Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „E o victorie în EuroCup care mă face să fiu mândru de echipa mea”

Mihai Silvășan: „E o victorie în EuroCup care mă face să fiu mândru de echipa mea”

Astăzi, 8 martie, U-BT Cluj-Napoca s-a impus în fața lui Bursaspor cu scorul de 87 la 83 și a obținut a cincea victorie în actuala ediție a 7DAYS EuroCup.

Iată ce a declarat Mihai Silvășan la finalul meciului:

Sunt foarte satisfăcut cu modul în care echipa noastră a reacționat în acest meci. Știam înaintea acestui joc că șansele noastre la calificare nu sunt mari, ci chiar mici, dar am povestit că avem nevoie să jucăm cu mândrie și cu suflet. Indiferent de ce se întâmplă pe teren și de ziua pe care o avem în ofensivă, trebuia să luptăm la fiecare posesie, să avem o defensivă bună și să încercăm să câștigăm meciul. Am reușit să facem asta. Sunt fericit, în mod special, pentru fanii noștri care au venit în număr mare să ne vadă. Mergem mai departe, o luăm pas cu pas și vedem ce se va întâmpla. Vrem să ne bucurăm de acest baschet de calitate din EuroCup.

În primul sfert al jocului, între Silvășan și Stefan Bircevic a existat un moment mai tensionat, în care tehnicianul clujenilor l-a scos pe bancă pe baschetbalistul sârb, având loc și un schimb de replici. Silvă a vorbit și despre această situație:

După cum ați văzut, nu s-a întâmplat nimic. A fost un moment, a trecut, l-am băgat iarăși în teren și asta este. Am dat mâna, am discutat și am mers mai departe. Când două personalități puternice se întâlnesc, apar de multe ori în cadrul unei echipe astfel de momente. Ăsta a fost mai vizibil dar vă asigur eu că nu este singurul pe parcursul unui sezon. Deci nu trebuie să facem absolut nicio dramă, niciun subiect de cancan. Ați văzut că a mai evoluat, lucrurile merg înainte, nu este absolut nicio problemă.

Întrebat dacă e supărat că trupa sa nu a câștigat la mai mult de 15 puncte, pentru a avea un avantaj direct la o eventuală egalitate cu Bursaspor, antrenorul alb-negrilor a spus următoarele:

Nu sunt supărat absolut deloc. Am jucat cu o echipă bună, o echipă care are săptămână de săptămână meciuri tari, meciuri cu echipe de Euroligă, deci cu siguranță nu sunt supărat. Nu ne-am gândit prea mult la diferență, nu am intrat cu această mentalitate în teren, să câștigăm la 16 puncte. Am intrat să jucăm baschet de calitate și să încercăm să câștigăm. Deci chiar nu a fost presiunea pe noi de a învinge la mai mult de 15 puncte. Este extrem de greu la acest nivel să reușești acest lucru.

În actul decisiv, elevii lui Dusan Alimpijevic au izbutit în două rânduri să egaleze, mai întâi la 79 și apoi la 81. Cu toate acestea, Mihai Silvășan nu a utilizat niciun timp de odihnă în acele momente:

Nu am luat time-out pentru că nu era o chestie în care dădeau ei coș după coș și nu aveau o apărare agresivă fără ca noi să reușim să executăm ceva. Au fost destule momente moarte în care am reușit să le comunic jucătorilor ce aveau de făcut. Am luat un time-out când s-au apropiat la 3 sau 4 puncte, nu mai țin minte, însă pe ultimul nu am vrut să îl iau așa repede. Voiam să mi-l las pe final dacă era nevoie. Repet, au fost momente în care eu am putut comunica cu jucătorii, cum ar fi aruncări libere sau momente moarte, când mingea este în afara jocului. Deci de-asta nu am vrut să iau acel time-out. Știam că îl am, am fost aproape o dată de a-l lua, dar nu l-am luat.

În legătură cu nivelul de concentrare al elevilor săi în ultimele minute, Silvășan s-a arătat mulțumit.

Eu cred că pe final a fost chiar extrem de bună concentrarea pentru că am reușit să stăm în meci, când s-au apropiat ei și ne-au egalat, și am reușit să creăm din nou o diferență de două posesii care să ne ajute să câștigăm. A fost un moment, când mai era un minut sau două din meci, în care nu am reușit să executăm așa cum trebuia ceea ce ne-am propus. Am și jucat cu o echipă care s-a apărat foarte bine în unele momente. Asta este baschetul. Vă dați seama că eu mi-aș dori ca lucrurile să fie perfecte, însă cu siguranță nu este posibil. Sunt oameni, greșesc, nu sunt perfecți, nu suntem perfecți. Repet, per total, e o victorie în EuroCup care mă face să fiu mândru de echipa mea și care ne dă speranțe pentru următoarele meciuri.

Săptămâna viitoare, în 14 martie, U-BT Cluj-Napoca va evolua în deplasare, pe terenul lui Joventut Badalona. Ardelenii vor mai juca după aceea cu Prometey și cu ratiopharm Ulm.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    felicitari
    felicitari echipei si antrenorului. silvasan traieste fiecare moment alaturi de jucatorii sai, jos palaria

    cu 1 an în urmă (08.03.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!