Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan, despre Toni Katic: „Situația este puțin mai complicată”

Mihai Silvășan, despre Toni Katic: „Situația este puțin mai complicată”

Marți, 21 septembrie, Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a găzduit conferința de presă premergătoare SuperCupei României, acolo unde U-Banca Transilvania se va duela cu CSO Voluntari.

Una din întrebările adresate lui Mihai Silvășan a fost legată de situația lui Toni Katic. Baschetbalistul croat a ajuns la Cluj în a doua parte a lunii august, ca înlocuitor pentru Brandon Brown. Katic a evoluat în toate amicalurile alb-negrilor și a ajutat-o pe U-BT să se califice în grupele Basketball Champions League.

Contractul lui Katic se va încheia la sfârșitul acestei luni. Situația este puțin mai complicată dar, în momentul de față, nu vă pot da un răspuns dacă va rămâne mai departe de această lună sau nu. Urmează să mai discutăm cu el, să mai analizăm și depinde și ce oferte mai are de la alte echipe. Însă, țin să subliniez caracterul de care a dat dovadă în această lună. A venit aici cu un contract scurt și a dat totul pe teren, și-a făcut treaba și ne-a ajutat să obținem această calificare. Repet, vom vedea dacă rămâne mai mult sau nu în zilele următoare”, a declarat antrenorul clujenilor.

Întrebat dacă își doresc să îl păstreze pe Katic, Silvășan a răspuns următoarele:

Din nou, o întrebare complicată. Situația noastră, cu ceilalți jucători pe postul lui, este în continuare incertă. Nu știm în ce moment al sezonului, să spun așa, vor reveni Watson și Brandon Brown. Evident, dacă ei doi vor fi apți 100%, nu cred că ne permitem să mai avem încă un fundaș în lot. Este prea mult. Însă, în momentul de față, ei nu sunt apți 100% și nu pot evolua, de exemplu, în următorul meci cu Voluntari din SuperCupa României ceea ce ne ridică semne de întrebare. Este o decizie, repet, pe care nu am luat-o încă. Toni Katic este un jucător bun, un jucător care poate să facă o echipă mai bună, dar trebuie analizate foarte bine lucrurile și văzut, în următoarele zile, cum evoluează ele.

Până la finalul lunii septembrie, U-BT Cluj-Napoca mai are de disputat patru meciuri: unul cu CSO Voluntari (SuperCupa României) și trei cu CSA Steaua București (Cupa României, tur-retur, și LNBM).

*foto: championsleague.basketball

5 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca sergiu_CMOS :

    Sper sa rămână
    Este un jucător care a dovedit pana acum multa maturitate, experiența și caracter; sper să reușim să îl păstrăm.

    cu 2 ani în urmă (21.09.2021)
    • U BT Cluj-Napoca 1234567:

      probabil pleacă
      Cum avem un lot foarte lung nu cred că va rămâne, a jucat bine dar 3 jucători pe poziția 1 sunt cam mulți.

      cu 2 ani în urmă (21.09.2021)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Eu aș păstra
      un american și un sîrb/croat/sloven. Aș îmbina talentul american cu ambiția dusă la sacrificiu a ex-iugoslavilor. De acord că 3 pe o poziție este prea mult. Parcă totuși Watson e un transfer eșuat și să-l ți doar pentru Cupa României unde sunt obligatorii 2 ”români” mi se pare cam aiurea. Dacă bugetul o permite ( din spusele lui Silvă mai degrabă nu ) atunci pot rămîne toți pentru cazuri de accidentări. Aici intervine arta managementului de criză !

      cu 2 ani în urmă (21.09.2021)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Katic
    este peste ce conducatori de joc am avut in anii precedenti . Eu as face totul sa-l pastrez, de unde poti stii cum revin americanii dupa accidentare ? Iar la Watson se mai pune si varsta, asa ca ...

    cu 2 ani în urmă (21.09.2021) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca M F :

    greu
    Imi inchipui pe ce suma a fost convins un jucator ca el sa vina la inceputul sezonului pe contract de 2 luni... Apoi cu watson, brown, petrica, nu ii chair o problema cine sa care mingea (DACA medical sunt ok) Partea sportiva iar e importanta, sa fie rezerva lui Brown , sa joace 5min si sa aiba 3,2ppg poate nu ii convine nici lui. Dar ar fi frumos sa ramana, sigur o sa ii se faca o oferta.

    cu 2 ani în urmă (22.09.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!