Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „E dureros dar nu avem altă opțiune decât de a rămâne împreună”

Mihai Silvășan: „E dureros dar nu avem altă opțiune decât de a rămâne împreună”

Marți, 31 ianuarie, U-BT Cluj-Napoca a pierdut la limită confruntarea cu Lietkabelis, scor 75-77, din etapa a 13-a a 7DAYS EuroCup. Campioana României a fost aproape de o revenire pe final, însă aceasta nu s-a mai produs, iar șansele de calificare în playoff sunt tot mai mici.

Iată ce a declarat Mihai Silvășan la conferința de presă organizată la finalul partidei:

E foarte dificil să vorbesc despre acest meci acum. A fost un joc pe care trebuia să îl câștigăm. Toată lumea și-a dorit, nu pot să acuz pe nimeni dintre jucători sau din staff că nu au vrut sau că nu au jucat cu inima. Am jucat cu inima dar, din păcate, am avut o seară foarte proastă la libere, la aruncările de trei puncte și în astfel de meciuri, când lucrurile nu merg bine în ofensivă, fiecare greșeală defensivă contează. Am făcut câteva greșeli defensive mentale, de exemplu l-am lăsat pe Morris să pătrundă prin stânga, cu toate că știam că aceasta e tendința lui. A marcat câteva coșuri ușoare. Din cauza acestor motive, am pierdut meciul. La final, am avut șansa de a câștiga dar nu am recuperat mingea la ultima posesie. E dureros dar nu avem altă opțiune decât de a rămâne împreună, de a munci mai mult, mai inteligent și să mergem mai departe. Acest joc ne-a redus drastic șansele la calificare dar există șanse în continuare. Vom lua fiecare meci la rând și până când, matematic, nu vom mai avea șanse, vom continua să sperăm și să luptăm. Avem și alte obiective care urmează așa că trebuie să mergem mai departe. Nu e finalul sezonului și nici finalul vieții.

Întrebat despre ce le-a spus jucătorilor în vestiar, tehnicianul ardelenilor a răspuns următoarele:

Aproximativ ce v-am spus vouă, le-am zis și lor. Trebuie să mergem mai departe, trebuie să rămânem împreună. Nu e sfârșitul sezonului, mai sunt obiective de îndeplinit. Trebuie să jucăm un baschet de calitate pentru a le îndeplini. Sunt jucători profesioniști. Vă dați seama că nu e ușor să te ridici după un astfel de meci însă sunt convins că eforturile din partea fiecăruia, atât jucători, cât și staff, vor fi extrem de mari pentru a trece peste acest meci și a juca următorul meci mai bine și următorul meci mai bine. Acum vom începe să ne gândim la meciul cu Dinamo de sâmbătă, apoi la duelul cu Brescia, apoi la Cupa României. Deci până la jumătatea lunii februarie avem niște meciuri extrem de importante pe care trebuie să le abordăm cu încredere și cu dorință foarte mare de victorie.

Silvășan a spus câteva cuvinte și despre arbitraj, oficialii partidei fiind huiduiți în mai multe rânduri de suporterii clujeni:

E greu să vorbesc în acest moment despre arbitraj. Nu mi s-a părut nici mie că s-a fluierat într-un mod echitabil însă asta este doar o părere la cald după joc. Evident că în seara aceasta mă voi uita la meci, voi analiza și voi vedea câte din greșelile pe care le-am făcut au fost din cauza noastră, ceea ce putem corecta, și câte au fost din cauza arbitrilor, ceea ce nu putem controla și nu ține de noi. Deci trebuie să trecem peste ele.

În încheiere, antrenorul lui U-BT le-a mulțumit fanilor pentru susținerea din BTarena:

Da, atmosfera a fost senzațională. Speram să îi bucurăm în seara asta cu o victorie. Le mulțumim din suflet că au fost alături de noi și că ne-au susținut. Chiar dacă trecem printr-un sezon destul de complicat și de greu, mă refer aici la cel european, ei sunt prezenți meci de meci, ne încurajează și le mulțumim din suflet pentru asta.

Pentru U-BT Cluj-Napoca urmează disputa de sâmbătă, 4 februarie, cu Dinamo București.

*foto: u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!