâ bonus de X euro. La meciurile cu un final ft strâns ultimile 5 minute cu doi români bonus sau dacâ coşul decisiv este dat de un român, se pot gâsi diferite câi. Uitațivâ puţin câți jucâtori strâini (cei slabi)sunt de acelaşi nivel cu cei români.

      cu 3 ani în urmă (02.01.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!