Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan, după primul joc al finalei : „Această victorie înseamnă un mic pas în față”

Mihai Silvășan, după primul joc al finalei : „Această victorie înseamnă un mic pas în față”

Miercuri, 9 iunie, în primul meci de finală jucat vreodată în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, formația gazdă a reușit să se impună cu scorul de 73-62 în fața rivalei CSM Oradea. U-Banca Transilvania a dominat repriza secundă, profitând de trei coșuri consecutive de la distanță marcate într-un moment important, și au preluat conducerea în actul final al Ligii Naționale.

În opinia lui Mihai Silvășan, diferența a fost făcută de apărarea excelentă reușită de alb-negri, care i-au ținut pe toți străinii roș-albaștrilor, în afară de Aaron Broussard, la sub zece puncte înscrise.

Apărarea a fost la nivel înalt, zic eu. Cu această apărare am reușit să câștigăm meciul. În repriza a doua ne-am dat puțin drumul și la atac, însă faptul că am rămas constanți și preciși în apărare ne-a dat mai multe șanse de a înscrie. Cu această mentalitate trebuie să începem și meciul următor. În atac poți să ai zile și zile, însă nu este absolut nicio scuză dacă în apărare nu facem un efort maxim și nu încercăm să facem viața cât mai grea echipelor adverse.

În sfertul al treilea, echipa clujeană a fost condusă de Patrick Richard care, după o primă repriză fără coș, a marcat opt puncte. Întrebat despre diferența dintre evoluțiile căpitanului în cele două secvențe, antrenorul lui U-BT a declarat următoarele:

De-asta suntem o echipă și avem mai mulți jucători valoroși în ea. Trebuie la fiecare meci alți jucători să iasă în evidență și să ne ajute. Dacă Pat nu se simte bine într-un meci, trebuie să iasă în evidență alții: Justin, Karel, Marquis. Dacă Doni nu joacă bine, poate să iasă în evidență Grasu, cum a mai făcut-o, poate să iasă în evidență Stipanovic. Ideea este să găsim soluții, ca echipă, pentru a câștiga, nu să ne bazăm pe un jucător sau altul. Astăzi pivoții au avut o evoluție bună. Și-au făcut treaba sub panou, au dominat la recuperări și acest lucru ne-a ajutat să obținem victoria.

Silvășan și-a condus echipa în niște condiții inedite, după ce marți a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru repararea tendonului ahilian. Iată cum a descris acesta experiența:

Mi-am dorit foarte mult să conduc acest prim meci. Am zis că orice s-ar întâmpla, sub orice formă de durere sunt, dacă doctorul îmi dă voie, voi fi aici. Înainte de operație i-am spus doctorului Adyb Khal, care este și un bun prieten al meu, că orice ar face, trebuie să facă în așa fel încât să fiu prezent miercuri la meci. Din fericire, mi-a dat medicamentația de care aveam nevoie și nu am avut dureri care să mă împiedice să stau pe bancă. Asta este o problemă secundară, cred eu, este doar problema mea și văd eu cum o s-o rezolv. Important este să fim împreună, ca echipă, și să reușim să menținem acest joc bun de azi, mai ales în apărare.

U-Banca Transilvania are 1-0 și urmează să joace din nou acasă, vineri, de la ora 20. „Silvă” nu este satisfăcut de succesul de miercuri, ci spune că este doar „un mic pas în față”.

Pur și simplu este mai bine decât dacă am fi pierdut acest prim meci. Dar nu înseamnă absolut nimic. Putem sta aici peste două zile și să vorbim despre 1-1, ceea ce nu este bine, sau despre 2-0, ceea ce ne dă o șansă în plus pentru a câștiga finala. Deci această victorie înseamnă un mic pas în față, însă nu înseamnă mare lucru dacă nu vom continua pe această linie. Vineri va fi meciul doi. Sunt convins că ei vor face totul pentru a câștiga acea partidă. Scopul lor, clar, este să ia măcar un meci aici la Cluj. Ultima lor șansă de a face acest lucru este vineri. Noi trebuie să fim extrem de atenți și extrem de concentrați din toate punctele de vedere pentru a reuși să câștigăm acel meci și pentru a ne da o șansă în plus pentru a câștiga finala.

Declarația video a lui Mihai Silvășan poate fi urmărită la următorul LINK.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca M F :

    meci pregatit
    Tot am comentat de antrenori, dar cred ca primul meci al finalei a fost cel mai bine pregatit meci din ultimii ani. S-a vazut clar ca au intrat in meci sa sufoce Oradea pe semicerc (unde ei au oameni foarte buni) si sa-i domine in caciula unde Valieka si Baciu nu le pot face fata lui Stipe si Doni. Fara prea multe migi jucate aiurea, cu posesie lunga dupa ce au avut +10, chiar am avut impresia ca tactica de la U a fost peste Achim. Desigur sunt si jucatori care au putut executa, dar totusi s-a vazut ca meciul a fost pregatit bine.

    cu 2 ani în urmă (10.06.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!