Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Cred că Oradea este principala contracandidată la câștigarea titlului de campioni”

Mihai Silvășan: „Cred că Oradea este principala contracandidată la câștigarea titlului de campioni”

Vineri, 8 martie, U-BT Cluj-Napoca s-a impus cu multă dificultate pe terenul lui CSM Oradea, 85-84, după o nouă revenire în ultimul sfert al partidei din Oradea Arena. Bihorenii s-au aflat mai mult timp la conducere și, chiar dacă diferența nu a fost niciodată mai mare de zece puncte, aceștia au respins toate încercările de revenire ale clujenilor.

Totuși, pe final, ultimul asalt al oaspeților a fost decisiv și, după un tip-in al lui Emanuel Cățe, U-Banca Transilvania a câștigat la o diferență de un punct: 85-84. Iată ce a declarat Mihai Silvășan:

A fost un meci extrem de greu, nu am început cum am vrut în prima repriză, atunci când ne-au dominat din punct de vedere al efortului. Au fost mult mai fizici decât noi, ceea ce puține echipe au reușit. Cred că din punct de vedere mental nu am fost aici prezenți pentru acest joc, deși am încercat să fim, întrucât ne gândim și la meciul de miercuri. Am reușit să câștigăm din nou după o revenire. Am întâlnit o formație bună și știam că așa se va întâmpla. Am fost dominați la recuperări, ceea ce din nou spune multe despre felul cum am înțeles să abordăm jocul. Mi se pare extrem de ciudat să avem doar 5 aruncări libere tot meciul și ei 20. Nu știu, va trebui să revăd meciul să înțeleg de ce s-a întâmplat așa, dacă trebuia să atacăm mai mult inelul. Însă una peste alta mă bucur pentru această victorie, într-o sală extrem de grea. Cred că Oradea este principala contracandidată la câștigarea titlului de campioni în acest sezon.

Antrenorul alb-negrilor a vorbit și despre absența lui Patrick Richard, un jucător crucial pentru echipa sa:

Pat a lipsit în ultimele două meciuri, din păcate, e de înțeles total situația lui. Evident, familia e mai importantă decât absolut orice meci de baschet. Va reveni la Cluj duminică seara, va avea 2 antrenamente cu noi până la ora meciului cu London și sper eu să poată să ne ajute. Sunt convins că o va face pentru că Pat este un caracter deosebit și, când va fi aici pe teren, cu siguranță își va dori să ajute echipa să câștige.

Silvășan a vorbit despre faptul că elevii săi au fost dominați la capitolul recuperărilor astfel că l-am întrebat dacă acest aspect poate fi un rezultat al apărării zonă, un tip de apărare care este asociat cu o capacitate mai redusă de a recupera:

”Am jucat zonă puține minute și cred că au luat două, maxim trei recuperări ofensive în acea zonă. În prima repriză, ei au avut opt ofensive, noi trei. În prima repriză, ei au avut 18 recuperări, noi 13. Deci încă din prima repriză în care nu am jucat zonă deloc au început să ne domine la recuperări”, a răspuns tehnicianul „studenților”.

Datorită acestui rezultat, U-BT Cluj-Napoca ajunge la un bilanț de 13-0 în Top 10 și rămâne neînvinsă pe plan intern înaintea celui mai important meci al sezonului – confruntarea cu London Lions din sferturile de finală ale EuroCup. Această partidă va avea loc miercuri, 13 martie, la ora 19:00, în BTarena, și va fi transmisă, în direct, pe Prima Sport 1.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

4 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    "Zed is dead!" (Butch, (Bruce Willis), Pulp fiction)
    S-a văzut la jocul ăsta că nici U nu este ceea ce pare și că nu e nici Oradea ceea ce credeau alții că e și că mai e mult pînă departe! Iar situația se poate schimba la fel de neprevăzut ca în cazul lui Butch și al lui Zed, personajele lui Quentin Tarantino din Pulp fiction. Iar pe de altă parte, faptul că aceste comentarii ale mele atrag pe lîngă reacțiile de aprobare și o mulțime de proști cu ieșiri grobiene sau pseudo-elitiste mă distrează intens și mă face să am o imagine completă a tabelului periodic al elementelor prostiei din jurul fenomenului baschetbalistic....

    cu 1 lună în urmă (09.03.2024) Raspunde
  • Johann Muller :

    Yoi
    De-a dreptul vernacular comentariul psiho- filologic.

    cu 1 lună în urmă (09.03.2024)
    • U BT Cluj-Napoca Delekon:

      Internet 101
      Don't feed the trolls. In cazul de fata nu dai niciodata reply la o postare de la Malone.

      cu 1 lună în urmă (09.03.2024)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Kalone Marl :

    A venit seara
    Frate vitreg Mamelon suparat foarte este. El toata ziua a jucat cu gainile prin cotet si strigat la ele pe limba la ele coaaAch coaaAch coaaAch coaaAch. Foarte fericit fost frate Mamelon ziua pe lumina. Seara nu mai este lumina si Tata taiat gaina lui preferata pe care frate Mamelon iubit cel mai mult. Si facut Tata Pulpe de gaina la cuptor. Mamelon privit inlacrimat Pulpe prin geam la cuptor si numai Pulpe vazut in fata la ochi. Revoltat a privit frate vitreg Mamelon la Tata. Dar Tata privit pe Mamelon si citat din ultime cuvintele lui Marsellus Wallace din film cu Brus Lilis. Si Mamelon lasat privire in pamant si inteles ca viata bate la film. Apoi tata a spus la el sa caute elemente cu numar atomic 99, 22, 92, 7, 9, 88, 53, 68 si sa scrie simbol la ele pe hartie ca sa intelege adevarul din viata. Acum frate vitreg Mamelon cauta la tabou periodic de elemente chimic sa intelege adevarul.

    cu 1 lună în urmă (09.03.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!