Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan, despre meciul cu Hapoel Holon din BCL: „Întâlnim o echipă atipică”

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
02.11.2021

Mihai Silvășan, despre meciul cu Hapoel Holon din BCL: „Întâlnim o echipă atipică”

U-BT Cluj întâlnește pe Hapoel Holon în etapa a treia a grupelor Basketball Champions League în deplasare. Ardelenii au un start perfect de sezon, cu victorii pe linie în toate competițiile și tocmai ce vin după succesul din Liga Națională cu CSM Târgu Jiu.

În conferința de presă premergătoare disputei cu echipa din Israel, Mihai Silvășan a vorbit despre provocarea reprezentată de acest meci.

„Din punctul nostru de vedere, este o deplasare dificilă, cu o echipă puternică, alcătuită din jucători cu experiență în Euroligă și NBA. Tocmai au pierdut la o diferență mare ultimul meci din campionatul intern, deci cred că vor fi motivați să câștige meciul cu noi și să rămână neînvinși în această grupă. Au o echipă atipică, joacă fără o extremă de forță clasică. De obicei folosesc un jucător de poziție 3 acolo. Majoritatea componenților echipei aruncă bine de la distanță. Au un joc fizic, foarte bun pe tranziție. Evident că mergem cu gândul la victorie. Nu ne dorim alt rezultat, deși suntem conștient că va fi foarte greu. Ține de noi să arătăm cât mai bine și să luptăm pentru fiecare minge.

E devreme să ne gândim la calificarea din grupe, având în vedere că doar locul 1 trece automat mai departe. Au trecut doar două meciuri și nu facem calcule.

Nu cred că înfrângerea cu Jerusalem îi va afecta în vreun fel pe cei de la Hapoel. Este totuși a doua echipă ca buget din Israel. Dacă și noi am pierde în Liga Națională, am fi mult mai atenți și focusați la următorul meci pentru a ne repara greșeala.

Este meseria noastră, ca staff și jucători, deci nu resimțim oboseala cauzată de deplasări. Ne place atmosfera cupelor europene, chiar dacă jucăm și 2 meciuri departe de casă într-o săptămână. Este datoria noastră, a staff-ului, să gestionăm aceste lucruri din punct de vedere al intensității antrenamentelor.

Faptul că avem un procentaj foarte bun de la 2 puncte și unul slab de la 3 puncte nu spune nimic despre jocul echipei. Suntem o forță sub panou prin prezența lui Stipanovic, Hogues și chiar și Bircevic acolo, dar putem avea și un meci bun din spatele semicercului pentru a repara acele procentaje.

Brandon Brown încă nu este la 100%. El acum face eforturi să se integreze în echipă și pe teren. Băieții încep să se simtă bine alături de el, însă nu este la capacitate maximă. Este un proces normal, dar el este un băiat inteligent și sunt sigur că se va integra cât de curând.”, au fost spusele lui Silvășan conform paginii de Facebook a U-BT Cluj.

Meciul dintre U-BT Cluj și Hapoel Holon va avea loc miercuri, 3 noiembrie, de la ora 19:45, și va fi transmis în direct pe Look Sport.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • Popescu Marcu-George :

    Concentrare si defensiva . Asta e cheia succesului in meciul cu Hapoel Holon
    Sunt de acord cu Silva ca trebuie imbunatatit procentajul de la linia de 6, 75 metri

    cu 2 ani în urmă (02.11.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!