Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan, după succesul cu Ulm: „Am găsit resurse și nu ne-am dat bătuți”

Mihai Silvășan, după succesul cu Ulm: „Am găsit resurse și nu ne-am dat bătuți”

Miercuri, 17 ianuarie, în ratiopharm Arena din Ulm, U-BT Cluj-Napoca a obținut a 11-a victorie în actuala ediție a EuroCup, trecând cu scorul de 85 la 81 de campioana Germaniei. Ardelenii au revenit de la -18, grație unei prestații excelente a lui Patrick Richard, și și-au asigurat un nou succes în a doua cea mai importantă competiție europeană.

La scurt timp după terminarea meciului, Mihai Silvășan a oferit un interviu în care a vorbit despre importanța de a nu te da bătut:

Evident, a fost vorba despre inima și caracterul nostru. Am câștigat din nou, în deplasare, datorită caracterului nostru, după ce am reușit același lucru și la Buducnost. Și acolo eram conduși la 14 puncte la pauză și am izbutit să revenim. Cred că această echipă are multă pasiune, mult caracter și, chiar dacă ne-a lipsit cel mai bun marcator și nu am fost în cea mai bună formă la nivelul aruncărilor, am găsit resurse și nu ne-am dat bătuți. Acesta este primul lucru dacă îți dorești să întorci soarta unui joc – să nu te dai bătut. Să nu renunți niciodată. Apoi îți creezi șansele și poate ai și noroc.

La conferința de presă, antrenorul lui U-BT a reluat ideile principale din cadrul interviului flash și l-a lăudat atât pe Patrick Richard, cât și pe jucătorii care au ridicat nivelul defensivei:

Evident, sunt foarte fericit pentru această victorie și pentru inima pe care jucătorii mei au arătat-o. A fost un meci pe care l-am câștigat cu inima și caracterul nostru. Nu e primul joc din EuroCup pe care îl câștigăm astfel. Este o dovadă a caracterelor excelente pe care le avem în echipă așa că felicitări jucătorilor mei. Nu a fost cea mai bună zi, am avut 15 greșeli până la pauză, ceea ce e enorm. În a doua repriză am avut doar 7. Am întâlnit o defensivă foarte agresivă, Ulm a venit cu un obiectiv și se putea vedea că își doresc să obțină victoria în orice mod. Cred că am răspuns foarte bine, am făcut ajustările în apărare, am încercat mai multe stiluri defensive și ne-au și intrat aruncările în momente importante. Căpitanul nostru s-a remarcat și și-a arătat calitatea. Dar și defensiv am avut mulți jucători care au depus mai mult efort în repriza secundă, un aspect esențial la acest nivel. Din nou, sunt foarte fericit pentru acest rezultat și mergem mai departe.

Întrebat despre schimbările tactice pe care le-a făcut la pauză, Silvășan a răspuns astfel:

La finalul sfertului al treilea și începutul sfertului patru, am jucat apărare zonă, care i-a pus în dificultate pe adversari, i-a încetinit și a schimbat ritmul jocului. Am făcut câteva intercepții și am reușit să plecăm pe contraatac așa că asta a fost principala ajustare în defensivă – că am jucat zonă. Dar le-am spus jucătorilor la pauză că putem avea orice strategie în apărare, însă dacă nu o aplicăm cu intensitatea potrivită și cu nivelul de concentrare necesar, e degeaba. Cred că aceasta a fost cheia – să schimbăm abordarea și fiecare jucător a trebuit să evolueze mai intens și să depună mai mult efort pentru a câștiga. Abia apoi putem vorbi de ajustările tactice.

La final, tehnicianul care va împlini sâmbătă, 20 ianuarie, 39 de ani a fost rugat să spună cât de mulțumit este de evoluția rezervelor, care au înscris 47 din cele 85 de puncte:

Sunt foarte fericit pentru asta. Știm că avem 10 jucători care pot evolua. Astăzi am folosit 11, însă unul mai tânăr a jucat doar un minut. În mod normal, zece jucători pot intra pe teren. Îi știm și cunoaștem de ce sunt capabili. În orice seară, una dintre rezerve poate să aibă o prestație bună și să își arate valoarea. Asta este cel mai important, să își arate valoarea astfel încât echipa să câștige, fie prin apărare, fie prin atac.

Datorită acestui succes, U-BT Cluj-Napoca și-a asigurat prezența în primele trei echipe din grupa B și în continuare păstrează șanse la unul din primele două locuri.

Marți, 23 ianuarie, alb-negrii vor primi vizita lui Trento, în ultimul joc din BTarena din sezonul regulat al EuroCup.

*foto: Peter Andreea/Facebook (U-BT Cluj-Napoca)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!