Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „E foarte important pentru noi că am obținut o victorie în deplasare”

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
25.05.2023

Mihai Silvășan: „E foarte important pentru noi că am obținut o victorie în deplasare”

U-BT Cluj-Napoca se află pentru prima oară la conducere în seria cu CSM Oradea. Clujenii le-au administrat rivalilor primul eșec în competiția internă pe teren propriu, câștigând meciul al cincilea cu scorul de 81-62.

Mihai Silvășan, antrenorul lui U-BT Cluj-Napoca, a vorbit despre evoluția echipei sale și despre perspectivele de dinaintea meciului șase:

„Un meci pe care l-am început foarte bine. În mare parte, cred eu, că am putut să îl controlăm. A fost un moment extrem de important din punct de vedere mental pe final de sfert trei, început de sfert patru, când ei s-au apropiat și au avut toată sala în spate și chiar aproape ne-au egalat. Cred că am avut un punct avans, însă am reușit niște faze bune atât în apărare, cât și în atac și până la urmă nu cred că s-a pus problema învingătoarei în ultimele 2-3 minute. E foarte important pentru noi că am obținut o victorie în deplasare, însă momentan este doar atât. O victorie în deplasare, ce nu ne asigură nimic. Sper să rămânem extrem de concentrați. Sunt sigur că echipa din Oradea va veni cu orgoliul rănit și va dori să câștige la Cluj. Când joci cu spatele la zid, dai cam tot ce ai mai bun din tine. Noi trebuie să fim pregătiți de asta și trebuie să reacționăm ca atare, să ne concentrăm pe ce avem de făcut în teren posesie după posesie, nu pe rezultatul final.”

Silvă a vorbit și despre defensiva echipei sale, care a reușit să îi țină joi pe Neal și Richard fără coș din acțiune.

„Când primești doar 62 de puncte, poți spune că defensiva a fost extraordinar de bună. Deși au avut una-două aruncări deschise, majoritatea aruncărilor nu au fost necontestate, ceea ce ne propuneam înainte de meci: să nu lăsăm deloc aruncări ușoare echipei din Oradea și să nu îi lăsăm să se hrănească din energia publicului.”

Meciul șase al seriei va avea loc în BTarena și este programat duminică, 28 mai, de la ora 18:00, putând fi urmărit pe Digi Sport 4.

*foto: u-bt.basketball/Manases Sandor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!