Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan, după duelul cu Dinamo: „Am avut atitudinea corectă”

Mihai Silvășan, după duelul cu Dinamo: „Am avut atitudinea corectă”

U-BT Cluj-Napoca a izbutit duminică, 26 martie, să se impună în fața lui CS Dinamo București cu scorul de 89 la 67, după un meci pe care l-a controlat. Astfel, ardelenii se mențin pe poziția secundă, aproape de CSM Oradea, neavând voie să facă niciun pas greșit dacă își dorește să încheie sezonul regulat pe locul întâi.

Pentru trupa lui Mihai Silvășan, duelul cu Dinamo a fost al treilea joc al săptămânii, iar tehnicianul clujenilor a vorbit despre finalul acestei serii de partide:

Cred eu că am încheiat-o cu bine. Mă bucur că nu am avut accidentați în aceste două meciuri în special, cu Timișoara și cu Dinamo, ținând cont că rotația noastră nu a fost atât de lungă. Leo Meindl a lipsit de la ambele meciuri. Am avut atitudinea corectă, mă bucur pentru acest lucru și felicit băieții. Trebuie să avem până la finalul sezonului aceeași atitudine. Chiar dacă nu am jucat extrem de bine pe faza de atac, am pierdut destul de multe mingi. Însă, când nu ești în formă în atac, apărarea te poate scoate dacă ai atitudinea corectă și focusul necesar. Trebuie să luăm fiecare meci în parte, trebuie să revină cei care lipsesc, să avem o rotație puțin mai lungă, și sper eu să rămânem sănătoși să putem să ne luptăm pentru a ne atinge obiectivele.

Cu excepția ultimelor patru minute din sfertul al treilea, când au încasat 18 puncte, alb-negrii le-au permis alb-roșiilor să marcheze 49 de puncte în 36 de minute, arătând o apărare foarte bună:

„În primul rând, de aceea sunt mulțumit. Defensiva vine, în primul rând, de la atitudinea și intensitatea pe care o arăți pe teren și dorința de a stopa adversarul. Noi am avut aceste lucruri de multe ori, în această seară, și mă bucură acest fapt”, a spus Silvășan.

Atât în duelul cu SCM Timișoara, cât și în confruntarea cu CS Dinamo București, au fost momente în care U-BT a avut trei jucători autohtoni pe teren, fie că a fost vorba de prima sau a doua repriză. Întrebat dacă este mulțumit de felul cum au jucat baschetbaliștii români, antrenorul „studenților” a răspuns următoarele:

Cred că în meciul cu Timișoara le-am dat tuturor șanse. În meciul acesta l-am băgat doar pe Szentkuti, dintre cei trei tineri ai noștri pe care îi avem la dispoziție. Sunt mulțumit de prestația lui și a celorlalți jucători. Știți cum e, sunt zile mai bune, din punct de vedere ofensiv, sunt zile mai rele, însă constanța în apărare trebuie să existe. Fiecare jucător, și acum nu vorbesc doar de români fiindcă la mine în cap nu se face diferența așa, trebuie să aibă, în primul rând, intensitatea și focusul necesare în apărare.

La final, Silvășan a fost întrebat dacă lipsa minutelor este o problemă pentru Nandor Kuti, fiindcă la un moment dat se auzea prin sală „schimbă-l pe Kuti”, dar apoi jucătorul român a primit încredere și a jucat bine în ambele faze.

Nu știu, eu n-am auzit despre ce vorbești, n-am auzit să-l schimb. Știți cum e, poate să strige unul sau altul: schimbă-l pe Kuti, schimbă-l pe Silvă, schimbă-l pe nu știu cine. Până la urmă, decizia este a mea pe cine bag în teren și fiecare jucător în parte trebuie să își facă treaba în minutele pe care le primește, evident, câștigând încrederea antrenorului. Nu știu, întreabă-l pe el dacă asta este problema. Nu mă pot pronunța în acest sens.

Pentru U-BT Cluj-Napoca urmează duelul cu ratiopharm Ulm din 7DAYS EuroCup, care se va desfășura miercuri, 29 martie, de la ora 20:30.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!