Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan, despre Lietkabelis: „Joacă cu încredere în acest moment și sunt o echipă în formă”

Mihai Silvășan, despre Lietkabelis: „Joacă cu încredere în acest moment și sunt o echipă în formă”

U-BT Cluj-Napoca primește vizita lui Lietkabelis Panevezys în încheierea turului sezonului regulat din EuroCup, meciul din BTarena fiind programat pentru miercuri, 29 noiembrie. Întâlnirea de pe terenul campioanei României face parte din runda cu numărul 9 a grupei B.

Înaintea partidei cu lituanienii, Mihai Silvășan a participat la o conferință de presă și a început astfel:

„Jucăm cu Lietkabelis, o echipă care nu a cunoscut înfrângerea în ultimele 7 meciuri, patru în campionatul Lituaniei și trei în EuroCup. Putem spune despre ei că joacă cu încredere în acest moment și sunt o echipă în formă. Aruncă foarte bine de la trei puncte și au aproape 13 astfel reușite pe meci în ultimele 7 partide, cu un procentaj de aproape 40%. Cred că va fi extrem de important în economia jocului să le scădem numărul de aruncări marcate de la trei puncte și implicit procentajul lor să fie cât mai mic. Sunt o echipă care joacă colectiv, mișcă bine mingea. Sunt jucători care înțeleg cum să joace baschet. Nu sunt neapărat extrem de buni din punct de vedere individual, deși au câțiva jucători care pot face diferența. Știu să joace împreună și cred că asta le-a dat forța de până acum, mai ales în ultimele meciuri de când a revenit Nenad Canak și reușesc să lege o serie de victorii.

Suntem încrezători. E extrem de important acest meci, pentru că vine după o înfrângere destul de dureroasă în fața propriilor suporteri (n.r. eșecul cu Gran Canaria). Ne dorim foarte mult să ne schimbăm atitudinea din acel meci și să ne arătăm adevărata față. Evident că ne gândim doar la victorie. Nu va fi ușor, repet, jucăm cu o echipă foarte bună, însă vom fi pregătiți să facem acest lucru. Așteptăm publicul în număr cât mai mare pentru a ne susține și pentru a ne împinge de la spate mai ales în momentele grele. Sper să fie sala plină sau aproape plină și, de ce nu, să ne bucurăm împreună pentru o victorie după meciul de miercuri.”

Ardelenii au avut o etapă liberă în Liga Națională, detaliu care a prins foarte bine echipei în opinia lui Silvășan:

„Cred că a prins foarte bine această săptămână în care nu am avut meci în Liga Națională. Nu am avut deplasare și jucătorii au reușit să stea acasă, cu familiile, să se relaxeze. Am avut un antrenament pe zi, în care am încercat să corectăm anumite lucruri și să pregătim în același timp meciul cu Lietkabelis. A prins bine și sper să arătăm lucrul acesta și pe teren miercuri.”

Întrebat cum va fi să se reîntâlnească cu Stefan Bircevic, actualmente în lotul lui Lietkabelis, antrenorul lui U-BT a spus:

„Ne vom strânge mâna, ne vom saluta și îmbrățișa și fiecare cu treaba lui după. Cum să fie? El cu siguranță se va lupta să-și ajute echipa să câștige. Este un luptător în general, un jucător care știe să-și ajute echipa să câștige. Noi, la rândul nostru, ne dorim victoria. Avem și noi jucători extrem de luptători și de capabili în a obține victorii. Cred că va fi un duel pe cinste, însă nu între noi și Bircevic, ci între U-BT și Lietkabelis. În ceea ce-l privește, cu siguranță va fi primit bine. E un jucător care ne-a ajutat extrem de mult în ultimii doi ani în obținerea trofeelor și nu văd ce probleme ar putea fi.”

La final, tehnicianul a fost întrebat dacă face calcule în această grupă:

„Nu fac absolut niciun calcul. Vrem să luăm fiecare meci în parte și să câștigăm atâtea câte putem câștiga. În fiecare meci vom intra cu gândul la victorie. De ce nu, să le câștigăm pe toate, însă știm că este un obiectiv extrem de greu de realizat. Asta e mentalitatea noastră și asta ne-a adus până aici. Nu e nici jumătatea sezonului. După meciul cu Lietkabelis va fi jumătatea sezonului. Rămân multe meciuri de jucat și se pot întâmpla multe lucruri. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, să analizăm meci de meci și antrenament de antrenament și să ne întrebăm cum putem să fim mai buni la fiecare meci.”

Meciul dintre U-BT Cluj-Napoca și Lietkabelis Panevezys va avea loc miercuri, 29 noiembrie, de la ora 19.00 și va fi în direct pe Prima Sport 3.

*foto: Manases Sándor / u-bt.basketball

3 comentarii la aceasta stire:
  • varu silvois :

    " nu ne facem calcule!"
    declaratii de dragul declaratiilor. Daca in ce priveste intalnirea cu Bircevici s scaldat-o, ca na, ce sa zica, cum poti spune la umatatea intrecerii ca nu-ti faci calcule? Oricat de modest ai fi, nu ai cum sa nu te gandesti acolo sa faci calcule, ca asta e sensul intrecerii. In fine, sa ne incurajam echipa si sa speram ca cei din staff vor fi mai inspirati decat saptamana trecuta. Sunt avertizati ca advversarii arunca de trei intr-o veselie si ca plimba mingea etrem de rapid Sa speram in victorie, una deosebit de importanta si fie ca la final d emeci sa putem face calcule! MereU nUmai U

    cu 5 luni în urmă (28.11.2023)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      Calcule
      Nu știu ce fel de "calcule" poți să faci în acest moment, fie el și jumătatea întrecerii.
      Teoretic, că sa fii in primele 6 ai nevoie de 9 victorii (10 să fii mega sigur). Dar asta era planul de la începutul sezonului. Deocamdată am depășit așteptările și putem visa la mai mult. Ce înseamnă mai mult? O fi locul doi, sau o fi 3-4.... Mai trebuie să treacă ceva meciuri sa vedem.
      Poți ajunge la 12 victorii? Vezi, e mult prea devreme pt calcule, mult prea multe variabile și nu are sens să îți ocupi timpul cu așa ceva. Zic sa le luăm pe rând, primul obiectiv e 9-10 victorii. Când - și depinde cat de repede - le realizam putem să gândim la altceva

      cu 5 luni în urmă (28.11.2023)
    • varu silvois:

      razvane
      nu ma refeream la astfel de calcule....strict matematice, ci la faptul ca m-am saturat de astfel de declaratii, gen sa luam meci de meci si vedem ce va fi. Prea banal, pueril, fara asumare, etc. Dar....sa fim optimisti pentru a castiga meciuri si a putea face intr-adevar calcule. Primul meci....maine!

      cu 5 luni în urmă (28.11.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!