Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan, după victoria cu CSU Sibiu: „Un meci greu, cum mă așteptam”

Mihai Silvășan, după victoria cu CSU Sibiu: „Un meci greu, cum mă așteptam”

Sâmbătă, 10 februarie, în Sala Sporturilor „Horia Demian”, U-BT Cluj-Napoca a obținut a 19-a victorie în Liga Națională de Baschet Masculin și a treia în Top 10, rămânând neînvinsă pe plan intern.

Alb-negrii au revenit după un început mai bun al lui CSU Sibiu și s-au impus cu 80 la 74 în Sala Sporturilor „Horia Demian”. Iată ce a declarat Mihai Silvășan, la finalul jocului:

Un meci greu, cum mă așteptam, de altfel. Știam că nu suntem în cea mai bună situație, formă sportivă, din punct de vedere fizic și mental. S-a acumulat ceva oboseală cu aceste deplasări la Gran Canaria și la Lietkabelis. Jucam și fără doi jucători, Bryce și Karel, adică nu i-am putut folosi pe niciunul azi, deci ne așteptam la un meci greu. Însă mă bucur că, după începutul mai ezitant, am reacționat mai bine în apărare și, până la urmă, am câștigat acest meci. Acesta era unicul nostru obiectiv. Până la Cupă mai avem 4 zile în care ne vom odihni și vom avea 3 antrenamente. Trebuie să fim pregătiți și să ne apărăm trofeul câștigat.

La începutul meciului, tehnicianul lui U-BT i-a oferit lui Nandor Kuti un maiou înrămat din partea clubului ca semn de apreciere pentru efortul depus în alb și negru. Întrebat despre acel moment, antrenorul „studenților” a zis următoarele:

 Mă bucur că a fost primit atât de frumos aici. El merită, a luptat pentru acest club timp de 11 ani, dacă nu mă înșel, și merită aprecierile oamenilor și cadoul pe care l-a primit. Chiar mă bucur pentru el.

De-a lungul partidei, jucătorii, antrenorii și membrii din staff-urile ambelor tabere au contestat numeroase decizii de arbitraj, brigada delegată pentru acest derby având în componență arbitri foarte tineri. Drept urmare, l-am întrebat pe Silvășan cum i se pare delegarea unor arbitri tineri la un meci cu o asemenea încărcătură:

Sincer, nu m-am gândit la asta absolut deloc. Chiar nu am nimic de comentat în sensul ăsta, au fost delegați cine au fost delegați și asta este. Trebuie să ne adaptăm atât noi, cât și echipa adversă. Putem protesta sau putem alege să nu protestăm. Câteodată am protestat, câteodată am ales să nu protestăm. Asta e. Trebuie ajutați și ei și trebuie să crească.

La final, Mihai Silvășan a spus câteva cuvinte și despre Final 8-ul Cupei României, care va începe joi, 15 februarie, în Sala Sporturilor „Horia Demian”. Începând cu ora 20:30, U-BT Cluj-Napoca va primi vizita lui CSO Voluntari, în sferturile de finală ale competiției:

Evident (n.r. că ne dorim să câștigăm). Fiecare meci pe care îl jucăm ne dorim să îl câștigăm. Fiecare trofeu pus în joc, mai ales în România, ne dorim să îl câștigăm. Nu putem avea alte gânduri înainte de acest turneu Final 8 al Cupei României.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!