Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan, după duelul cu Fenerbahce: „Băieții au jucat cu mult curaj”

Mihai Silvășan, după duelul cu Fenerbahce: „Băieții au jucat cu mult curaj”

Sâmbătă, 14 septembrie, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a disputat primul meci amical în fața propriilor suporteri. Adversara clujenilor a fost reputata Fenerbahce Istanbul, echipă ce a reușit să se impună cu scorul de 67-66.

La conferința de presă, organizată după încheierea jocului, Mihai Silvășan a punctat câteva aspecte pozitive din prestația elevilor săi, însă a declarat că rezultatul nu trebuie să îi mulțumească, ci să îi motiveze să muncească.

Din păcate, nu am reușit să câștigăm acest meci. Ne doream să câștigăm, chiar dacă adversarul nostru a fost Fenerbahce Istanbul. Asta spunea acum domnul Vujosevic, că nu trebuie să fim mulțumiți cu acest meci bun, nu trebuie să ne mulțumească faptul că am pierdut în fața lui Fenerbahce la un punct diferență, ci trebuie să vedem ce puteam face mai bine pentru a câștiga acest joc. Am avut ultima posesie, ultima aruncare, am avut un șut bun, zic eu, care nu știu dacă a fost goaltending sau nu, dar nici nu are importanță acum. Un lucru extrem de pozitiv este numărul recuperărilor. Din nou am reușit să câștigăm această bătălie împotriva unor adversari extraordinar de puternici. Băieții au jucat cu mult curaj, bineînțeles, și cu greșelile care se întâmplă la un meci cu un asemenea adversar. Mă bucur că începem să devenim o echipă unită, mă bucur pentru chimia dintre jucători, care se vede tot mai bine, de la o zi la alta. Kerron Johnson s-a acomodat destul de bine, ținând cont că a sosit în Cluj doar luni după-masa, deci probabil nici nu e acomodat cu fusul orar foarte bine. Ultima chestie pe care vreau să o spun e că mâine vom da tot ce-i mai bun din noi pentru a câștiga meciul cu Mornar.”

Chiar dacă rezultatul de pe tabelă nu a fost unul favorabil, antrenorul lui U-BT a recunoscut că este bucuros de atitudinea arătată de jucătorii ardeleni. Silvășan a vorbit și despre capitolul recuperărilor, acolo unde formația gazdă a câștigat lupta (35-28).

Mă repet, era mai important dacă reușeam să câștigăm acest meci. Bineînțeles, faptul că se luptă la fiecare meci, faptul că nu le este frică de niciun adversar e un lucru pozitiv și ceva ce ne bucură și pe noi, cei din staff. Însă, nu trebuie să ne culcăm pe o ureche. Este doar începutul, încă nu am jucat niciun meci oficial. Trebuie să muncim foarte tare la fiecare antrenament și, cel mai important lucru, să rămânem sănătoși. Asta poate să ne ridice sau să ne oprească din atingerea potențialului maxim.

Recuperările sunt o chestie de voință, de caracterul fiecărui jucător în parte. Noi avem niște jucători chiar foarte buni la recuperare. Aici mă refer la Planinic, la Zganec, la Tarolis, chiar și la Calnicenco, atunci când joacă poziția 3. Artis merge după fiecare minge, la fel și Richard. Deci, toată lumea își face treaba și atunci, bineînțeles, rezultatul se vede. Mă bucură acest fapt și sperăm noi să ne ajute să câștigăm meciurile importante.”

La final, Mihai Silvășan a fost rugat să spună câteva cuvinte despre momentul pregătit de organizatori pentru Aleksandar Rasic, fostul căpitan al lui U-BT Cluj-Napoca.

Din păcate, nu l-am văzut. Eram în vestiar cu băieții, la ședința tehnică. Mă bucur că s-a organizat așa ceva. Rasic este un caracter extraordinar și, în ultimii trei ani, a fost trup și suflet alături de această echipă. Zic eu că merita și țin să îi mulțumesc încă o dată pentru ajutorul mi l-a dat mie ca tânăr antrenor și echipei U-BT, în ultimii trei ani.”

Duminică, 15 septembrie, de la ora 18:00, U-BT Cluj-Napoca o va întâlni pe Mornar Bar în finala mică a turneului „League of the 4”.

*foto: Facebook - Sports Festival

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!